Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Létszámgondok Jánossomorján

Jánossomorján elégedetlenek a focicsapat elért eredményével. Az új igazolások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Minden csapatrészben erősítésre lenne szükség a felzárkózáshoz.

Évek óta meghatározó szerepet játszott a Jánossomorja gárdája az NB III Bakony-csoportjában, az elmúlt ősszel azonban várakozás alatt teljesített a csapat. Ezen talán nem is lehet csodálkozni, mivel a szezon folyamán nem tudott kétszer egymás után ugyanabban az összeállításban felállni az együttes. Az edző által elképzelt alapcsapatból sérülések és betegségek miatt sorra dőltek ki a játékosok. Nem szerepelhetett: Stemmer, Rozsos vagy éppen Körmendi sem, a helyükre pályázó fiatalok, így Horváth, Búza és Jurácsik pedig az iskolai elfoglaltság miatt kevés edzésen tudott részt venni.

A gondokat növelte, hogy a nyári átigazolások nem hozták meg a kívánt eredményt, mivel az érkező Csonka Gy. és Csonka T. közül egyikük sem lett meghatározó játékos, sőt, a mostani átigazolási időszak alatt már távozhatnak is Jánossomorjáról. A szakmai vezetés úgy döntött, nem tart igényt további játékukra.

– Összteljesítményünket tekintve nem lehetünk elégedettek az elért eredményekkel, mert minden belső és külső körülmény ellenére többet vártunk a csapattól – mondta értékelésében Drobnitsch Tamás edző. – A sok sérülés, betegség és az edzéslátogatottság mellett visszatértek azok a jelenségek, amelyek a gyenge védekezésünkből eredően a kapott gólokban mutatkoztak meg. Természetesen fegyelmezettség terén is van javítanivalónk, hiszen a kapott színes lapok egy része a türelmetlenségből, az eredménytelenségből ered. Úgy ítélem meg, a tavaszi folytatáshoz szükség lenne minden csapatrészben az erősítésre. Előrehaladott tárgyalások már folynak, de konkrét nevekkel egyelőre még nem szolgálhatok.

Az egyesületben hagyományosan jó nevelőmunka folyik, de ezúttal úgy tűnik, hogy a közvetlen utánpótlásból még nem lehet bevethető játékosokat elővenni. A legfiatalabbak jó eredményeket érnek el, de az őket követő korosztály még nem érett meg a nagyobb feladatokra. Ezért is tervezik, hogy a jelenlegi szakmai stábot bővítik: a serdülő és az ifjúsági csapat mellé is külön edzőt – lehetőleg helybelit – szeretnének szerződtetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda: nyitány magyar győzelemmel

Rendkívül idegesen kezdett mindkét együttes, rengeteg volt a kaput messze elkerülő lövés. Amíg ez a… Tovább olvasom