Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ma elkezdődik a szezon

A magyar csapatok közül a legkorábban az FC Sopron kezdi meg a 2006/2007-es szezont.

A magyar csapatok közül a legkorábban az FC Sopron kezdi meg a 2006/2007-es szezont. Selymes Tibor legénysége ma este 19 órától a török Kayserispor csapatát fogadja az UEFA-Intertotó-kupában.
A soproni együttes ausztriai edzőtáborban töltötte az elmúlt hetet, s két erős orosz gárdával is megmérkőzött. Selymes Tibor együttese ugyan mindkétszer alulmaradt, de akkor a gyakorláson, no meg a próbajátékon lévő új játékosok tudásának felmérésén volt a hangsúly.
Ma viszont már tétre megy a játék, az ellenfél a török bajnokság 5. helyén végző Kayserispor lesz.

– Mit sikerült megtudni a török együttesről? – kérdeztük az FC Sopron szakvezetőjétől, Selymes Tibortól.

– Sikerült szerezni két felvételt a csapatról – mondta a szakember. –  Azokat megnéztük, és elemeztük a srácokkal. A kapott felvételek alapján úgy tűnik, ellenfelünknek nagyon erős és veszélyes a támadósora, náluk játszik a török bajnokság gólkirálya. A hátsó alakzatuk sebezhető, azt persze pontosan nem tudni, mennyire alakult át ellenfelünk játékosállománya. Annyit hallottam, hogy szerződtettek egy paraguayi futballistát, aki a bal oldalon játszik, támadó szellemben, de hogy kik távoztak, azt nem tudni. Hozzá kell tennem, a Kayserispor a magyarnál azért erősebbnek tartott török bajnokságban lett úgy ötödik, hogy a végén esett vissza, s így éppen hogy lecsúszott az
UEFA-kupa-indulásról.

– Saját együttesével hogyan készült a meccsre?

– Elég nehéz, de érdekes időszak ez az edzőnek. Két hete edz a csapat, s nemcsak erre a meccsre, hanem az egész évadra készülünk. Terhelést is kaptak a játékosok, de figyelni kellett arra is, hogy ma ne fáradtan lépjenek pályára.

– Mire lehet elég e röpke felkészülés?

– Majd meglátjuk. Az biztos, hogy ebben az időszakban igazán parádés játék nem várható, de szerintem nemcsak tőlünk, egyik, az Intertoto-kupában most pályára lépő csapattól sem. Hazai pályán mindenképpen szeretnénk előnyt szerezni, és célunk a továbbjutás. Az eredmény jelen esetben fontosabb, mint az esetleges szép s látványos futball, mindenkinek küzdeni, harcolni kell, s megpróbálni végig koncentráltan futballozni.

– Úgy hírlik, Ausztriából ezer-ezerötszáz török szurkoló is jöhet. Ennek milyen hatása lehet a csapatára?

– Az, hogy sok néző van, csak jót tehet, sokkal jobb a telt ház, mint üres lelátók előtt futballozni. Nagyon remélem, a soproni szurkolók közül is sokan kijönnek megnézni a mérkőzést s buzdítani a csapatot, a magunk részéről pedig bízom benne: győzelemmel tudunk kedveskedni nekik.
A soproni együttes várható összeállítása: Rabóczki – Bagoly, Ibric, Radu, Sira, Sifter, Horváth A., Cigan, Korudiev, Ianc, Fe-
czesin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futballozó bokszbajnok

Kovács „Vipera” Attila a brit Steve Conway legyőzésével még június elején hódította el… Tovább olvasom