Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 8°C | 15°C Még több cikk.

Listavezető hollandok

Anglia és Csehország lőtte a legtöbb gólt. A hollandok céloztak a legjobban. A hollandok listavezetők a labdabirtoklást és a legtöbb elkövetett szabálytalanságot tekintve is. A csoportmeccsek és a negyeddöntők után készített statisztikák több érdekességet is mutatnak.
A legtöbb gólt Anglia és Csehország szerezte. A két csapat egyaránt tíz-tíz alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Előbbi csapatnak ez sem volt elég a négy közé jutáshoz, a még százszázalékos csehek viszont a legnagyobb esélyesekké léptek elő. A Bulgáriának lőtt öt gólnak köszönhetően a svédek állnak az előkelő harmadik helyen. Igaz, a nyitómeccset követő három találkozón már csak háromszor voltak eredményesek a skandináv csatárok. Az elődöntős együttesek közül Hollandia és Portugália is hatszor örülhetett gólnak, míg görög gólöröm ötször vált „esedékessé".

A legtöbb lövési kísérlet a portugál labdarúgók nevéhez fűzödik. A négy meccsen 84-szer vették célba az ellenfelek kapuját, de mindössze 28-szor találták el a kapu felületét. A 79 holland lövési kísérletből 41, a 71 cseh lövésből 30, míg a 34 görög lövésből 15 ment kapura.

A labdabirtoklást tekintve Hollandia és Portugália a listavezető, mindkét válogatottnál a meccsek 58 százalékában volt a labda, Dánia 56, Csehország 49, Görögország 42 százalékban birtokolta a labdát.

A legjobb védelemmel az olasz és a spanyol válogatott rendelkezik, hiszen mindössze kétszer kellett kapott gól után középkezdéshez vonulnia az együtteseknek. Igaz, a két válogatott három meccs után csomagolhatott és utazott haza. A négy elődöntős együttes mindegyike négy kapott góllal úszta meg eddig az EB-t.

A kapusok közül a lett Kolinko 27-szer hárított a kapura menő lövések közül, a svéd Isaksson 20-szor, a horvát Butina 19 kísérletet hatástalanított. Van der Sar, valamint a két cseh kapus (Cech és Blazek) 16–16, a görög Nikopolidisz 14, Ricardo pedig 9 lövést tett ártalmatlanná.

A legdurvábbak a házigazda portugálokkal szemben voltak a csapatok: 92-szer állították meg szabálytalan eszközökkel Figóékat. A görög labdarúgók 81-szer, a harmadik svédek 77-szer, a csehek 76-szor, a hollandok 70-szer kerültek a földre.

Ennek ellentételezéseként a hollandok 81-szer, a svédek 79-szer, a portugálok 76-szor, a görögök 69-szer, a csehek 65-ször szabálytalankodtak. A legtöbb sárga lapot mégis Bulgária és Oroszország kapta (15–15).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszkény: legyőzték a színészválogatottat

A sportkör újjáalakulásának 20 éves évfordulójára emlékeztek Veszkényben, ahol a színészválogatott… Tovább olvasom