Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Lisszabonba utaznak a Fehér Miklós-díjasok

Kitüntetés - A Bercsényi Miklós-középiskola díjat alapított egykori diákjának emlékére. A Fehér Miklós-díjat elsőként Boros László és Keglovich László vehette át.

Fehér Miklós halálának ötödik évfordulójára díjat alapított egykori iskolája, a Bercsényi-gimnázium. Az elismerést minden évben egy tanuló és egy felnőtt veheti át, megalapítását pedig a fiatalon elhunyt labdarúgó szülei és utolsó klubja, a Benfica is támogatta. A portugál klub vállalta, hogy a kitüntetetteket vendégül látja Lisszabonban. Luis Felipe Vieira, a Benfica elnöke levelében arról írt, a díj méltó emléket állít Fehér Miklósnak, és lehetőséget ad a tisztelet lerovására.

A díjakat a Bercsényi-iskola tanévzáróján közösen adta át Németh Zsolt igazgató és id. Fehér Miklós. Elsőként a sportlövő-világbajnok Boros László és az iskola egykori tanára, az olimpiai bajnok Keglovich László vehette át az elismerést.


Boros László (balra) veszi át a díjat Németh Zsolt igazgatótól.
Boros László (balra) veszi át a díjat Németh Zsolt igazgatótól.„Megtisztelő, hogy első alkalommal nekem ítélték a díjat. Igyekszem példát mutatni és hű maradni az értékekhez" – mondta a kitüntetett Boros László.

Keglovich László Fehér Miklós tanára és edzője is volt egy személyben. „Mikit méltatni nem kell, a győriek tudják, milyen ember és sportoló volt. Örülök, hogy egyik »pallérozójaként« megkaptam a díjat."

„Megtiszteltetés, hogy az iskola alapított egy díjat a legjobb sportolónak és tanulónak, remélem, rendszeresen méltó helyre kerül majd"
– mondta meghatottan id. Fehér Miklós.

Stark Péter és Fehér Miklós barátsága közismert volt. Az egykori osztálytárs is részt vett a díjátadón. „Tizenkét év után tértem vissza az iskolába. Örülök, hogy a Bercsényi ilyen szépen megemlékezett egykori diákjáról. Fontos, hogy egy ilyen nagyszerű embert és sportolót ne felejtsenek el az emberek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenéves az egykori legendás kapus

Labdarúgás - Hetvenedik születésnapján köszöntötték tegnap a Magyar Labdarúgó Szövetségben… Tovább olvasom