Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Lobbizik a vízi sportokért

Kajak-kenu - Rendkívüli közgyűlést tartott a közelmúltban a Győri Vízisport Sportegyesület. Ezen az új alapszabály mellett Somogyi Tivadart választották meg tiszteletbeli elnöknek.
Rendkívüli küldöttközgyűlést tartott a napokban a Győri Vízisport Egyesület. Ezen az alapszabály módosításaival foglalkoztak a résztvevők. Erre azért volt szükség, mert a sporttörvény kötelező tartalmakat ír elő és ezek pótlásáról most lehetett gondoskodni.

Az alapszabály módosításai közt szerepelt a tiszteletbeli elnöki cím adományozhatósága is. A Győri Vízisport Egyesület az elnökség javaslata alapján egyhangúlag Somogyi Tivadart válaszotta meg ebbe a pozícióba.

Somogyi Tivadar – aki Győr egyik alpolgármestereként is dolgozik – örömmel tett eleget a felkérésnek.

„Nagy megtiszteltetésnek vettem már azt is, hogy megkerestek a vezetők, annak pedig kifejezetten örülök, hogy rám esett a közgyűlés választása. Régi győriként magam is kötődöm a vízi sportokhoz, hiszen korábban úsztam és vízilabdáztam, de a kajak-kenusok szereplését is mindig nyomon követtem. Nemcsak mint egykori sportoló, hanem mint orvos is azt hangsúlyozom, hogy a rendszeres sportolás kihat az ember egészségére. A sport megtanítja az embert a kitartásra, a szívósságra és győzelemre nevel" – mondta Somogyi Tivadar, aki politikusként is azon lesz, hogy segítse a sikeres, a rendszerváltás után alakított egyesületet.

„Nem egy újabb funkciót vállaltam, hanem az ezzel járó feladatokat is. Szerencsére a kajak-kenu Győrben jól működik, eredményes, jó a környezet, de nem azt jelenti, hogy minden ideális. Sőt, mivel hála istennek nagyon sokan járnak le a vízitelepre, hiszen a klubnak háromszázötven tagja van, a körülmények erősen behatároltak. Igyekszem megfelelően lobbizni a klub érdekében, hogy sikerüljön előrelépni mind a háttér, mind pedig a versenyeredmények terén" – tette hozzá Somogyi Tivadar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyerték a Magyar Kupát

Bowling - A Soproni Bowling Klub megnyerte a Budapesten megrendezett Magyar Kupát. Tovább olvasom