Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Magára van utalva a Soproni Postás csapata

Mint ismeretes, nagy bajban van a Soproni Postás női kosárlabdacsapata, mert a főszponzor, a Magyar Posta Rt. nem kívánja támogatni az együttest. Arra voltunk kíváncsiak, miként viszonyul a kérdéshez a Magyar Posta, valamint Sopron város vezetése.

Úgy tűnik, a klub vezetői teljesen magukra vannak utalva, ha a nem egész két héten belül meg akarják menteni a játékosállománya alapján nemzetközi szinten is sikeres szereplésre esélyes csapatot.

Gazdasági kényszerintézkedés

Kíváncsiak lettünk volna a vállalat első emberének, Szabó Pál vezérigazgatónak a véleményére, ám helyette a tájékoztatási igazgató, dr. Szász Katalin válaszolt a kérdésekre
– Miért éppen a sporttól vonta meg a támogatást a posta?
– Amíg nyereséges volt, támogatta, ám most kiderült: a veszteség hatmilliárd forint – felelte a terjesztési igazgató. – Ennek megfelelően a posta kénytelen volt minden olyan támogatást megvonni, amely nem a postai alaptevékenységhez kapcsolódik. Ilyen a versenysport.
– Pedig ez a csapat a hazai és a nemzetközi porondon kivívott sikereivel igen jó reklámhordozó lenne...
– A postai dolgozók fizetése tizenhárom százalékkal marad el az országos átlagtól, veszteséges a cég, amelynek vezetése ezek után így döntött. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a posta neve „forogjon", erre a sport kiválóan alkalmas, de a cég veszteséges. Ez gazdasági kényszerintézkedés volt, amelyet fájdalom, de meg kellett hoznia a vezetésnek, de az nem kizárt, hogy ha a posta újra nyereséges lesz, megint beszáll a versenysport támogatásába.
– Közben e csapat kifut az időből. Miért csak két hetet hagyott a vezetés a túlélésre, azaz miért augusztus 26-ig adott haladékot?
– Nézze, ahhoz, hogy a támogatást megkapja a klub, tulajdonosi engedély kellett. Az első félévre ez megvolt, a másodikra nem, és ez már áprilisban kiderült, tehát gyakorlatilag már attól kezdve fel lehetett volna készülni erre.
– Szerettünk volna Szabó vezérigazgató úrral beszélni, de nem sikerült...
– Nézze, ha egyszer a posta nem tud pénzt adni, hiába beszéltek volna a vezérigazgatóval...

A város nem sokat tehet

A soproni városházán is téma volt a Postás helyzete. Tisztségviselői értekezleten tárgyaltak arról, mit is lehetne tenni a bajba jutott kosárlabdacsapat érdekében. A polgármester sajnálatát fejezte ki, majd hozzátette: túl sokat nem.
– Elég sokat beszéltünk a Soproni Postásról, itt volt a gazdasági alpolgármester, Ágota Gábor is – mondta dr. Gimesi Szabolcs. – Azt kell mondjam, ez a döntés a lehető legszerencsétlenebb időpontban jött. A közgyűlés, amely döntést hozhat, csak augusztus 29-én, tehát a Magyar Posta által megjelölt határidő után ül össze, ráadásul a költségvetésünk szabályozott, így a város nem tudja megvenni a kft.-t. A közgyűlés pedig most már csak kisebb horderejű kérdésekben dönt, gyakorlatilag ez lesz az utolsó ilyen jellegű ülés az önkormányzati választás előtt.

Korábban:

Megszűnhet a Postás (2002-08-09) >>
Szomorú szezonkezdet (2002-08-12) >>
Sikercsapat gazdát keres (2002-08-09) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baseball, pontveszteség nélkül

Befejeződött az ob I-es baseballbajnokság alapszakasza. Az élen pontveszteség nélkül – 14… Tovább olvasom