Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Lila-fehér fölény a futóversenyen

A hétvégén tizenegyedik alkalommal rendezték meg Győrött a Samsung Olimpiai Futófesztivált.

A versenyen a tavalyi évhez képest kevesebben indultak, ám így is több mint kétezren álltak rajthoz. A Győri Dózsa futói remekeltek a via-
dalon.
A hónaphoz és az évszakhoz képest meglepően napsütéses, már-már nyári időjárás fogadta szombaton a Samsung Olimpiai Futófesztivál résztvevőit Győrött. A Dózsa-pálya előtt több mint kétezer futó várta, hogy 11 órakor nekivághasson a 3,8 kilométeres távnak. Az országos rendezvénynek a többi megyeszékhely is otthont adott.
Jakab Erzsébet főszervező, a Győri Dózsa edzője a Kisalföld érdeklődésére elmondta:

„A versenyt a városi atlétikai szövetség, a Győri Dózsa atlétika szakosztálya, valamint a Sportok Királynőjéért Alapítvány rendezte meg. Elsősorban azért, hogy sportolási lehetőséget biztosítson az embereknek és megszerettessék velük a futást. Örülök annak, hogy kis túlzással már hetente van futóverseny Győrött vagy a városkörnyéki településeken.

A résztvevők idén nem kaptak pólót, talán ez is közrejátszott abban, hogy a tavalyi évhez képest kevesebben álltak rajthoz. A futóverseny jótékony célokat szolgált, hiszen a Samsungnak köszönhetően háromszázezer forint jut a megyei kórház gyermekosztályának. A legjobbak – öt fiú és öt lány – október 23-án a fővárosban a Bécs–Budapest Szupermaraton befutóján vehetnek részt."

Mindenkit megelőzve, elsőként ért célba Szabó Norbert, a Győri Dózsa futója. A „Kenya" becenévre hallgató sportoló elmondta: két alkalommal is elesett, ám szerencsére megúszta kisebb sérülésekkel, így elsősége nem forgott veszélyben. Tavaly nem tudott nevezni a versenyre, de egy első és egy harmadik helyezést korábban már begyűjtött.
A hölgyek mezőnyében Dávid Mónikának köszönhetően szintén Dózsa-siker született. A fiatal futótól megtudtuk, klubtársához hasonlóan tavaly ő sem szerepelt a versenyen. Elmondta még, hogy előzetesen nem számított erre az eredményre. Pedig szinte minden hétvégén országos viadalokon igyekszik minél jobban teljesíteni, elsősorban a három kilométeres távon.

Az általános iskolások alsó tagozatosai számára megrendezett 10x400 méteres váltóversenyt a ménfőcsanaki Petőfi-iskola csapata nyerte meg, megelőzve a Jókai, a tulipános és a Bartók-iskola ifjú futópalántáit.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egységben az erő?

Egyesült a Győri RC Jedlik és a Széchenyi ESE férfiszakosztálya. A csapat az első osztályba nevezett… Tovább olvasom