Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Lipót: újoncként végzett a dobogón

Labdarúgás - A megyei első osztály bajnokaként története során először szerepelhetett a Lipót-Pékség csapata az NB III Bakony-csoportjában. A szigetközi csapat minden várakozást felülmúlva a harmadik helyen zárta az őszi szezont.
A Lipót-Pékség csapata fölényesen nyerte a megyei első osztályú bajnokságot, és kivívta a jogot a feljutásra. A klub vállalta az NB III-as indulást, és a csapat alaposan átalakított kerettel vágott neki a bajnokságnak.

„Az a döntés született, hogy induljunk el az NB III-ban, de ehhez erősítésre volt szükség. Különböző okok miatt nyolcan távoztak a csapattól, őket pótolni akartuk, emellett meg kellett felelnünk annak a szabálynak is, hogy két fiatal játékost szerepeltetünk minden mérkőzésen. Elsősorban az ETO-ra támaszkodtunk, akik ott nem tudtak feljebb jutni a piramison, nálunk folytatták. Amit nagyon fontosnak tartok, hogy a fiatalok nemcsak kiegészítő játékosok lettek, hanem meghatározó futballistákká váltak" – mondta Gunyhó Ferenc, a lipóti csapat edzője.

A lipótiaktól újoncként a tisztes helytállás volt elvárható, a dobogóval sokakat, még saját magukat is meglepték. A csapat úgy végzett a harmadik helyen, hogy nyolcszor idegenben lépett pályára.

„Azt sejtettük, hogy helyt tudunk állni, de a dobogó felülmúlta a várakozásokat. Nem voltunk sokan, tizenhat mezőnyjátékosunk volt összesen. A sérülések, eltiltások és a rotáció miatt mindenki lehetőséget kapott, így egymást ösztönözték a játékosok. A szezon során az új igazolások remekül beépültek a csapatba. A sorsolás szeszélye folytán tizenöt mérkőzésünkből nyolcat idegenben kellett játszanunk, ezek közül hatot megnyertünk, egyszer döntetlent játszottunk, és mindössze egy vereséget szenvedtünk. Sajnos az utolsó fordulóban már kiengedtünk, ekkor csúszott be a vereség. Az idegenbeli táblázaton így a második helyen állunk."
Gunyhó Frenc elsősorban csapatként volt elégedett a mutatott teljesítménnyel, véleménye szerint senki nem lógott ki a sorból.

„A labdarúgás csapatjáték, így nem szeretnék kiemelni senkit, nem volt nagy különbség a játékosok között. Meg voltam elégedve mindenkivel, aki lehetőséget kapott, az élt vele. Góljai miatt a kilencszer is eredményes Fajkusz emelkedik ki a csapatból, ő negyedik helyen áll a góllövőlistán. A csapat megfelelt a követelményeknek, nagy játékosmozgást semmi nem indokol. Esetleg egy-két játékos távozása vagy érkezése várható télen, több semmiképpen nem. Ennyi viszont minden csapatnál előfordul."

A folytatásról a következőket mondta az edző:
„Az őszi szereplés után most már szeretnénk a dobogón végezni. A játékosok magasra tették a mércét, nekik is az a céljuk, hogy ezen a szinten maradjanak. Tudjuk, hogy tavasszal már nehezebb lesz, hiszen az újonccsapatra eddig nem nagyon figyeltek az ellenfelek" – mondta Gunyhó Ferenc. Aligha lehet vitás, a lipótiak tettek azért, hogy tavasszal rájuk irányuljon a figyelem.

Olvasóink írták

  • 1. ACSA 2008. december 29. 11:11
    „Csak gratulálni lehet a csapat eredményéhez,és a háttérben végzett munkához is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sÖrdögök remek ősze: esély maradt a felsőházra

Kosárlabda - Hat győzelem mellett öt vereséggel várja az új esztendőt a Soproni sÖrdögök… Tovább olvasom