Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Lokálpatriótaként Kapuvár sportjáért

Egy település, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (60.)
A közelmúltban ünnepelte hatvanadik születésnapját Licskai László, a Kapuvári Sportegyesület labdarúgó-szakosztályának vezetője, aki – bár rövid ideig megfordult más csapatokban is – leginkább Kapuvár színeiben sportolt. Ezért az egyesületért dolgozik mint sportvezető is, de önkormányzati képviselőként is sokat tesz a város sportjáért.

– Az általános iskola végén lettem először a Kapuvári SE igazolt labdarúgója, majd a középiskolás évek alatt leigazolt a Győri Postás, majd ennek megszűnése után a Győri Kinizsi megyei első osztályú csapatában játszottam – emlékezik vissza ifjúkori éveire az ősz hajú sportvezető. – Az első felnőtt bajnoki mérkőzésemen éppen a Kapuvári SE ellen léptem pályára. Az érettségi után visszakerültem szülővárosomba, és ezzel együtt a város csapatába is. A katonaság évei alatt még rövid ideig a SFAC igazolt labdarúgója voltam, majd hetvenhatig újra Kapuváron rúgtam a labdát. A munkám miatt azonban nem tudtam játszani, de a későbbiekben kispályán a szakmaközi bajnokságokban szerepeltem.

A '80-as évek közepétől aztán a Kapuvári Körzeti Labdarúgó-szövetségben a fegyelmi bizottság tagjaként tevékenykedett, 1990-től pedig kisebb megszakításokkal a mai napig a Kapuvári SE munkatársa: korábban technikai vezetőként, ügyvezető elnökként, napjainkban pedig szakosztályvezetőként szolgálja szeretett egyesületét és városát.
– A helyi sportéletet mindig is a szívügyemnek tekintettem. Fontosnak tartom a fiatal, elhivatott labdarúgók felkarolását. Az egyesületnél eltöltött több mint húsz év alatt sok örömteli eredményről beszélhetek, a felnőttcsapat kétszer feljutott az NB III Bakony-csoportjába, nagyon jól szerepeltek az U16-os, serdülő- és az U19-es ifjúsági csapataink. Előbbi 2002-ben eddigi legnagyobb sikereként NB II–NB III-as bajnoki címet szerzett. Jelenleg is jól szerepelnek utánpótláscsapataink, az U16-osok pontveszteség nélkül vezetik a megyei első osztály soproni csoportját, az U19-esek pedig harmadik helyen zárták az őszi idényt a megyei első osztályban. Felnőttcsapatunk is remekel, a negyedik helyen áll az őszi szezon végén. A jövőre nézve fontosnak tartjuk a kapuvári és környékbeli utánpótláskorú játékosok beépítését az első csapatba.

Kapuváron a közelmúltban adtak át egy 40x20 méteres műfüves pályát, jelenleg pedig a KSE komplexumának teljes felújítására nyertek el egy pályázatot, amihez az önrészt ugyancsak az önkormányzat biztosítja.
Németh Csóka Gábor sportért is felelős kapuvári alpolgármester:
– Licskai László a labdarúgás elkötelezett híve, aki játékosként, majd sportvezetőként is végigjárta a ranglétrát, s bebizonyította rátermettségét. Az önkormányzat részéről szerencsés volt a választás, amikor Licskai Lászlóra bízta a sportügyek intézését, mert a Kapuvár iránti lokálpatriotizmusát a több cikluson át tartó képviselősége mellett a sport területén tudja leginkább kifejteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pontokat vesztett az Arsenal

A Newcastle felett aratott szombati 7-3-as győzelmét követően kedden csak döntetlent ért el az… Tovább olvasom