Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Magasföldi villanásával nyertek a hazaiak

Ha a futballt pontozásra játszanák, az elsõ 30 perc után óriási fölénynyel vezetett volna a Sopron.

FC Sopron - Diósgyőr 1-0

Ha a futballt pontozásra játszanák, az első 30 perc után óriási fölénynyel vezetett volna a Sopron, ám ez a játék gólra megy, azt pedig nehéz úgy szerezni, hogy még aka put sem sikerül eltalálni. Nem kis meglepetésre az első negyvenöt percben igen passzív Diósgyőr kezdte jobban a második félidőt. A hazaiak játékában nyoma sem volt az első félidőben mutatott határozottságnak. A soproniak csak Simon pontatlanságának, no meg Rabóczki kapus bravúrjának köszönhették, hogy nem szerzett előnyt a vendéggárda.

Aztán ami a Sopronnak nem sikerült az első félidőben szépen kidolgozott, ügyesen felépített akciók után, az „összejött" egy védelmi hibát követően:

Magasföldi szemfüles találatával előnyhöz jutott Roberto Landi együttese. A gól után enyhe mezőnyfölényben futballozott a Diósgyőr, ám veszélyeztetni csak egy pontrúgás után tudott, igaz, abból kapufát ért el. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők. A második félidő elejének rövid megingását leszámítva a mérkőzés nagy részében a Sopron akarata érvényesült, ezért megérdemelten tartották otthon a három pontot Roberto Landi tanítványai. Roberto Landi: – Az első félidőben több helyzetet dolgoztunk ki, ám ezeket nem sikerült értékesítenünk. A győzelemnek nagyon örülök, de a továbbiakban szinte mindenben javulnunk kell.

Csank János: – Az első félidőben bátortalanok voltunk, nem mertük felvállalni a játékot, és ekkor fölényben futballozott a Sopron. Szünet után felpörögtünk, ám ahelyz eteinket kihagytuk és egy hibából a Sopron megszerezte agyőztes gólt. A vereség ellenére azt kell mondjam, ezzel a játékkal a gyengébb csapatokat a folytatásban majd le tudjuk győzni. Magasföldi József: – Nagyon értékes győzelmet arattunk. Egy szervezett, s fizikailag és taktikailag kitűnően felkészített Diósgyőrt győztünk le, úgy, hogy egységes, igazi csapatot alkotva futballoztunk.

A gól előtt Homei jobbról középre lőtt labdája után bizonytalankodtak a diósgyőri védők, s az akciót a túloldalról kísérve sikerült megszereznem a labdát s bepasszolnom a hosszú sarokba. Sira István: – Nekem, aki eddig szinte mindig a szélen futballoztam, szokatlan volt középen játszani. Itt jóval többet kell futni, mint a szélen, és a tavalyi több hónapos kihagyás után bizony el is fáradtam. Bosszant, hogy nem sikerült a helyzeteimnél úgy koncentrálnom a befejezéseknél, hogy eredményes legyek, bízom benne, legközelebb ez is sikerül, de a lényeg, hogy győztünk, és itthon tartottuk a három pontot. Bízom a hasonlóan eredményes folytatásban.

90 PERC KRÓNIKÁJA

14. p: Munteanu ugratta ki a diósgyőri 16-osnál jobbról keresztbe futó Demjént, aki megpróbálta elvinni a labdát Szántai mellett, ám a vendégek kapusa látványos vetődés után szögletre ütötte a labdát.

28. p: Feczesin szorongatott helyzetből 6 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

31. p: Horváth András 20 méteres lövése után a labda levágódott a diósgyőri védőkről, és éppen a balösszekötő pozíciójában helyezkedő Magasföldi elé pattant. Az utánpótlás-válogatott labdarúgó bevezette a 16-oson belülre, majd egy ügyes lövőcsellel elfektette Eleket, s 10 méterről jobbal lőtt, ám a labda az utolsó pillanatban önfeláldozóan bevetődő Rubintról szögletre pattant.

35. p: Sipeki fordult le a jobbösszekötő helyén Munteanuról, 25 méterről lőtt, ám a labda mintegy fél méterrel a bal felső sarok fölött hagyta el a játékteret.

53 . p: Sipeki játszotta ügyesen tisztára magát a jobb oldalon, s beadása után Simon óriási helyzetben 5 méterről méterekkel a hazai kapu fölé fejelt.

55. p: Vitelki tálalt a jobbösszekötő helyén kilépő Simon elé,aki 8 méterről kapura lőtt, ám Rabóczki remek reflexszel leért a jobb alsó sarokra tartó labdára, s kiütötte.

57. p: Homei jobbról a diósgyőri kapu előterébe lőtt labdáját Rubint elvétette, az akciót a túloldalon kísérő Magasföldi pedig lecsapott rá és 6 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtt. 1–0.

66. p: Sipeki jobb oldali szögletét követően Katona csúsztatta a labdát a bal kapufára.


84. p: Homei jobbról élesen a középre lőtt labdát a 11-es pont környékén átvette, majd egy ügyes lövőcsellel tisztára játszotta magát, ám 10 méterről leadott lövése után a labda a vetődő Szántai lábáról vágódott vissza a mezőnybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbajátékosok a soproni tornán

Három futballista érkezett a héten próbajátékra az FC Sopronhoz. Két dél-amerikai, és egy afriaki… Tovább olvasom