Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Magyar-horvát kézisulit indít a Győri Audi ETO Kozármislenyben

A program szakmai vezetője Róth Kálmán, Danyi Gábor és Zdravko Zovko.
A BL-címvédő kézilabda klub, a Kozármislenyi Önkormányzat és a helyi sportegyesület megállapodást kötött a délnyugat-magyarországi és határon túli kézilabdás lányok tehetséggondozásáról. A Dél-Magyarországi Győri Audi ETO KC Leány Kézisuli a magyar, horvát és egyéb délszláv tehetséges kislányok felkutatását és nevelését tűzte ki célul. A program szakmai vezetői Róth Kálmán, Danyi Gábor és Zdravko Zovko.

Hamarosan indul a toborzás a Pécs melletti Kozármislenyben a győri klub szakmai támogatásával megalakult Dél-Magyarországi Győri Audi ETO KC Leány Kézisuliba. A HandySport Kft. kezdeményezésére létrehozott program a horvát és a magyar kézilabda iskolák és hagyományok ötvözésén alapul, amelybe a kozármislenyi Miroslav Krleža" Horvát Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon, valamint a Janikovszky Éva Általános Iskola is bekapcsolódik. A kezdeményezők célja ugyanis nemcsak a környékbeli tehetséges gyerekek toborzása és kiválasztása, edzésfeltételeinek megteremtése és versenyeztetése, hanem a gyerekek oktatásának megszervezése, és a gyerekek életútjának segítése, irányítása is. A program széles körű önkormányzati támogatást is élvez a rendkívül gyorsan fejlődő város, Kozármisleny Önkormányzatától, továbbá a Baranya Megyei Kézilabda Szövetségtől és az Országos Horvát Önkormányzattól.

„Nagy várakozással tekintünk a Dél-Magyarországi Kézisulival létrejött együttműködés elé" – hangoztatta Kelecsényi Ernő, az ETO elnöke.
„Szeretnénk hatékony szerepet vállalni a régió tehetségeinek felkutatásában és gondozásában saját szakmai módszertanunk és szakembereink segítségével. Célunk természetesen az, hogy a régió tehetségeit a magyar és a győri kézilabda számára megtaláljuk és kineveljük, egyúttal bízunk benne, hogy ezzel sok kislánynak tudunk valódi élsportolói jövőképet nyújtani" tette hozzá a klubelnök.

Róth Kálmán vezeti a programot
Róth Kálmán vezeti a programot


Kozármisleny városa egyedülálló sportéletet működtet: „Napjainkban egyetlen hasonló méretű város sincs, amely ilyen magas színvonalú és létszámú sportszakosztályt, utánpótláscsapatokat és versenyzőket tudhat magáénak." – nyilatkozta Kovács Tamás, a Kozármisleny SE elnöke.

„Sportolóink a szivacskézilabdázóktól kezdve egészen a felnőttekig minden korosztályban jelen vannak a kiemelt bajnokságokban. Számunkra ez a szakmai támogatás hatalmas jelentőséggel bír, hiszen segítségével mind sportolóink körét, mind a képzés színvonalát emelni tudjuk, és a legnagyobb tehetségeknek egyenes utat tudunk mutatni a BL-győztes Győri Audi ETO-ba" – emelte ki Kovács Tamás.

Róth Kálmán, az ETO utánpótlás igazgatójának vezetése alatt a program egyik szakmai kivitelezője a pécsi származású Danyi Gábor, aki jelenleg a Győri Audi ETO KC, továbbá a Klub junior csapatának edzője, és aki az ETO szakmai módszertanát hivatott képviselni a kozármislenyi kézilabda edzők felé. A horvát kézilabda iskola módszertanát pedig az olimpiai bajnok Zdravko Zovko oktatja majd, aki edzőként elismeréseket szerzett a Podravka, a Zvezda Zvenyigorod női, és a Veszprém férficsapataival is, jelenleg a horvát férfi válogatott szaktanácsadója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerés a győri női kosarasoknak

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tegnap rendezett ünnepségén adták át a MOB Nők Sportjáért díjakat.… Tovább olvasom