Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Lipcsei meghosszabította szerződését a Fradinál

Másfél évvel meghosszabbította a június 30-án lejárt szerződését a Ferencvárossal Lipcsei Péter, az NB I-es labdarúgócsapat kapitánya - értesült a 100% Fradi című hetilap. A 33 esztendős védő-középpályás 2006. december 31-ig írt alá ahhoz a klubhoz, amelyben a profi pályafutása 1990-ben elkezdődött.
Lipcsei Péter még június 15-én, a felkészülési időszak kezdetén, az első edzés után közölte a Nemzeti Sporttal, hogy azt a szerződési ajánlatot, amelyet a Fradi vezetői elé tettek, nem fogadja el, ezért elképzelhető, hogy máshol folytatja a pályafutását. Úticélként felvetődött Dubai és Japán, de hívta a Győr is az 58-szoros válogatott, korábban az FC Portóban is megfordult futballistát. A végeredmény pedig mostanra született meg: Lipcsei Péter továbbra is a Ferencváros játékosa marad.

Tepszics Ignác sportigazgatót nem sokkal az UEFA-kupa nevezési határidő lejárta előtt - 12 óra - sikerült elérnünk.
- Lipcsei Péterrel, valamint Grósz Róberttel megegyeztünk, ám a többiekkel, Rósa Dénessel, Szűcs Lajossal, Huszti Szabolccsal és Sowunmi Thomas-szal ilyen-olyan okokból kifolyólag egyelőre nem sikerült megállapodnunk.

- Akkor őket nem is nevezik az UEFA-kupa első körére?
- Nem, így nincs értelme.

- Ettől függetlenül a tárgyalások folytatódnak a klub és a játékosok között?

- Igen. Sajnos, nem volt kedvező sem nekünk, sem a játékosoknak, hogy a nemzetközi kuparészvétel miatt már most le kellett volna zárnunk a tárgyalásokat.

- A hátralévő percekben sem változhat ez az álláspont?

- Ha reggelig nem változott meg az álláspontjuk, akkor a délig hátralévő percekben sem változik már meg, ebben biztos vagyok. Az ajánlatunk maradt, él továbbra is, a labda innentől kezdve náluk van.

- Ezek szerint Lipcsei Péter meggondolta magát és marad? Vagy a Ferencváros is változtatott a korábbi ajánlatához képest?

- Péter távollétében csupán annyit szeretnék mondani, hogy ez egy közös megállapodás volt részünkről.

- A többiek esetében elképzelhetőnek tartja, hogy valamelyikük még hosszabbít a Ferencvárosban?

- Futunk még egy kört, aztán majd meglátjuk. Van közülük, aki közelebb, akad, amelyik jelen pillanatban távolabb áll tőlünk.

- Mi a következő határidő?
- Az UEFA-kupa következő fordulója előtt negyvennyolc órával kell leadni az újabb fordulóra benevezett keretet.

A legutóbbi bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmet szerzett Ferencváros Lipcsei megtartása ellenére - amely egyébként a csapatmorál szempontjából rendkívül fontos eseménynek számít - is súlyos problémákkal néz szembe, ugyanis - amint arról beszámoltunk - a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége holnapi, zánkai ülésén dönt arról, indulhat-e az FTC a 2005-2006-os bajnokságban.

A Magyar Labdarúgóliga elnöksége korábban nem javasolta a versenybizottságnak a Fradi indulását, így a jelen állás szerint a zöld-fehér együttes - az egyetlen, amely 103 esztendő alatt minden évben tagja volt az első osztálynak - ki van zárva az élvonalból. Az MLSZ elnöksége ma tárgyalja a csapatot működtető részvénytársaság fellebbezését.

Az engedély megadásának két feltétele van: először is az FTC-nek rendeznie kell tartozásait a játékosai felé, másodszor pedig egy olyan költségvetési tervet kell előterjesztenie, amelyben megfelelő pénzügyi garanciák szerepelnek. Amint azt a Nemzeti Sport megírta, lehet, hogy az rt. bankhitelből egyenlíti ki az adósságait. Összességében persze nem nehéz megjósolni, hogy a Ferencvárost nem fogják kizárni a bajnokságból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bognár visszatért a Ferencvárosba!

Bognár Zsolt hátvéd két hete érkezett az FTC-től az FC Sopronhoz. Hétfőn mégis visszatért az Üllői útra. Bognár Zsolt, a Sopronból távozó labdarúgó: „Jól éreztem magam az elmúlt időszakban Sopronban, de még mindig nem írtuk alá a szerződésemet. A Fradi újra megkeresett és elfogadtam az ajánlatot. Ennek családi okai is vannak.” További részletek itt. Tovább olvasom