Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Magasra csaptak a hullámok Sopronban

Úszás - A Kisalföldben megjelent, Új sportiskola Sopronban című írásban közöltekre válaszol az Aquarázs RSE, a vízilabda-egyesület és a SÚBKSE vezetősége.
„Követendő összefogásról szólt az írás. A szándék nemes: megkedveltetni a vizet a gyerekekkel, felkínálni a tehetségüknek, érdeklődésüknek legmegfelelőbb vizes sportot, ezáltal elérni Sopron sporteredményeinek fellendülését.

A baj csak az, hogy a megvalósítás sántít. Ha összefogás, akkor miért nem szerepel az alapítók között az a három egyesület, amelyek jelenleg a legnagyobb létszámmal vannak jelen az uszodai sportéletben, s a sportiskola által kitűzött célok megvalósításán dolgoznak több éve?!
A vízilabda az utóbbi években egyre nagyobb létszámmal működik, s az idén a dunántúli bajnokság utánpótlás korosztályú csapatok mellett már ob II-ben szereplő csapata is van. A versenyúszás területén az ÚBKSE versenyzői rendszeresen jó eredményekkel térnek haza hazai és nemzetközi versenyekről. Idén ősszel az országos rövidpályás vidékbajnokságon számos érmet szereztek és egyesületi csúcsot döntöttek meg. Sopronban, a gyermekek úszásoktatásában, egészségfejlesztő és egészséghelyreállító úszásában 15 éve meghatározó szerepet tölt be az Aquarázs RSE. Megbízható, gyermekcentrikus oktatásának eredményeként nagyon sok gyermek tanult meg úszni, szerette meg egy életre a vizet és az úszást.

Az együtt dolgozás csírái eddig is megvoltak, csak fejleszteni kellene őket. Nem biztos, hogy ezt csak egy új alakulat képes megtenni. Véleményünk szerint nem letisztult a rendszer. Mi mindhárom változatban és színvonalon, minőségben folytatjuk külön a munkánkat – együtt dolgozva, de nem beolvadva. A fenti kérdések óvatossága kell hogy intsék azokat a szülőket, akik a már jól működő egyesületeket felcserélni igyekeznek az alakuló sportiskolára" – zárták közös nyilatkozatukat a vezetők.

Balról: Feller Máté, Simon Gábriel, Németh Júlia, Tóth Máté, Nagy Gábor soproni versenyzők.
Balról: Feller Máté, Simon Gábriel, Németh Júlia, Tóth Máté, Nagy Gábor soproni versenyzők.


Olvasóink írták

  • 3. mindigatutit 2009. december 22. 15:33
    „nekem nem jár kisalföld,itt pedig nem volt a témáról semmi!!”
  • 2. blanyiza 2009. december 22. 13:21
    „,,A Kisalföldben megjelent, Új sportiskola Sopronban című írásban közöltekre válaszol az Aquarázs RSE, a vízilabda-egyesület és a SÚBKSE vezetősége."”
  • 1. mindigatutit 2009. december 22. 11:53
    „ez milyen cikk?miről van egyáltalán szó?ki alakítja az új iskolát,milyen célból stb?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportkarácsony a győri Radnótiban

A győri Radnóti Miklós Általános Iskola az idén is nagy sikerrel rendezte meg hagyományos… Tovább olvasom