Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Madár negyedik címvédése

Erdei Zsolt a 12. menetben technikai KO-val nyert a francia Mehdi Sahnoune ellen.

Erdei Zsolt a 12. menetben technikai KO-val nyert a francia Mehdi Sahnoune ellen a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki övéért rendezett profi ökölvívó-mérkőzésen és negyedszer is megvédte címét.

A francia kezdett aktívabban, de erre számítottak az Universumnál. Fritz Sdunek, Erdei Zsolt edzője azt kérte tanítványától, védekezzen zártan és ne akarja az elején azonnal eldönteni a mérkőzést. A 2. menetben is Sahnoune ütött többet, de találatainak többségét a kesztyű belsejével érte el, ami szabálytalan. A harmadik menetben Erdei többet ütött, test-fej kombinációival ellenfele semmit sem tudott kezdeni.

A negyedik menet elején Sahnoune tisztán eltalálta Erdeit, amire a magyar bokszoló pontos testütésekkel válaszolt. Az utolsó perc Erdeié volt, aki remek kombinációval zárta ezt a három percet. Az ötödik menetben Erdei többször ott maradt ellenfele előtt, ütései után nem lépett hátra, amit Sahnoune kihasznált és többször eltalálta a magyar címvédőt.
A hatodik menetben egyértelműen Sahnoune kezdett jobban, két percig az történt, amit a francia akart, az utolsó percben Erdei óriá-
si hajrába kezdett, de a magyar bokszoló nagyon fáradtnak tűnt.
A hetedik és nyolcadik menet kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét bokszoló egyre fáradtabban mozgott. A címvédő kilábalt a hullámvölgyből, nem vitt be sok ütést, de Sahnoune sem találta el komolyan.

A kilencedik menetben két perc „birkózás" után az utolsó percben Erdei két egyenessel és egy felütéssel is tisztán eltalálta Sahnoune-t. A tizedik három perc hasonlóan zajlott a kilencedikhez, azzal a különbséggel, hogy az utolsó másodpercekben Sahnoune is betalált.

A befejező két menetben a védekezésre már kevés hangsúlyt fektettek a bokszolók. Mindketten sokat ütöttek, de az ütések többsége nem talált, a bevitt találatok sem jelentettek komoly veszélyt, mivel az ütésekből már hiányzott az erő. Az utolsó percben Erdei egy fejre bevitt ütéssel megrendítette ellenfelét, majd a köteleknél megsorozta a védekezésre képtelen Sahnoune-t, a mérkőzésvezető pedig 45 másodperccel a vége előtt beszüntette a találkozót.

Erdei Zsolt: „Ezen a mérkőzésen mindent beleadtam, a szívem vitt előre. A felkészülésem nem volt ideális, mert volt egy bordasérülésem, de nem ez a lényeg. Harcoltam, győztem, sajnos a technikámat ma nem tudtam bemutatni. A győzelmemet ezúttal az elszántságomnak köszönhetem. Másfél héttel a mérkőzés előtt még bizonytalan volt, hogy ki tudok-e állni, mert az egyik edzésen vérömleny keletkezett a bordámon, amit folyamatosan injekcióztak az elmúlt időszakban."
Erdei sérülten bokszolva is megvédte világbajnoki övét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Signori pályára léphet a Vasas ellen

Elégedetten nyugtázta Selymes Tibor, az FC Sopron futballcsapatának szakvezetője, hogy Giuseppe Signori személyében egy igazi világklasszist küldhet pályára a Vasas ellen. A csapat háza táján persze azért inkább a mai összecsapás, mint a Signori érkezését egyébként joggal körülvevő „őrület” volt a fókuszban. A soproni szakvezető nem lenne elégedett egy esetleges pontosztozkodással. Tovább olvasom