Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Lipóton nyerni tudott a Bük

Az MTE 1904 idegenben 3-1-re kikapott, az SVSE-GySEV 5-1-re verte az Ajkát, a Csorna Répcelakon 1-1-et játszott.
Veszprém-MTE 1904 3-1 (1-0)
Veszprém, 250 néző. V.: Tóth Norbert
Veszprém: Varga T. - Fehér, Pálfi, Foki, Cseresznyés, Garai, Soós, Babos, Tatai, Czvetkó (Csordás), Marosvölgyi (Weibel). Edző: Orbán Tamás
MTE: Antal - Vinter (Balázs), Gardó, Hannich (Régi), Tóth N. (Szabados M.), Smatovich, Török, Kertész, Kovács, Szabó, Szabados G. Edző: Hannich Péter.
7. p.: Soós 13 méteres lövése kipattant a kapufáról és a labdára mozduló Marosvölgyi 5 méterről az üres kapuba pofozta. 1-0.
22. p: Szabó elhúzta a kifutó kapus mellett a labdát, majd az üresen álló Smatovichhoz passzolt, aki 6 méterről nem hibázott. A játékvezető meglepetésre les címén visszavonta a gólt.
50. p.: Babos szögletét Pálfi senkitől sem zavartatva 5 méterről a hálóba fejelte a labdát. 2-0.
60. p.: Török szögletét Gardó Foki kíséretében a hálóba fejelte. 2-1.
72. p.: Kertész beadását Foki kézzel leütötte, a játékvezető meglepetésre nem fújt tizenegyest.
91. p.: Szabót a játékvezető reklamálásért kiállította.
93. p.: A teljesen kitámadó MTE ellen Veibel egyedül kilépett és 8 méterről Antal mellett a hálóba lőtte a labdát. 3-1.
Gyors veszprémi góllal kezdődött a mérkőzés, majd a félidő derekára az MTE kiegyenlítette a játékot, Szabados gólját a játékvezető téves ítélete miatt nem adta meg. Fordulás után az egy gólos előnyét a Veszprém gyorsan megduplázta, majd Kardos szépítése után az MTE az utolsó 20 percet végig egykapuzta. Összességében a hazai pálya minden előnyét élvező Veszprém nagy nehézségek árán tudta begyűjteni a három pontot.
Jók: Pálfi, Tatai ill. Gardó, Török.
Orbán Tamás: - Tavasz egyik legnehezebb mérkőzésén vagyunk túl szerencsésen.
Hannich Péter: - Egyszer kíváncsi lennék arra, hogy ilyen mérkőzés után mit ír a játékvezetői ellenőr.

Lipót Pékség-Bük 1-2 (0-2)
Lipót, 300 néző. V.: Keszthelyi.
Lipót: Nagy K. - Ásványi, Török, Jablonkai (Kiss Á.), Visi (Burkus), Töltősi, Magyar, Goloviczer, Lappincs, Fajkusz (László), Krén. Edző: Gunyhó Ferenc.
Bük: Bikács - Tímár, Salamon, Máté, Mester, Kővári, Sümeghy, Vadász, Szabó, Balikó (Varga), Jurácz (Lakner). Edző: Németh József.
Gsz.: Sümegi (öngól) ill. Balikó, Jablonkai (öngól)
A 30. percben szabadrúgáshoz jutott a Bük a kaputól 25 méterre. Balikó állt a labda mögé, lövése a jobb alsó sarokba vágódott. 0-1.
45. p.: Büki támadás után Balikó adott középre, a lendülettel érkező Jablonkai saját kapujába fejelte a labdát. 0-2. öngól
80. p.: Egy lipóti támadást követően Krén középre ívelt, László megcsúsztatta, a visszafutó Sümegi saját kapujába bombázott. 1-2. öngól
Jók: Ásványi, Töltősi ill. Máté, Kővári, Sümegi.
A sok sikert megért lipóti futballpályán az utolsó mérkőzés nem sikerült a hazai csapatnak. A vendégek ha szerencsével is, megérdemelték a győzelmet. A következő idényben a Lipót új modern stadionban kezdi a bajnokságot.
Gunyhó Ferenc: - A frissesség és a pontosság hiányzott a játékunkból.
Németh József: - Nagyon jó erőkből álló Lipót ellen helyenként tetszetős játékkal sikerült győzni, de a szerencse is kellett hozzá.

Ajka-Padragkút-SVSE Gysev 1-5 (0-2)
Ajka, 100 néző. V.: ifj. Pados Tibor.
Ajka: Sipos - Hauser T., Gersics (Karika), Szilágyi, Láng, Szélesy, Marics, Hauser R., Orbán, Cserpán, Ozsváth (Balázsi). Edző: Dánoki László.
SVSE: Kiss (Szentős) - Deák, Varga D., Párkányi (Kelemen), Horváth T., Böcskör Gy., Németh N., Böcskör Zs., Németh D. (Vörös), Legoza, Varga Z., Edző: Végh Tibor.
Gsz.: Szélesy ill. Varga Z. (2), Legoza (2), Németh N.
40. p.: Legoza jobb oldalról középre emelt, Varga Z. minta szerint maga elé tette a labdát, majd 8 méterről a kapuba bombázott. 0-1.
42. p.: Ismét a lendületes Legoza emelt középre, és a jól érkező Németh N. kapásból a hálóba vágta. 0-2.
50 p.: Deák jó ütemű passzával Varga Z. lépett ki és az elmélázó védők között a kimozduló kapus mellett higgadtan passzolt a bal alsó sarokba. 0-3.
56. p.: Sakk-matt. Háromszögeléssel kipasszolta a vendégek védelmét az SVSE Gysev, és Varga Z. 3 méterről az üres kapuba gurított. 0-4.
68. p.: Németh N. parádés labdáját Legoza elegánsan a kapuba gurította. 0-5.
87. p.: Fentős feleslegesen cselezgetett a 16-oson belül. Szélesy elvette tőle a labdát és az üres kapuba gurított. 1-5.
Az Ajka-Padragkút a létéért, az SVSE Gysev a hírnevéért küzdött. A minden tekintetben jobb vendégcsapat megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott. Ezt a győzelmet a külföldön tartózkodó Jabronka Béla szakosztályvezető úrnak küldjük.
Jók: Cserpán ill. mindenki.
Dánoki László: - Egy motivált, felkészült csapat ellen ennyire futotta az erőnkből.
Végh Tibor: - Ha így is tudunk, akkor jobbak is leszünk.

Répcelak-Csorna 1-1 (1-0)
Répcelak, 200 néző. V.: Schnellbach.
Répcelak: Henrich - Imre, Joó, Varga G., Szandi, Takács P., Csordás, Varga T. (Szabó R.), Tamási, Tóth Zs. (Takács Sz.), Pokmecz. Edző: Tóth Zsolt.
Csorna: Lőre - Jakab Gábor, Tóth D., Nagy Sz., Buti, Baán (Molnár G.), Kiss M. (Véghelyi), Horváth A., Csonka, Nyerges, Herczeg (Fekete A.). Edző: Varga Péter.
Gsz.: Csordás ill. Varga G. (öngól)
4. p.: Tamási lépett ki egy előrevágott labdával, Lőre bravúrral lövését a kapufára tolta.
30. p.: Egy labdaszerzést követően gyors kontrát vezetett a Csorna, Nyerges cselezte tisztára magát a kapu előtt, lövése azonban a kapu mellé szállt.
31. p.: Pokmecz lövését ismét hárította a Csorna kapusa.
36. p.: Kiss M. futott el a jobb oldalon, beadását Nyerges kapásból lőtte a kapura. A vendég kapus bravúrral hárított.
45. p.: Jobb utáni beadást követően Tóth D. a tizenhatoson belül elcsúszott és a fekvő játékos válláról a labda az alapvonalon kívülre pattant. Az esetért a játékvezető tizenegyest ítélt, valamint Tóth Dánielnek felmutatta második sárga lapját, így ő kiállítás sorsára jutott. A megítélt büntetőt Csordás értékesítette. 1-0.
A második félidőt emberhátrányból kezdte a Csorna, azonban a játék képén ez nem látszott meg.
47. p.: Nyerges futott el a jobb oldalon, lapos beadására Herczeg érkezett, aki 5 méterről a kapu fölé lőtt.
53. p.: Szintén egy jobb oldali hazai támadás után Pokmecz elé került a labda, akinek lövését Lőre bravúrral védte.
80. p.: Bal oldalról Véghelyi végzett el szabadrúgást, a menteni akaró Csordás a labdát úgy csúsztatta meg, hogy az a hálóba vágódott. 1-1.
A mérkőzés további részében paprikás hangulatban folytatódott, ugyanis a játékvezető a 85. percben kiállította a hazai Takács Pétert, a 91. percben a vendég csapatból Véghelyit, a 92. percben a hazai csapatból Csordást. A paprikás hangulatot azonban nem a csapatok, hanem a játékvezető döntései idézték elő. Az utolsó 10 percben a Csornának adódott több lehetősége, de a győzelmet nem sikerült kicsikarnia. A sportszerű mérkőzésen sajnos a játékvezető vált főszereplővé, a négy kiállítással és 9 sárgalapjával.
Jók: Varga T. ill. Lőre, Jakab G., Nagy Sz., Horváth A., Nyerges.
Tóth Zsolt: - Gólokkal kellett volna nyernünk, de a második félidőben emberhátrányból játszó Csorna egyenlíteni tudott.
Varga Péter: - Tizenegy nap alatt négy mérkőzést játszottunk, ebből 45 percet emberhátrányban, amiről jobb, ha most nem beszélek, a csapat mentálisan és fizikálisan jelesre vizsgázott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bírt az ETO B a Kaposvölgyével

Küzdelmes mérkőzésen a vendégek vezetést szereztek, melyek a hazaiak kiegyenlítettek, de a jól… Tovább olvasom