Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Ma helyezik örök nyugalomra Kulcsár Anitát

Ma 14 órakor a győri nádorvárosi köztemetőben helyezik örök nyugalomra Kulcsár Anitát.

Kulcsár Anitát
A Dunaferr jelenlegi, a Graboplast-ETO egykori válogatott kézilabdázója Pro Urbe-díjasként díszsírhelyet kap a várostól. Ma délután két órakor temetik a győri nádorvárosi köztemetőben Kulcsár Anitát, a Dunaferr válogatott kézilabdázóját. A barátok, sporttársak és tisztelők délelőtt tíz órától leróhatják kegyeletüket a temető régi ravatalozójában.

A Graboplast-ETO egykori játékosa múlt szerdán edzésre menet szenvedett halálos autóbalesetet Pusztaszabolcs és Velence között. A játékos autója egy egyenes, havas útszakaszon megcsúszott, az árokba csapódott, fának ütközött és kigyulladt. A füstölő kocsira egy arra haladó teherautó vezetője figyelt fel, és ő emelte ki a kocsiból a vezetőt, aki egyedül utazott az autóban. A mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A mai temetésen a magyar sportvezetés minden szinten képviselteti magát. A játékost a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) nevében Sinka László, az MKSZ főtitkára búcsúztatja. A Dunaferr NK részéről Szemenyei István mond búcsúbeszédet. A Dunaferr női és férficsapata, valamint a dunaújvárosi szurkolók egy-egy  különbusszal érkeznek a temetésre. A győri szurkolók nevében az ETO KC szurkolói egyesülete egy koszorúval adózik Kulcsár emlékének. A nemzetközi olimpiai mozgalom legfontosabb eseményeit hétről hétre összefoglaló, tegnap megjelent NOB-körlevél is megemlékezést közölt Kulcsár Anitáról.

A beállóst az írás napjaink egyik legjobb játékosaként méltatta. Kulcsár Anita temetése miatt ma 12 órától előreláthatóan 16 óráig Győrben lezárják a Nagy Imre útnak a Lajta utcai csomópontját, a Szent Imre útnak a Szauter utcai körforgalmát, valamint a 83-as főút Szentlélek-templomnál lévő (821-es főúti) csomópontját. Az útlezárásoknál csak a temetőlátogatói forgalom, valamint a menetrend szerint közlekedő autóbuszok hajthatnak be, a forgalmat rendőrök irányítják.

Terelőútként a Lajta utca használható. Parkolás céljából a Cuha, Répce, Ikva utcák Lajta utcától délre eső szakaszait, valamint a Nádas Jenő és Hajdú utcákat ajánlott használni. Kulcsár Anita a decemberi Európa-bajnokságon is megcsillantotta kiváló képességeit. A sydneyi olimpiai ezüstéremmel (a kép bal szélén). A két jó baráttal, Pálinger Katalinnal és Pigniczki Krisztinával az egyik edzőtáborban.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökre Kulcsár Anitáé a 22-es mez

Bár az autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anitát Győrben helyezik örök nyugalomba, klubcsapatánál, a… Tovább olvasom