Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

London 2012: Már 107 magyar nevezhető az olimpiára

Az asztaliteniszező Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám selejtezőtornán aratott sikerével, valamint a férfi súlyemelők által az Európa-bajnokságon szerzett egy kvótával már 107 magyar versenyző nevezhető a nyári olimpiára.
Zwickl és Pattantyús a Luxembourgban rendezett európai kvalifikációs viadalon vívta ki a londoni szereplés lehetőségét, míg a férfi súlyemelők a múlt heti kontinensviadalon a kvótával még nem rendelkező nemzetek között lettek a negyedikek, ami egy indulási jogot eredményezett a számukra. Azt majd a hazai szövetség dönti el, hogy ki lesz az, aki a brit fővárosban képviselheti a magyar színeket.

Az úszóknál - akárcsak az atlétáknál - speciális a helyzet, amennyiben ebben a két sportágban szintek teljesítése az olimpiai indulás feltétele. Úszásban versenyszámonként legfeljebb két sportolót lehet nevezni a kvalifikációs A szint teljesítése és egyet a B szint elérése esetén, illetve váltóban versenyszámonként és országonként egy staféta indítható. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) az összesítésében pillanatnyilag hét fővel kalkulál a B-szintesek közül, de valószínű, hogy ennél többet lehet majd nevezni, már csak azért is, mert pillanatnyilag 27-en vannak.

Hasonló elven alapuló megkötés vonatkozik az atlétákra is, azzal a különbséggel, hogy ott már most lehet tudni, ki milyen számban indul majd. Eltérés továbbá az is, hogy ebben a sportágban három versenyzőt lehet nevezni az A szint teljesítése esetén, míg a B-nél az úszáshoz hasonlóan egyet.

A MOB minimálisan három aranyérmet és összesen tíz dobogós helyet vár, illetve 94 olimpiai pont megszerzését tűzte ki célul Londonban.

Magyar kvótások (107 fő), további reális lehetőségek (51-70):

ASZTALITENISZ (4 kvótás)
+1-2 fő Tóth Krisztina Póta Georgina Pattantyús Ádám Zwickl Dániel

ATLÉTIKA (15)
+5-6
A szint: Pars Krisztián (kalapácsvetés) Kiss Dániel (110 m gát) Kővágó Zoltán (diszkosz) Kálovics Anikó (maraton) Rakonczai Beáta (maraton) Erdélyi Zsófia (maraton)
B szint: Fazekas Róbert (diszkosz) - nem indulhat Füsti Edina (20 km gyaloglás), Madarász Viktória (20 km gyaloglás) - csak egy indulhat Kovács Tamás (maraton) Kürthy Lajos (súlylökés) Németh Kristóf (kalapácsvetés) - nem indulhat Márton Anita (súlylökés) Minczér Albert (3000 m akadály) Farkas Györgyi (hétpróba) Orbán Éva (kalapácsvetés) Baji Balázs (110 m gát) - nem indulhat Deák Nagy Marcell (400 m) Kazi Tamás (800 m)
B szinttel egy versenyző indulhat, de csak akkor, ha nincs A szintes. Az erősebb szinttel három versenyző szerepelhet egy számban.

BIRKÓZÁS (3)
+4-5 Módos Péter (kötöttfogású 55 kg) Deák Bárdos Mihály (kötöttfogású 120 kg) Sastin Marianna (női 63 kg)

CSELGÁNCS (0)
+6-7

EVEZÉS (2)
+2 férfi kormányos nélküli kettes

HEGYIKERÉKPÁR (0)
+1-2

HOSSZÚTÁVÚSZÁS (0)
+1-2

KAJAK-KENU (14)
+2-3 hét férfi kajakos hat női kajakos egy kenus

KERÉKPÁR (1)
0 egy férfi a mezőnyversenyben

KÉZILABDA (14)
0
férfi válogatott

LOVAGLÁS (0)
+1

MŰUGRÁS (0)
+1-2

MŰÚSZÁS (0)
+2

ÖKÖLVÍVÁS (3)
+1-3 Varga Miklós (60 kg) Káté Gyula (64 kg) Harcsa Zoltán (75 kg)

ÖTTUSA (4)
Marosi Ádám Kasza Róbert Tóth Adrienn Kovács Sarolta
Maximum négy fő szerepelhet Londonban, de többen kvalifikálhatják magukat

MTI Fotók: Földi Imre

RITMIKUS GIMNASZTIKA (0)
0

SPORTLÖVÉSZET (3)
0 Bognár Richárd (dupla trap) Sidi Péter (puska) Csonka Zsófia (pisztoly)

SÚLYEMELÉS (1) egy férfi versenyző utazhat

SZÖRF (2)
0 Gádorfalvi Áron Cholnoky Sára Detre Diána
Nemenként egy fő indulhat Londonban, de többen kvalifikálhatják magukat

TEKVONDÓ (0)
+1

TENISZ (0)
+1-2

TORNA (3)
0 Berki Krisztián Hídvégi Vid Böczögő Dorina

TRIATLON (0)
+3-4

ÚSZÁS (21)
+4-9
A szint (14): Bernek Péter Biczó Bence Cseh László Gyurta Dániel Hosszú Katinka Jakabos Zsuzsanna Kapás Boglárka Kis Gergő Molnár Ákos Mutina Ágnes Risztov Éva Takács Krisztián Verrasztó Dávid Verrasztó Evelyn
B szint (27): Balog Gábor Bodor Richárd Bohus Richárd Dara Eszter Financsek Gábor Gercsák Tamás György Réka Gyurta Gergely Hős Péter Joó Sára Kádas Vivien Kiss Nikoletta Kovács Norbert Kozma Dominik Madarassy Ádám Nagy Péter Papp Márk Povázsai Eszter Pulai Bence Rákos Patrik Sibalin Flóra Szána Zsombor Szekeres Dorina Szilágyi Liliána Sztankovics Anna Tompa Orsolya Zámbó Balázs
kvótát szerzett: 4x200 méteres női gyorsváltó
Az, hogy a B szintesek közül, illetve a váltóba (4+2 fő) kiket lehet majd ténylegesen nevezni az olimpiára, csak a szintteljesítésre megszabott határidő lejártával derül ki. A MOB az összesítésében pillanatnyilag hét fővel kalkulál B-szintesek közül.

VITORLÁZÁS (1)
+1 Berecz Zsombor (Laser)

VÍVÁS (3)
+1-3 Szilágyi Áron (kard) Imre Géza (párbajtőr) Mohamed Aida (tőr)

VÍZILABDA (13)
+női válogatott (13) férfi válogatott

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégkorong-világbajnokság: Magyarország - Ukrajna 3-1

Jégkorong-válogatottunk hatalmas csatában győzte le az ukrán csapatot a szlovéniai jégkorong-világbajnokság hétfői második fordulójában. Tovább olvasom