Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Magabiztos győri győzelem az MTK ellen

Az első félidőben Rudolf szerzett vezetést az ETO-nak, majd szünetet követően Lipták és Andric is eredményes tudott lenni.
Közönségszórakoztató játékkal, megérdemelten győzött 3:0-ra hazai pályán a Győri ETO FC együttese az MTK ellen.

Győri ETO FC – MTK-Budapest FC 3:0 (1:0)
ETO Park, 2800 néző. Vezette: Farkas Á. (Lémon, Bozó)

ETO: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Dinjar – Kamber, Pátkai – Strestík (Andric, 66.), Kalmár (Trajkovic, 75.), Varga R. (Dudás, 67.) – Rudolf. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

MTK: Hegedűs - Nagy T., Kálnoki, Vukmir, Kelemen – Horváth Zs. (Eppel, 81.), Vass Á. (Batik, 42.), Kanta J., Pölöskei, Ladányi (Vass P., 68.) – Torghelle. Vezetőedző: Garami József.

Gólszerző: Rudolf (12.), Lipták (68.), Andric (70.)

Sárga lap: Strestík (17.), Kamber (53.), Varga R. (56.), Trajkovic (56.), Pátkai (61.), Lang (74.), Dinjar (85.), illetve Kanta J. (34.), Vass Á. (41.), Torghelle (57.), Nagy T. (86.)

Edzői nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: - A szurkolóknak fontos szerepük volt ma, olyan hangulatot teremtettek, amely hozzásegített minket a győzelemhez, így nem álltunk le 1:0-nál sem. Jól játszottunk, elöl hetek óta veszélyesek vagyunk, bizakodó vagyok a jövőt illetően.

Garami József: - Jó és hajtós mérkőzést játszottak a csapatok. Több helyzetet alakított ki a Győr, de nekünk is voltak lehetőségeink. Bosszant, hogy olyan hibákat követünk el, amelyekkel nem lehet meccset nyerni, ennek ellenére a mérkőzésben nem volt benne, hogy 3-0-ás vereséget szenvedünk. Gratulálok a Győrnek!

Jól kezdte a találkozót az ETO, tíz perc elteltével Strestík és Pátkai is veszélyeztetni tudott, de a kapuba nem sikerült találniuk. Két perccel később viszont már a vezetést is megszerezték a hazaiak Rudolf révén, aki 12 méterről okosan lőtte ki a jobb alsó sarkot.

A folytatásban rövid passzokkal, tetszetős támadásokat vezettek a zöld-fehérek, akik az előny tudatában sem vettek visszább a támadójátékból. A gólszerzéshez legközelebb Varga állt, ám óriási helyzetben a kifutó Hegedűsbe lőtt.

Az első félidő második felében is a győriek akarata érvényesült. Többet birtokolták és helyzeteket dolgoztak ki, egyedül a második gól hiányzott a játékból. A találkozó 42. percében Varga növelhette volna tovább az előnyt, de szabadrúgásból nagy erővel a felső lécet találta el, így 1:0-ás győri előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően feljavult a vendégek játéka is, nagyobb erőt mozgósítottak az egyenlítésért, de komoly helyzetet továbbra sem sikerült kidolgozniuk. A győriek igyekeztek a pálya közepén megtartani a labdát és őrizni a megszerzett előnyt.

A találkozó 66. percében kettős cserére szánta el magát Horváth Ferenc, a győriek vezetőedzője. Strestík helyére pályára lépett Andric, illetve Vargát Dudás váltotta a bal oldalon. Cseréket követően Rudolf jobb oldali szabadrúgására remek ütemben érkezett a rövid sarokra Lipták, aki 3 méterről csúsztatott a kapu közepébe.

Két perccel később Rudolf iramodott meg a bal oldalon, majd középre lőtt az érkező Andrichoz, aki átvételt követően bal lábbal nagyszerűen kilőtte a kapu jobb alsó sarkát.

Az utolsó 20 percben már csak a végeredmény volt a kérdés. A fővárosiak hajtottak a szépítésért, míg az ETO további gólokkal szerette volna meghálálni a közönség bizalmát. Negyedik gólt nem láttak a szurkolók, ennek ellenére természetesen elégedetten nyugtázták a magabiztos 3:0-ás győzelmet. 

NB I - Győri ETO - MTK. Fotók: Mészáros Mátyás.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

90.p. Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

86.p. Nagy T. is sárga lapot kapott, Andricot csúnyán felrúgta.

85.p. Dinjar kapott sárga lapot Eppel felrúgásáért.

80.p. Torghelle jobb lába lövése kevéssel ment el a jobb oldali kapufa mellett.

75.p. Kalmárt Trajkovic váltotta.

74.p. Lang kapott sárga lapot Horváth felrúgásáért.

70.p. Rudolf iramodott meg a bal oldalon, majd középre lőtt Andricnak, aki átvételt követően 12 méterről nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot. 3-0

69.p. Kalmár passza után Pátkai lövése megpattant egy vendégjátékoson, a labda veszélyesen ment el a bal oldali kapufa mellett.

68.p. Góóóóóól! Rudolf jobb oldali szögletére Lipták érkezett a rövid sarokra, majd 3 méterről csúsztatott a kapu közepébe. 2-0

67.p. Kettős cserét végzett el Horváth Ferenc. Strestíket Andric, míg Vargát Dudás váltotta.

61.p. Pátkai is sárga lapot figyelmeztetést kapott Pölöskei felrúgásárt.

57.p. Torghelle kapott sárga lapot, felugrás közben könyökölt.

56.p. Kalmár indította a védők mögé befutó Vargát, aki Kiss szorításában elesett a tizenhatoson belül. A játékvezető műesésért sárga lapot adott a győri támadónak. A melegítő játékosoknál reklamálásért Trajkovic is sárga lapot kapott.

53.p. Kamber kapott sárga lapot Kanta felrúgásáért.

50.p. Varga iramodott meg a bal oldalon, majd középre cselezett és 18 méterről lőtt. A megpattanó labdát Hegedűs csak másodszorra tudta megkaparintani.

46.p. Elkezdődött a második játékrészt, szünetben egyik vezetőedző sem cserélt.

Vége az első félidőnek!

45.p. Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

43.p. A kaputól 18 méter távolságra megítélt szabadrúgást Varga végezte el, aki nagy erővel a felső lécet találta el.

42.p. Vass Á. helyére Batik érkezett a pályára.

41.p. Vass Á. kapott sárga lapot Kalmár felrúgásáért.

38.p. Strestík 22 méterről, nagy erővel bal lábbal kevéssel lőtt a kapu bal oldala mellé.

37.p. Kanta remek szögből, a kaputól 18 méterre végezhetett el szabadrúgást, de a sorfalban álló Lang fejéről szögletre pattant a labda. Pontrúgás után tisztáztak a hazaiak.

34.p. Kanta J. kapott sárga lapot Dinjar felrúgásáért.

33.p. Kalmár bal oldali beadását Strestík csúsztatta a hosszún álló Varga felé, aki estében a kapu bal oldala mellé emelt.

30.p. Strestík 18 méterről bal lábbal lőtt a kapu jobb oldala mellé, Hegedűs vetődve fogta az előtte pont lepattanó labdát.

28.p. Lang kirúghatta volna a labdát az oldalvonalon túlra, de addig várt, míg Torghelle nem szerelte, majd éles szögből 8 méterről lőtt, Kamenár lábbal hárított.

27.p. Pátkai 22 méteres, nagy erejű bal lábas lövése centikkel ment el a bal oldali kapufa mellett.

23.p. Gyönyörű győri támadás végén Strestík pörgette oda a labdát Varga elé, aki nagy helyzetben 7 méterről a kifutó Hegedűsbe lőtt.

17.p. Strestík kapott sárga lapot reklamálásért.

14.p. Kanta távoli lapos lövését magabiztosan fogta Kamenár.

12.p. Góóóóól! Vezet az ETO! Rudolf cselezett szépen balról középre, majd jobb lábbal laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 1-0

10.p. Nagy helyzetben Pátkai lőtt volna a kaputól 12 méterre, de Vukmir az utolsó pillanatban szögletre mentett. Pontrúgás után is tisztáztak a vendégek.

7.p. Szép győri támadás végén Pátkai ugratta ki Vargát, aki Vukmir szorításában elesett a kaputól 18 méterre, de a játékvezető sípja néma maradt.

5.p. Strestík cselezett a tizenhatoson belül, majd 14 méterről, bal lábbal kevéssel lőtt a kapu fölé.

1.p. A vendégek kezdték a találkozót.

A kezdőrúgást Burcsa Győző, a Győri ETO FC legendája, kétszeres magyar bajnok labdarúgója, aki március 13-án ünnepelte 60. születésnapját.

Győri ETO FC – MTK-Budapest
Vezeti: Farkas Á.

ETO: Kamenár – Svec, Lang, Lipták, Dinjar – Kamber, Pátkai – Varga R., Kalmár, Strestík – Rudolf. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Pogacsics (k), Mevoungou, Had, Dudás, Trajkovic, Andric, Burgos.

MTK: Hegedűs – Nagy T., Vukmir, Kálnoki, Kelemen – Pölöskei, Vass Á., Kanta J., Horváth Zs. - Ladányi, Torghelle. Szakmai igazgató: Garami József.
Csere: Groppioni (k), Hajdú, Batik, Tóth F., Frank, Vass P., Eppel.

Előzetes
   
A bajnoki cím megszerzése szempontjából kiemelt fontosságú mérkőzést rendeznek a labdarúgó OTP Bank Ligában a hétvégén: a 22. forduló vasárnapi rangadóján az éllovas Debrecen és a második helyezett Videoton csap össze Székesfehérváron. A DVSC előnye hét pont közvetlen üldözőjével szemben, így ha a különbség megmarad vagy nő, az egyenletesen teljesítő debreceniek közel kerülnek a végső győzelemhez. A hajdúságiak 13 mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, legutóbb szeptember 22-én, Győrben kaptak ki.

A Videoton viszont a bajnoki sorozat középső szakaszában visszaesett, s hat nyeretlenül megvívott összecsapás után az előző fordulóban sikerült ismét győznie, mégpedig az MTK vendégeként. A Videoton legutóbb 2012 októberében játszott Székesfehérváron bajnoki mérkőzést a DVSC-vel, akkor 3-1-gyel otthon tartotta a három pontot. A 2013-as év viszont nem alakult túl jól a számára, mivel tavasszal és ősszel is Debrecenben volt a mérkőzés, és mindkétszer a hazaiak örülhettek a 2-1-es eredménynek. Most a vendéglátók sikerével nyíltabbá válna a bajnokság végkimenetele.
A Videoton mellett a harmadik helyezett Győr is hozzájárulhat ahhoz, hogy sűrűsödjön az élmezőny. A címvédő csapat, amely a Debrecentől nyolc, a Videotontól pedig egy pontra van, szombat este az MTK-t fogadja azután, hogy szerdán hazai pályán csak döntetlenre volt képes a fővárosi együttessel szemben, s így a negyeddöntőben búcsúzott a Magyar Kupától. A győrieknek vélhetően ezúttal sem lesz könnyű dolguk, mivel a 14. helyezett MTK-nak is nagy szüksége van a pontokra.

A 22. forduló eredményei >>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: Óvári döntetlen Dorogon, ETO vereség

A Futura Mosonmagyaróvár 1-1-es döntetlent ért el a Dorog vendégeként. Tovább olvasom