Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Magyar aranyak a győri vb-n

Csodálatos időben rendezték meg a győri belvárosban a rövidtávú duatlon-világbajnokságot, amelyen harminckét ország mintegy kilencszáz versenyzője szerepelt.

Két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett a magyar válogatott a hétvégén Győrött rendezett duatlon-világbajnokságon, amely rekord részvételt hozott a sportág történetében. A felnőtt nők között Csomor Erika nem tudta megvalósítani az álmát, hogy hazai közönség előtt szerezzen világbajnoki címet, meg kellett elégednie a bronzzal. A vb legnagyobb magyar sikerét kétségkívül az oroszlányi Tóth Zsófia érte el, aki előbb egyéniben, majd csapatban is aranyérmes lett. A férfiaknál – ahogy várható volt – a mieinknek nem sok babér termett.

Bronzérem a nőknél

A triatlon Világkupában toronymagasan vezető portugál Vanessa Fernandes igazolta klasszisát, és az előzetes jóslatoknak megfelelően szerezte meg a győri vb aranyérmét. A magyar Csomor Erika a táv felénél harmadik volt, mert a brit Michelle Dillonnal nem tudta tartani a lépést. Bronzérmét csak az utolsó 500 méteren tudta bebiztosítani, amikor leszakította magáról a francia Alexandra Louisont.

Csomor Erika a dobogós helyezés ellenére kissé csalódott volt: „Kicsit haragszom a brit és a francia lányra, mert a kerékpározás során semmit sem tettek azért, hogy magára hagyjuk Fernandest. Ezzel tulajdonképpen nekiadták az aranyérmet, hiszen egyértelmű volt, hogy futásban jobb mindannyiunknál. Azzal nem tudok mit kezdeni, ha nekik az ezüstérem is elég... Fernandesszel is megpróbáltam megszökni, de ő angolul közölte velem, neki nem érdeke meglépni, egyedül pedig nem voltam elég erős ahhoz, hogy megszökjek, ők csak arra koncentráltak, hogy leszereljék az akcióimat."

A második futást illetően elmondta, előzőleg a szökési kísérletek miatt sokat kivett belőle a kerékpározás, így végül örült, hogy felfért a dobogóra, mivel a végén már nagyon savasodott a lába.

Brit a férfiak trónján

A brit Paul Amey nyerte a férfiak versenyét, Szűcs Ákos legjobb magyarként a 36. helyen ért célba. A szép számban jelen lévő magyar szurkolók ezúttal nem szoríthattak hazai sikerért, lévén, hogy Szűcs is csak a negyedik csoportban iparkodott. Fél távnál még szinte együtt volt az élmezőny. A hajrát végül a triatlonos Amey bírta a legjobban, öt másodperc előnnyel ért célba a belga Jurgen Dereere és kilenccel a portugál Sergio Silva előtt.

„Aranyos" könnyek

A junior nők versenyét Tóth Zsófia nyerte meg, ráadásul a harmadik helyen klubtársa, Kostyál Ágnes végzett. Az oroszlányi tehetség nagy fölénnyel ért elsőként célba és utána könnyeivel küszködve fogadta a gratulációkat.

Azok a magyar nők

A csapatversenyben a magyar női együttes ezüstérmet szerzett, győzött a spanyol együttes. A junior nőknél a házigazdák szerezték meg az aranyérmet.

A nők mezőnyében sokáig úgy tűnt, kettős magyar siker születik. A harmadik embereknél azonban a spanyolok jobban bírták erővel és nagy csatában megszerezték az aranyérmet a magyar együttes előtt. A bronzérem Kanadáé lett.

A junior nőknél a Kostyál Ágnes, Szalay Szandra, Tóth Zsófia összeállítású magyar trió nagy fölénnyel győzött a portugálok és a csehek előtt. Tóth ráadásul két nap alatt kétszeres világbajnok lett, hiszen a csapatsiker előtt egyéniben is aranyérmet vehetett át.

„Nagyon boldog vagyok, hogy két aranyat nyertem. Az pedig különösen örömöt jelent, hogy két oroszlányi társammal együtt szereztem meg csapatban a másodikat. Számomra ajándék ez a nap" – nyilatkozta Tóth Zsófia.

Papp Győző

EREDMÉNYEK

Nők, világbajnok: Vanessa Fernandes (Portugália) 1:54:06 ó, 2. Michelle Dillon (Nagy-Britannia) 1:54:43, 3. Csomor Erika 1:54:53.

Férfiak, világbajnok: Paul Amey (Nagy-Britannia) 1:40:51 ó, 2. Jurgen Dereere (Belgium) 1:40:56, 3. Sergio Silva (Portugália) 1:41:00.

Junior nők: 1. Tóth Zsófia 58:24 p, 2. Agnieszka Jerzyk (lengyel) 58:44, 3. Kostyál Ágnes 58:49, ...5. Perlaky Ágnes 59:57, 6. Szalay Szandra 1:00:12 ó.

Junior férfiak: 1. Richard Murray (dél-afrikai) 50:38 p, 2. Alistair Brownlee (brit) 50:53, 3. José Estrangeiro (portugál) 50:59,  ...14. Zsirai Milán 52:17.

Csapatverseny

Férfiak, világbajnok: Franciaország (Valenti Stephane, Lebrun Nicolas, Galinier Laurent) 1:02:51 ó, 2. Spanyolország 1:03:00, 3. Portugália 1:03:17, ...7. Magyarország (Pocsai Balázs, Fecskovics Attila, Czencz Péter) 1:03:35.

Nők, világbajnok: Spanyolország (Herrero Helena, Garcia Ma Elena, Pereiro Inmaculada) 1:14:05 ó, 2. Magyarország (Koch Renáta, Brassay Réka, Perlaky Ágnes) 1:14:52, 3. Kanada 1:16:32.

Junior férfiak: 1. Spanyolország 1:03:24 ó, 2. Olaszország 1:03:31, 3. Portugália 1:04:06, 4. Magyarország (Faldum Gábor, Bogdány Kenéz, Zsirai Milán) 1:06:16.

Junior nők: 1. Magyarország (Kostyál Ágnes, Szalay Szandra, Tóth Zsófia) 1:13:31 ó, 2. Portugália 1:17:25, 3. Csehország 1:18:20.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgás és a lépegető futball

Bicskei Bertalan, a hazai edzőképzés vezetője szerint nemcsak a trénerek tehetnek a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéért. Elképzelhetőnek tartja, hogy szakmai igazgatóként visszatérjen Győrbe. Vele készített interjúnkat itt olvashatják. Tovább olvasom