Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Magasabb osztályba vágyik

A korábbi ETO-tehetség, Serfőző Bence a Csorna csapatával őszi bajnok lett a megyei első osztályban, ahol a szezon felénél vezeti a góllövőlistát.

Sokan nem tudják, de a támadó korábban az AC Milanban is szerepelt. Most – a játék mellett – edzősködéssel is foglalkozik.

Serfőző Bence a Csorna csapatával őszi bajnok lett a megyei I. osztályban. A center 12 találatával a szezon felénél vezeti a góllövőlistát is.

„Ez a csapat sikere, nem egyéni elismerés. A fordulók során nagyon sokat fejlődött a csapatjátékunk. Természetesen örülök, hogy ennyi gólt tudtam lőni és ezzel hozzájárultam a közös sikerhez. A társak nélkül nem tudtam volna ilyen eredményes lenni" – mondta szerényen az egykori ETO-játékos.

A jelenleg a Csornában játszó Serfőző Bencére korábban még a Milannál is felfigyeltek.
A jelenleg a Csornában játszó Serfőző Bencére korábban még a Milannál is felfigyeltek.

Serfőző Bence szülővárosában, Békéscsabán kezdett futballozni, majd másfél évig az MTK-t erősítette, ahonnan tizenöt évesen került a Győri ETO korosztályos csapatához. Hat évet töltött zöld-fehér színekben, ami alatt egyszer még Olaszországba, az AC Milan edzéseire is eljutott.
„A Milan egy válogatott mérkőzésen figyelt fel rám és meghívtak egy összetartásra. Egy hetet töltöttem a milánói sztárklub B csapatánál, ahol nagyon sok tapasztalattal gazdagodtam" – mesélte Serfőző Bence.
„Az ETO-nál végigjártam a ranglétrát, egészen az NB III-as csapatig jutottam. Többször vettem részt közös edzésen a felnőttekkel és a Ligakupában, valamint a Magyar Kupában be is mutatkozhattam az első csapatban. A győri klubnál remek edzőim voltak, akiktől sokat tanultam. Boldog vagyok, hogy idáig jutottam és az is megadatott nekem, hogy címeres mezben is pályára léphettem. Az U15-ös csapattól az U20-as keretig mindegyik korosztályban játszottam – emlékezett vissza a még csak huszonegy éves támadó, aki új céljairól is beszélt. – Természetesen ha egy nagy klub megkeresne, meghallgatnám őket és az ETO-ba is szívesen visszamennék, de most a Csorna sikere a legfontosabb számomra. Már júliusban, a felkészülés alatt elhatároztuk, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy feljussunk az NB III-ba. Egyelőre jól haladunk e felé, de még előttünk van az egész tavaszi szezon, ahol talán még jobbnak kell lennünk, ha a szezon végén is a tabella élén akarunk állni."

Serfőző Bence amellett, hogy az első keret egyik húzóembere, az U11-es csapat edzői posztján is helytáll.

„Elsősorban játékos vagyok, de szeretem ezt a feladatomat is. Ha egyszer abbahagyom a labdarúgást, szeretnék edző maradni. Van edzői végzettségem, de még sokat szeretnék fejlődni és trénerként is egyre jobb szeretnék lenni" – zárta a beszélgetést Serfőző Bence.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törött lábujjal vezetett először

Visszavonult az élvonalbeli játékvezetéstől a győri Czinder Imre, aki négy évig volt az első… Tovább olvasom