Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Magabiztos magyar győzelem

A vártnál könnyebb győzelmet aratott a magyar válogatott a Németország ellen vívott csapattalálkozón. Tizenegy párból nyolcban jobbnak bizonyultak a magyarok.

Nagyszabású ökölvívó-eseményre került sor Győrött, mely már délelőtt a protokollal vette kezdetét. Balogh József polgármester és Kun András alpolgármester fogadta a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Csötönyi Sándor vezette magyar és az Alexander Mazur csapatvezető által vezetett német delegátust. A beszélgetés célja természetesen a boksz győri helyzete volt.

A délutáni programból sem hiányoztak az ünnepi pillanatok, Csötönyi Sándor ugyanis a Magyar Ökölvívásért-érdemrendet adományozta Pri Józsefnek, a Győri Dózsa Ring Box Club vezetőedzőjének, aki több évtizede végez eredményes munkát a sportágban. Emellett kitüntetést kapott Rákóczi Tibor, a megyei szövetség első embere, ifj. Pri József főtitkár, Zalán Barnabás, a Győri Ökölvívásért Alapítvány elnöke, Birinyi István, az alapítvány elnökségi tagja, míg Szabó László kilencszeres magyar bajnok a megyei ökölvívó-szövetség emlékplakettjét vehette át.
Az igazi ünnep azonban valamennyiük számára a két válogatott összecsapása volt. Az 51 kg-osok mezőnyében a vasasos Mucsi Ottó kezdett Albert Dornnal, s a végig kiegyenlített csata végén 3–2-es pontozás mellett a magyar fiú kezét lendítette magasba a vezetőbíró (2–0).

Ezt követően Mucsi klubtársa, az 54 kg-ban Bedák Zsolt vívott egyoldalú mérkőzést az orosz származású, a két évvel ezelőtti junior EB-n harmadik Vitalij Kiseljewvel. A mérkőzést egyhangú pontozással nyerte a magyar bokszoló (4–0).

Szintén nem hozott nagy izgalmat az 57 kg-os debreceni Kertész Henrik és Andreas Propp találkozója, itt is egyhangú pontozásos hazai siker született (6–0).

Következett a thaiföldi világbajnokságon bronzérmes Káté Gyula, aki 60 kg-ban Jürgen Demin ellen lépett kötelek közé. Nos, ahogyan azt várni lehetett, végig az MTK ökölvívója irányított, így nem okozott meglepetést senkinek az egyhangú pontozásos végeredmény (8–0).
A németek első sikerét egy albán öklöző jegyezte, Harun Sipahi ugyanis mindössze két esztendeje német válogatott. Győrött a 64 kg-osok között a kecskeméti Pekanov Tamás volt az ellenfele, s ezúttal őt látták jobbnak egyhangúlag (8–2).

Hatvankilenc kilóban két mérkőzésre került sor. Először a nyíregyházi Balogh Vilmos Fabian Nitschével bunyózott. A filozofikus nevű német nem sokat gondolkodott, nagy vehemenciával ment előre, olyannyira, hogy egy ízben a lazán meghúzott köteleken átbukfencezett. Hajmeresztő látvány volt, ahogyan kiesett a ringből, ám szerencsére nem történt baja, így folytathatta a mérkőzést. Sok öröme azonban nem volt benne, hiszen a bírák egyhangú pontozással Baloghot hozták ki győztesnek (10–2).
Ugyanebben a súlycsoportban az újpesti Gregárik Krisztián a német bajnok Artem Merjasow ellen mérkőzött.

Itt viszont abban nem volt vita a pontozók között, hogy a vendégek versenyzőjét látták jobbnak (10–4). A 75 kg-osoknál is két pár meccsét láthatta a mintegy 800 néző. A vasasos Balzsay Károly Eduard Gutknecht ellen ellenállást nem ismerően bokszolt, így az egyhangú pontozásos győzelem senki számára nem volt meglepetés (12–4). Ugyanígy végig erőteljesebben, jobban osztotta az egyeneseket és horgokat a szolnoki Szellő István. Aki pedig nem igazán állta a rohamokat német részről, Robert Woge volt (14–4).

Az utolsó két párban aztán testvériesen elosztoztak még a pontokon a felek. A Vasas ökölvívója, Szűcs István és Timo Gross küzdelméből a német (14–6), az MTK-s Hídvégi György és a román származású Alex Povernov találkozójából pedig a magyar fiú került ki győztesen (16–6).
Mindez tehát azt jelenti, hogy a magyar csapat a vártnál könnyebben verte a németeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokszgála és szépségverseny

Magyarország–Németország válogatott ökölvívó-mérkőzést rendeznek szeptember 24-én, szerdán 17… Tovább olvasom