Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 8°C | 15°C Még több cikk.

Magabiztos előnnyel listavezető az ETO

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában 2-0-ra győzött hazai pályán a Győri ETO FC együttese a Debrecen ellen.

Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen 2-0-ás győzelmet aratott hazai pályán a Győri ETO FC együttese a Debrecen ellen. A három pontnak köszönhetően a zöld-fehérek nyolc ponttal előzik meg az MTK csapatát, míg a Debrecent tizenkettővel.


Győri ETO FC – Debrecen 2:0 (0:0)
ETO Park, 7000 néző. Vezette: Szabó Zs. (Ring, Albert)

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi – Kamber – Trajkovic (Kronaveter, 61.), Pátkai – Varga R. (Pilibaitis, 83.), Stresítk (Dudás, 68.), Koltai. Vezetőedző: Pintér Attila.

DVSC: Verpecz – Nagy Z., Mészáros, Simac, Korhut – Dombi (Selim Bouadla, 66.), Varga J., Szakály P., Bódi (Szécsi M., 80.) – Czvitkovics - Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Varga R. (46.), Dudás (92.)

Sárga lap: Trajkovic (59.), illetve Bódi (24.), Simac (36.), Korhut (49.), Szakály P. (72.)

Pinér Attila: - Tudtuk, hogy egy szervezett csapat érkezik hozzánk, már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. Az első játékrészben nekünk is volt egy tizenegyes szituációnk, ha a Debreccennek is egy a másodikban. Sok problémánk volt a héten, többen is sérüléssel bajlódtak, de szerencsére vállalták a játékot. Amit kértem a játékosoktól, azt végrehajtották. Nagyot küzdött a csapat, örülök a győzelemnek.


Kondás Elemár: - Kiváló mérkőzés volt. Az első félidőben nyomás alatt tartottak minket, a második játékrészben egy lecsorgó labdából kaptuk a gólt, utána viszont mi tartottuk nyomás alatt az ETO csapatát. Második félidőben nem kaptunk meg sajnos egy büntetőt. Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, jövünk ki a gödörből, emelt főve kell hagyhattuk el a pályát.

Igazi csúcsrangadóhoz illő hangulat fogadta az öltözőből kiérkező csapatokat, a két szurkolótábor hangos szópárbajt vívott egymással.

Remekül kezdte a találkozót az ETO, öt percen belül két helyzetet is sikerült kidolgozniuk, de egyiket sem sikerült gólra váltani. A folytatásban is a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát és több lehetőséget is kialakítottak, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így nem sikerült megszerezniük a vezetést.

Az első félidő utolsó tizenöt percében valamelyest kiegyenlítődött a játék, főként a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, nem kellett bravúrt bemutatni egyik kapusnak sem.

Fordulás után hasonló elánnal kezdett az ETO, mint az első félidőben, de most már a vezetést is sikerült megszerezniük. Pátkai bal oldali beadása Strestík fején megcsúszott, amely Varga elé került, aki négy méterről higgadtan lőtt a kapu bal oldalába.

Zöld-fehér vezetés után nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Debrecen, Coulibaly előtt adódott két lehetőség, de egyszer sem tudott túljárni Stevanovic eszén. A győriek remekül megszervezték a védekezést és a gyors ellentámadásaikban is volt átütőerő.

Az utolsó tíz percben főként a hazaiak térfelén zajlott a játék, a Debrecen nyomás alatt tartotta Koltaiékat, de az ETO nagyot küzdve egy gyors ellentámadás végén Dudás góljával bebiztosította a győzelmet.


A három pontnak köszönhetően az ETO továbbra is magabiztosan vezeti a táblázatot, az MTK előtt nyolc, míg a debrecenieket tizenkét ponttal előzi meg.

Fotók: Bertleff András

Online közvetítés
               
Vége a találkozónak!
   
Góóóóóóóóóól! Gyors győri ellentámadás végén Koltai passzolt önzetlenül Dudás elé, aki jobb lábbal, külsővel gyönyörűen lőtt a kapu bal oldalába. (2:0)
   
Négy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető!
   
90.p. Dudás jobb oldali szöglete után Pilibaitis fejelt 8 méterről a kapu fölé.
   
88.p. Szécsi jobb oldali beadása a hosszún érkező Czvitkovics felé tekeredett, de Koltai óriási bravúrral tisztázni tudott.
   
86.p. Szakály Péter jobb oldali beadása veszélyesen tartott Coulibaly felé, de Lipták közbe tudott lépni.
   
83.p. Czvitkovics 12 méteres léc alá tartó lövését Stevanovic hárította bravúrral.

83.p. A gólszerző Vargát Pilibaitis váltotta.
   
82.p. Varga lőtt 18 méterről laposan a kapu bal oldala mellé.
   
81.p. Coulibaly fordult kapura, majd lőtt 8 méterről centikkel a bal oldali kapufa mellé.

80.p. Bódit Szécsi M. váltotta.
   
79.p. Szakály passza után Bódi lőtt nagy helyzetben 12 méterről, de Stevanovic lábbal hárított.
   
77.p. Kronaveter passza után Völgyi lőtt 20 méterről nagy erővel a kapu bal oldala felé, Verpecz bravúrral szögletre ütötte a labdát.
   
75.p. Koltai lőtt 25 méterről jobb lábbal, de a próbálkozás méterrek fölé ment.
   
72.p. Szakály kapott sárga lapot, Kamber rúgta meg.
   
68.p. Stresítek Dudás váltotta a zöld-fehéreknél.
   
66.p. Dombit Selim Bouadla váltotta a vendégeknél.
   
62.p. Coulibaly lőtt laposan a kapu bal oldala felé, de Stevanovic vetődve fogta a labdát.

61.p. Trajkovic helyére Kronavetert érkezett a pályára.
   
59.p. Trajkovic kapott sárga lapot.

59.p. Az első komolyabb lehetőségét dolgozta ki a Debrecen. Szép támadás végén Coulibaly lőtt volna 12 méterről, de Lipták lépett közbe. A játákvezető sípja néma maradt, nem ítélt bünetőt.

57.p. Kiegyenlített a játák, az ETO remekül megszervezte a védekezését, nem tud helyzetet kialakítani a Debrecen.
           
49.p. Korhut kapott sárga lapot Takács felrúgásáért.
   
Góóóóóóól! Bal oldali beadás után Strestík fején megcsúszott labda Varga elé került, aki 4 méterről lőtt higgadtan a kapuba. (1-0)
    
46.p. Elkeződött a második játékrész.

A szünetben szeretett volna egymáshoz közelebb kerülni a két szurkolótábor keménymagja, de a kerítés útjukat állta, így csak verbálisan tudták egymást szidalmazni.
       
45.p. Vége az első játékrésznek!
   
44.p. Bal oldali szögletet követően Simac lőtt 14 méterről nagy erővel, de egy győri lábon megpattant a labda, így szöglethez jutottak a vendégek. A pontrúgás után tisztázni tudtak a győri védők.
   
38.p. Lipták ugratta ki a védők mögé befutó Trajkovicot, aki hosszan vette át a labdát, így Verpecznek sikerült megszereznie.
   
36.p. Simac kapott sárga lapot Kamber felrúgásáért.
   
30.p. Továbbra is az ETO irányít, de a vezetést nem sikerült megszerezniük.
   
26.p. Trajkovic indította a bal oldalon elfutó Koltait, aki középre cselezett és lőtt 12 méterről, de a próbálkozást blokkkolták a védők.
   
24.p. Bódi kapott sárga lapot, Strestíkkel szemben szabálytalankodott.
   
22.p. Koltai futott el a bal oldalon, majd középre gurított Varga felé, aki kapásból szeretett volna lőni, de nem találta el a labdát, ám a játékszer ismét elé került, ekkor bal lábbal lőtt a kapu bal oldala felé, de Verpercz ismét fogta a labdát.

20.p. Szép győri támadás végén Trajkovic esett el Mészáros mellett a tizenhatoson belül, de a játkvezető nem fúljta le az esetet.
   
14.p. Koltai lőtt kiszorított helyzetben félfordulatból laposan a kapu bal oldala felép, de Verpecz könnyedén fogta a labdát.

11.p. Az elmúlt percekben mezőnyjátékot láthattak a nézők, egyik együttes sem dolgozott ki helyzetet.

4.p. Varga kapott remek labdát a jobb oldalon, majd élesen középre lőtt a hosszún érkező Koltai felé, ám a beadásra centikkel lemaradt Koltai.

2.p. Nagy győri helyzet. Jobb oldali szöglet után Trajkovic gurított vissza Varga Roland elér, aki kapásból lőtt jobb lábbal laposan az oldalhálóba.

1.p. A vendégek kezdték a mérkőzést.

Győri ETO FC - Debrecen

ETO: Stevanovic - Svec, Lipták, Takács Á., Völgyi - Trajkovic, Kamber, Pátkai - Koltai, Stresítk, Varga R. Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Molnár P. (k), Dinjar, Dudás, Kronaveter, Pilibaitis, Andric, Djordjevic.

DVSC: Verpecz - Nagy Z., Mészáros, Simac, Korhut - Dombi, Varga J., Czvitkovics, Szakály P. - Bódi, Coulibaly. Vezetőedző: Kondár Elemér.
Csere: Szécsi G.(k), Ludánszki, Bernáth, Kiso, Szécsi M., Slimane Bouadla, Selim Bouadla.

Előzetes    

A bajnokság nyitófordulójában a Debrecen hazai környezetben 4-1-re nyert Pintér Attila alakulata ellen, az őszi bajnok győriek azonban azóta nem kaptak ki. Utóbbiak erejét jelzi, hogy a legjobb hazai mérleggel rendelkeznek, és a legtöbb gólt is ők szerezték. A Debrecen viszont rossz formában van, legutóbbi négy bajnoki találkozóját elvesztette.

Májusban 2-1-re a debreceiek nyertek Győrben.
Májusban 2-1-re a debreceiek nyertek Győrben.

A második helyen álló MTK - amely a múlt héten éppen a hajdúságiak stadionjában nyert - ezúttal a Kaposvárhoz látogatott, amely legutóbb a jó formában lévő Ferencváros felett diadalmaskodott. Az újabb MTK-győzelem azonban elmaradt: gól nélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés. 

A fővárosi zöld-fehérek Kecskeméten javíthatnak. A hazaiakat az a Horváth Ferenc irányítja, aki játékosként a ferencvárosi drukkerek egyik legnagyobb kedvence volt.

A forduló zárómérkőzését az Európa Ligában érdekelt Videoton vendégszereplésével Pápán rendezik majd.

A 16. forduló programja
pénteki meccsek:
Kaposvári Rákóczi-MTK Budapest 0-0.
PMFC-Matias - MVM Paks 1-3

szombat:
Győri ETO FC - DVSC-TEVA 14.00, v.: Szabó Zs.
Egri FC-Szombathelyi Haladás 16.00, v.: Fábián
Kecskeméti TE-Ferencváros 16.00, v.: Bognár
Budapest Honvéd-FGSZ Siófok 18.30, v.: Böcskei

vasárnap: Újpest FC-DVTK 16.30, v.: Solymosi
Lombard Pápa Termál FC-Videoton FC 18.30, v.: Takács J.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pole pozícióval búcsúzik a McLarentől Hamilton Interlagosban

McLaren első, és Red Bull második sor Brazíliában. Hamiltont alig lehetett befogni, a vb-címre még… Tovább olvasom