Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Lombard Pápa FC-Győri ETO 1-2

A győriektől többen jó egyéni teljesítménnyel segítették győzelemre a csapatot.

Igor Nicsenko utolsó győri gólját ünnepli.
5. perc: Sándor Gy. remek labdával ugratta ki Tóth P.-t, a középpályás 10 méteres lövését lábbal védte a pápai kapus.

26. perc:
Vincze G. szöktette az aktív Tóth Pétert, aki balról, az alapvonal közeléből középre ívelt és a jó ütemben érkező Nicsenko 5 m-ről előrevetődve, félmagasan fejelt a kapu bal oldalába. (0–1)

35. perc:
Peric került helyzetbe a balösszekötő helyén, 5 méteres lövése a bal kapufáról pattant ki. 

45. perc: Sándor Gy. 25 méteres sistergő bombáját Tóth I. ujjheggyel tolta a felső léc fölé.
48. perc: Priskin lendületesen tört előre a jobbösszekötő helyén, Nicsenkóval kényszerítőzött, átjátszotta a védőket, elfektette Tóth Ivánt, majd 5 m-ről jobbal elegánsan csavart az üres kapu közepébe. (0–2)

63. perc: Róth a félpályánál felrúgta Priskint. A hazai játékosnak már volt egy sárgája, a második után megkapta a pirosat is, és máris mehetett zuhanyozni.

75. perc: Egy bal oldali pápai támadás végén Zsók kezezett a 16-oson belül, a győriek részéről vitatott büntetőt Medved laposan rúgta a kapu bal oldalába. (1–2)

77. perc: Varga Z. buktatta Vöröst a 16-os vonalánál, de már a büntetőterületen belül, a bíró ismét 11-est ítélt. Ezúttal Germán bal sarokba tartó lövését Sztevanovic kiütötte.
90. perc: Priskin nagyszerű kiugrás után egyedül akarta megoldani a helyzetet, miközben Nicsenko egyedül állt az üres kapuval szemben, a fiatal csatárt szerelték a védők.

93. perc: Balás találhatott volna a hálóba, ám lövése erőtlenre sikerült és a visszafutó pápai kapus a gólvonalon vetődve megfogta a labdát.
A magabiztosan, kulturáltan játszó ETO megérdemelt győzelmet aratott az őszi idényzárón, amelyet mintegy kétszáz lelkes szurkolója ünnepelt a mérkőzés végén.

A 75. percig teljesen az ETO uralta a mérkőzést, ám a váratlanul, de valószínű, jogosan megítélt két büntetővel majdnem pontot szereztek a belelkesedő hazaiak. Sztevanovic azonban a második tizenegyest remek vetődéssel hárította. A győriektől többen jó egyéni teljesítménnyel segítették győzelemre a csapatot.

Kapitányként köszönt el

Az ETO-tól és a magyar bajnokságtól Pápán búcsúzott Igor Nicsenko, a csapat ukrán légiósa. A csapattársak és ő maga is igyekezett felejthetetlenné tenni az utolsó fellépést. Ezúttal Igor viselte a kapitányi karszalagot, és a csatár ehhez méltó játékkal rukkolt elő. Csodálatos gólt szerzett, gólpasszt adott és más tekintetben is jó teljesítményt nyújtott.

Igor Nicsenko: – Izgalmas lett a vége, pedig sokáig mi tartottuk kézben a találkozót. Érdekes, hogy nem megy nekünk a játék akkor, mikor csak tíz ember ellen kell játszanunk. Nagyszerű érzés, hogy jó játékkal és góllal búcsúzhatom a csapattól. Köszönöm Stark Péternek, hogy én viselhettem életemben először és utoljára egy jó csapatban a kapitányi karszalagot, ez megható volt. Köszönöm a közönségnek, a játékosoknak és vezetőknek, hogy az ETO futballistája lehettem.

A játékos és a szurkolók is szerencsére elfeledték a korábbi hetek sérelmeit és a népes győri tábor Nicsenko nevét skandálva ünnepelte a búcsúzó légióst. Igor pedig ajándékként megcsókolta, majd közéjük dobta az általa viselt utolsó ETO-mezt.
Igor Nicsenko utolsó győri gólját ünnepli.

Így látták ők

Tarsoly Csaba, a győri klub tulajdonosa a lefújást követően:
– Úgy gondolom, sok ilyen labdarúgóra lenne szükség a magyar élvonalban, mint Igor Nicsenko. Köszönjük neki azt a több mint három évet, amit itt, az ETO-ban töltött. Játéktudása, a labdarúgás iránti alázata példa lehet a fiatalabb játékosok előtt. Remélem, tavasszal sikerül egy hasonló kvalitású támadóval helyettesíteni.

Gratulálok az együttes őszi teljesítményéhez, bár a Kaposvár-, illetve  a Nyíregyháza-mérkőzésekkel kapcsolatban van egy kis hiányérzetem, de hét új játékost kellett a csapatba építeni, s hosszú idő után három felnőtt és három utánpótlás-labdarúgónk szerepelt a nemzeti válogatottak keretében. Ez úgy gondolom, nem rossz teljesítmény egy alakulóban lévő csapattól.

Sándor György: – Végig fölényben játszottunk és egy ritkán látható, szép akciógóllal jutottunk vezetéshez. Igazságos eredmény született.

Szasa Sztevanovic: – Nagyon jól játszott a csapat. Jól jött ez a három pont, köszönjük a hihetetlen lelkes közönségünknek a buzdítást és hogy ennyien elkísértek bennünket. Sajnos nem tudtuk kihasználni, hogy sokáig emberelőnyben játszhattunk. A második büntetőnél Tőkés László kapusedző ott állt a kapu mögött és ő mondta, hogy a pápai játékos balra lövi majd a tizenegyest. Szerencsére így is lett, örülök, hogy sikerült hozzájárulnom ehhez a sikerhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geráék nem bírták a 2. félidőt a Manchester United ellen

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion csak az első félidőt bírta hazai pályán a Manchester… Tovább olvasom