Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Magabiztosan győzött az ETO Szombathelyen

Varga és Völgyi góljaival megérdemelt győzelmet aratott a Győri ETO FC együttese a Szombathelyi Haladás otthonában.
Eseménydúsabb első félidőben Varga és Völgyi góljaival megszerezte a vezetést az ETO, amelyet a második játékrészben is sikerült megtartania.

Szombathelyi Haladás - Győri ETO FC 0-2 (0-2)
Rohonci úti stadion. Vezette: Vad II. (Tóth II., Szalai)

Haladás: Rózsa - Gyurján (Szakály A., a szünetben), Devecseri, Fehér , Farkas - Schimmer, Iszlai, Gaál, Halmosi (Város, a szünetben) - Radó, Rocchi (Zamostny, 88.). Vezetőedző: Szentes Lázár.

ETO: Kocic - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Windecker, Pátkai, Stieber (Trajkovic, 65.) - Varga R., Kvilitaia (Priskin, 75.), Rudolf (Andric, 81.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Varga R. (36.), Völgyi (42.)

Sárga lap: Szakály A. (64.), Devecseri (67.), Farkas (79.), illetve Svec (6.), Völgyi (45+1), Windecker (48.)

Edzői értékelések

Szentes Lázár: - Az első félidőben kihasználta a hibáinkat az ETO, a másodikban már feljavultunk, biztatóbb volt, hogy már helyzetbe is kerültünk, de nem tudtuk kihasználni. Kicsit nagyobb önbizalommal kell játszanunk, remélem a következő héten jobban szereplünk.

Sütő Szilárd: - Az első félidőben jól játszottunk egy nehéz talajú pályán is. A második félidőben volt egy jó negyedórája a Haladásnak, de végig kontrolláltuk a mérkőzést. Hétről hétre sokat dolgoznak a játékosok, nagyon szerettünk volna már ezt a sikert.


A győriek kezdték aktívabban a találkozót, a 2. percben Rudolf veszélyeztetett éles szögből, de Rózsa kivetődve fogta a labdát. A folytatásban is a Rába-partiak birtokolták többet a labdát, de a távoli lapos lövéseket rendre magabiztosan fogta a hazaiak kapusa. A mezőnyfölény ellenére sokszor pontatlanul játszott a győri együttes, nem sikerült komolyabb helyzetet kidolgoznia, de a hazaiak teljesen veszélytelenül játszottak.

Az első félidő 31. percében Rudolf beadása után Kvilitaia csúsztatta meg a labdát, de Rózsa lábbal hárított. Öt perccel később viszont remek bal oldali akciót követően Varga szerezte meg a vezetést a győrieknek. Völgyi és Pátkai játszott össze remekül, majd előbbi élesen passzolt középre az érkező Vargához, aki 4 méterről lőtt a kapuba. 0-1

Gólt követően sem vettek vissza a győriek, Lipták 5 méterről centikkel fejelt a jobb oldali kapufa mellé. A Haladás első lövéséig a találkozó 41. percéig kellett várni, de Halmosi távoli próbálkozása nem okozott gondot Kocicnak. 

Egy perccel később Varga beadásánál a tizenhatoson belül Farkas kezére pattant a labda, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, a szögletet ítélt az ETO-nak. A labda mögé Völgyi állt, aki remekül tekert középre, a rosszul helyezkedő Rózsa az utolsó pillanatban eszmélt, de mér későn, így csak bele tudott érni a labdába, amely a hálóban kötött ki. 0-2
Magabiztosan, megérdemelt 2-0-ás győri vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően feljavult a hazaiak játéka, az első félidőhöz képest már többet birtokolták a labdát, de továbbra sem kerekedtek felül a győrieken. Kiegyenlített játék zajlott, főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok az eső által felázott talajú pályán.

Csendben csordogált a második játékrész, a Rába-partiak magabiztosan tartották a megszerzett kétgólos előnyt, míg a hazaiak erőtlen támadásokkal próbálkoztak. A találkozó 74. percében közel állt a szépítéshez a Haladás, de Városi 4 méterről óriási helyzetben mellé lőtt, ezt követően már lélekben feladta a hazai együttes az egyenlítés lehetőségét is.

Az ETO még szerezhetett volna újabb gólt, de a csereként pályára lépő Priskin lövésénél hatalmas bravúrral védett Rózsa, végül 2-0-ás sikerrel a győriek elhozták a három bajnoki pontot a Rohonci úti stadionból.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

90.p. Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

88.p. Priskin futott el remekül a hazai védők között, majd futtában lőtt nagy erővel jobb lábbal, de Rózsa óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát. Pontrúgás után Völgyi lőtt éles szögből, a hazaiak kapusa ismét hárítani tudott.

88.p. Rocchi helyére Zamostny érkezett a pályára.

81.p. Rudolfot Andric váltotta.

79.p. Varga szabadrúgása után Priskin fejelt jobbról középre Windeckerhez, aki megelőzte Rózsát, de csak minimálisan tudott bele érni a labdába, amelyet Devecseri a gólvonalról vágott ki.

79.p. Farkas kapott sárga lapot Trajkovic felrúgásáért.

76.p. Völgyi 20 méteres szabadrúgása centikkel ment el a kapu bal oldala mellett.

75.p. Kvilitaia helyére Priskin érkezett a pályára.

74.p. Óriási helyzetet hagyott ki a Haladás. Gaál futott el a bal oldalon, majd középre adott a hosszún érkező Városihoz, aki 3 méterről a kapu bal oldala mellé lőtt.

67.p. Devecseri kapott sárga lapot Varga felrúgásáért.

65.p. Stieber helyére Trajkovic érkezett a pályára.

64.p. Szakály A. kapott sárga lapot műesésért.

56.p. Iszlai távoli lövése megcsúszott egy győri lábon, amely centikkel ment el a jobb oldali kapufa mellett. Pontrúgás után tisztáztak a győri védők.

56.p. Szép cselek után Windecker lőtt 25 méterről jobb lábbal, Rózsa ezúttal is csak öklözni tudta a labdát.

53. Szép indítást kapott a jobb oldalon Varga, aki futtában 12 méterről nagy erővel lőtt a kapu közepe felé, Rózsa öklözve szögletre ütötte a labdát. Kis szögletet követően Varga bal lábbal méterekkel a kapu fölé lőtt.

49.p. Varga bal oldali szabadrúgása veszélyesen csapódott a kapu felé, Rózsa végül magabiztosan fogta.

48.p. Windecker kapott sárga lapot, Rocchi ellen szabálytalankodott.

46.p. Elkezdődött a második játékrész.

A szünetben kettőt cserélt Szentes Lázár. Halmosit Városi, míg Gyúrjánt Szakály A. váltotta. 

Vége az első félidőnek!

45.p. Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

42.p. Varga jobb oldali beadása Farkas kezéről a szögletre pattant, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A labda mögé Völgyi állt, aki remekül tekerte kapura a labdát, Rózsa még bele ért, de inkább csak a hálóba segítette a játékszert. 0-2

41.p. Halmosi 20 méteres félmagas, középre tartó próbálkozását magabiztosan fogta Kocic.

40.p. Rudolf 12 méterről bal lábbal nagy erővel lőtt a kapu mellé.

39.p. Pátkai indította remek ütemben Rudolfot, aki jól vette le a labdát, de a visszaérkező Schimmer szögletre mentett. Pontrúgás után bal oldali beívelésnél Lipták 4 méterről centikkel fejelt a jobb oldali kapufa mellé.

36.p. Góóóóóól! Szép bal oldali akciónál Pátkai és Völgyi kényszerítőzött, majd utóbbi laposan lőtt középre az érkező Vargához, aki 4 méterről laposan lőtt a kapuba. 0-1

31.p. Rudolf bal oldali beadását Kvilitaia csúsztatta meg középen, Rózsa lábában elakadt a labda, utána tisztáztak a hazaiak.

29.p. Völgyi jobb oldali szabadrúgásába senki sem tudott bele érni, Rózsa könnyedén fogta.

24.p. Windecker távoli, 25 méteres lövését magabiztosan fogta Rózsa.

22.p. A győriek birtokolják többet a labdát, de egyelőre komolyabb helyzetet nem dolgoztak ki.

15.p. Rudolf cselei után Pátkai elé pattant a labda, aki estében méterekkel lőtt a kapu fölé.

14.p. Stieber 20 méteres lapos bal lábas lövését magabiztosan fogta Rózsa.

12.p. Rudolf esett el a tizenhatoson belül Fehér mellett, a játékvezető sípja néma maradt. A labda Varga elé került, aki 18 méterről laposan a kapu jobb oldala mellé lőtt.

6.p. Svec kapott sárga lapot, Gaál fejét találta csúnyán.

2.p. Rudolf bal oldalon az alapvonal közelében élesen lőtt középre, Rózsa kivetődve szerezte meg a labdát.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

Szombathelyi Haladás - Győri ETO FC
Vezeti: Vad II. (Tóth II., Szalai)

Haladás: Rózsa - Schimmer, Devecseri, Fehér , Farkas - Gyurján, Iszlai, Gaál, Halmosi - Radó, Rocchi. Vezetőedző: Szentes Lázár.


ETO: Kocic - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Windecker, Pátkai, Stieber - Varga R., Kvilitaia, Rudolf. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Előzetes
   
Két csalódott csapat találkozik egymással Szombathelyen, hiszen a hazaiak mindössze a táblázat 15. helyen szerénykednek, míg a bajnokság előtt az aranyéremre is esélyesnek tartott Rába-partiak a 9. helyen állnak.

Horváth Ferenc a szerdai Kecskemét elleni bajnokin hevesen reklamált egy kecskeméti szerelést, amely után a játékvezető a lelátóra küldte és a Fegyelmi Bizottság egy mérkőzésre eltiltotta a vezetőedzőt, ezért Sütő Szilárd és Szamosi Tamás másodedzők irányítják a csapatot a Rohonci úti stadionban. Előbbi a klub hivatalos honlapján nyilatkozott a váratlan helyzetről.

"Horváth Ferenc vezetőedzőnk ebben az esetben biztos azt mondaná, hogy eltűnt a szombathelyieknek az az előnye is, hogy új edző ül a kispadon a hétvégi meccsen, hiszen ez most nálunk is így lesz." - mondta el a győriek edzője.

Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón nyilatkozott a győriekről.

„Győri vagyok, tehát az összes meccsüket láttam, bajnokiktól elkezdve Ligakupát, mindent. Idegenbeli meccseiket is láttam, mert érdekelt és meg tudtam nézni. Tehát maximálisan képben vagyok velük kapcsolatban. Nem mondok nagy dolgot azzal, hogy az ország egyik legjobb játékosállományával rendelkeznek. Az, hogy most nem alakulnak szerencsésen a dolgaik és a vártnál kevesebb pontot szereztek, az nem jelent semmit. Nem abból kell kiindulni, hogy hány pontot szereztek, meg ki rúgott gólt, ki nem. Nyilván van egy szerencsétlenebb időszakuk, de én a maximumra számítok tőlük. Nem eshetek és nem is esek abba a hibába, hogy azt nézzük, nincsenek formában. Ez egy nagyon kemény, húzós meccs lesz, így készültem fel én magam is és készítem fel a csapatot is. Elég csak a válogatott labdarúgóikat felsorolni és látjuk, hogy mennyi átlagon felüli, gyors jó képességű játékosuk van." - olvasható a hazaiak hivatalos oldalán.

A várható kezdőcsapatok:

ETO: Kocic – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Martínez – Varga R., Priskin, Rudolf.

Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Jagodics, Devecseri – Gyurján, Iszlai, Szakály, Halmosi – Radó, Rocchi.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csábi József a Budapest Honvéd új edzője

A kispesti klub honlapján olvasható közlemény szerint a 47 éves szakembert vasárnap délelőtt már… Tovább olvasom