Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Londonra (is) figyel

A szlovéniai Bledben rendezik jövő héten a világbajnokságot. Győrből egyedül az adaptívok között induló Lengyel Mónika vesz részt a viadalon. Célja, hogy kvótát szerezzen a londoni paralimpiára.
A győri Arrabona Evezős Klub versenyzője, Lengyel Mónika vehet részt Győrből a jövő heti világbajnokságon. Az adaptívok között induló evezős arra készül, hogy megszerezze a londoni induláshoz szükséges kvótát.

„Ehhez az első nyolc között kell végeznem, ez szerintem
reális célnak tekinthető. Úgy érzem, a felkészülésem jól sikerült, az edzőtáborozás különösen, hiszen sikerült ott is még javulnom. Sok mindenkihez nem tudok viszonyítani, leginkább a saját időm az, ami mérceként szolgál. Ez alapján látható a fejlődésem, ami remélhetőleg elég lesz Londonhoz. Nagyon örülnék annak, ha összejönne ez a siker, hiszen még sosem jártam Anglia fővárosában, itt a nagy lehetőség, hogy eljussak oda" – mondta Lengyel Mónika, aki korábban már evezett a bledi vizeken, így nem ismeretlen számára a terep.

„Vagyunk azért még páran, akik nem kezdőknek számítunk, sok a rutinosnak mondható versenyző, akikkel már elég jól ismerjük egymást. A sorsoláson egyébként nagyon sok múlik, s a jövő hétfői előfutamban már elég tisztán lehet majd látni, milyen esélyeim vannak" – tette hozzá a sportoló, akinek edzője, Székely István is bizakodó.

Székely István edző szerint a jó beállításon is múlhat Lengyel Mónika eredménye. Fotó: Krizsán Csaba
Székely István edző szerint a jó beállításon is múlhat Lengyel Mónika eredménye. Fotó: Krizsán Csaba


„Kisebb problémák akadtak ugyan betegség és sérülés miatt, de ezek nem olyan mértékűek voltak, hogy akadályozzák a felkészülést. Mónika mindig is céltudatos volt, keményen dolgozott, így volt ez a mostani időszakban is. Azért azt tudni kell, hogy nagyon messziről indultunk, de napról napra erősödik, ráadásul a rutinja is egyre nagyobb. Sok múlik még a motiváción is, de mint említette, ebben sincs hiba, elvégre régóta azért edz rengeteget, hogy kijusson a londoni paralimpiára" – mondta a szakvezető, aki megerősítve Lengyel Mónika szavait, hozzátette: elsősorban saját idejéhez viszonyítva tudják lemérni, hol is tart a versenyző.

„Egyértelmű a javulás, de nyilván az ellenfelek is dolgoztak, hogy hozzájuk képest milyen mértékű a felzárkózás, az úgyis a világbajnokságon derül ki. Én azért optimista vagyok, s hiszem, hogy Mónika legrosszabb esetben is a pótkvalifikációt érő helyek egyikére odaér" – fogalmazott Székely István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irány a pálya! - Hétvégi sportprogramok

Fociból és kézilabdából nem lesz hiány a hétvégén. Tovább olvasom