Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Ligakupa: Sopronban az ETO

Ismét fordulót rendeznek szerdán a Ligakupában. A két megyei élvonalbeli gárda egymás ellen játszik. A Győri ETO FC Sopronban vendégszerepel. A két megyei csapat 18 órakor kezdődő mérkőzését a Sport1 televízió élőben közvetíti.

Győzelemre törekednek

Egervári Sándor, a győriek vezetőedzője szerint egy olyan összecsapást láthatnak a szurkolók, amit lehet, meg sem szabadna rendezni. Köztudott, hogy Détári Lajost a napokban felállították a soproni kispadról, úgy, hogy a szakvezető szerint nem született megállapodás közte és klub vezetői közt.

„Mint az edzőbizottság vezetője el kell mondanom, olyan események fordultak elő Sopronban, amilyeneknek nem szabadott volna megtörténniük – kezdte a győriek szakvezetője. – Egy edzőt szakmai vagy emberi tényezőkre hivatkozva ugyan el lehet küldeni, de mindenképp rendezni kell a munkaviszonyát. Úgy tudom, Sopronban ez nem történt meg. A versenyszabályzat pedig előírja, hogy amíg nincs megegyezés, hivatalos mérkőzésen a csapat nem léphet pályára. Hogy ez nem így történt, az egyértelműen a Magyar Labdarúgó Szövetség felelőssége."

A mérkőzéssel kapcsolatban a szakvezető a sorozatban elsősorban továbbra is azoknak a játékosoknak szavaz bizalmat, akik kevesebb lehetőséghez jutnak az élvonalbeli találkozókon.

„Jó néhány játékos kisebb sérülést szedett össze a hétvégén, és ahogy már többször elmondtam, a Ligakupában több tehetséges, fiatalabb győri labdarúgóra számítok. Ez persze nem jelenti azt, hogy lemondanánk a győzelemről, az ETO mindenhol – sokan kritizálták az együttest, de így tette ezt legutóbb Kaposvárott is – a győzelem megszerzésére törekszik."
A győriek tervezett kezdő tizenegye: Molnár P. – Müller, Supic, Kovács Z., Völgyi, Tokody, Bank, Urban, Varga L., Csermelyi, Brnovic.

Fehér is megsérült

Kifejezetten hosszú, két és fél órás edzéssel mutatkozott be az FC Sopron labdarúgóinak Vincenzo Cosco, a gárda új szakvezetője. A foglalkozás elején – még labda nélkül – a tolódás lényegét mutatta meg a szakvezető, s gyakorolták a játékosok, majd hosszú, bő negyedórás gimnasztika következett. Ezt követően hosszú perceken át rótták a köröket a soproni futballisták a városi stadion edzőpályáján, s amikor a szakvezető a sípjába fújt, rövid időre begyorsítottak. Az edzést játék zárta, amelynek során a szakvezető hangos szóval kérte, utasította labdarúgóit, merre helyezkedjenek – többüket már a nevükön szólítva. A játék egyébként kifejezetten kemény volt, nem kímélték egymást a futballisták, apróbb nézeteltérések, ha úgy tetszik, villongások is voltak köztük – de ez így is van rendjén.

Még a tréning első felében újabb sajnálatos sérülés történt, Fehér Zoltán combja meghúzódott, így ő is a maródiak népes listájára került.
A mai Győr elleni Ligakupa-mérkőzéssel kapcsolatban azt mondta a szakvezető: ahogy a játékosaival, úgy a magyar versenyrendszerrel is ismerkedik. Főleg a labdarúgók tudásának feltérképezésére remek alkalom lehet a mérkőzés. Ismerve a csapat körül az elmúlt napokban tapasztalt feszültséget, Vincenzo Cosco abban bízik: ma jóval szervezettebb, fegyelmezettebb játékot nyújtanak fiai, mint tették a múlt hét végén.

Mivel a sok sérülés miatt alig maradt hadra fogható játékosa a soproni csapatnak, Cosco edzőnek bemutatkozó mérkőzésén nincs nagyon módja azon gondolkodni, kit is hagyjon ki, s pihentessen a szombati, Diósgyőr elleni kulcsfontosságú alsóházi bajnoki rangadó előtt. Azt már hallotta: igazi presztízscsata vár csapatára, s reméli, játékosai felnőnek a feladathoz. A Sopron várható összeállítása: Takács – Reinhardt, Sifter, Dlusztus, Károlyi, Dancs, Pintér, Zana, Györök, Sira, Belic.

A Ligakupa állása

 1.  Tatabánya 4   2   1   1   4  –   4  7
 2.  FC Sopron   4   2   0   2   6  –   4  6
 3.  Győri ETO FC   4   2   0   2   8  –   7  6
 4.  MTK   4  1   1   2   4  –   7  4

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérte a nagy utazás Gyulára

Az élvonalban nem rendeztek fordulót, így a Győri ETO FC női csapata nem játszott bajnoki mérkőzést.… Tovább olvasom