Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Létfontosságú lenne a győzelem

Borsodi Liga: a Sopron első tavaszi hazai győzelmére vár, a Győri ETO FC Kaposváron javíthat.

Szombat délután a bentmaradás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést vív az FC Sopron. Dario Bonetti legénysége a Honvédot fogadja. A Győri ETO FC-re sem vár könnyű feladat: Klement István együttese a tavasszal megtáltosodott Kaposvár otthonában lép pályára.

Dario Bonetti együttese azt a Honvédot fogadja, mely Supka Attila irányításával tavasszal szárnyal. „A héten próbáltunk továbbhaladni az úton, amelyen elindult a társaság. Azon dolgoztunk, hogy a csapat továbblépjen mind taktikailag, mind fizikálisan, mind pedig mentálisan. Játszottunk egy edzőmeccset is, amelyen a legnagyobb probléma az volt, mint a REAC ellen: kihagytuk a helyzeteket. Márpedig ezek kihasználása nagyon fontos lehet a hétvégi mérkőzésen" - nyiltakozta Bonetti.

A soproni szakvezető szerint nem sok jelentősége lesz annak, hogy a Honvéd hétközben fontos Magyar Kupa-negyeddöntőt vívott.

„Nem szabad abból kiindulni, hogy esetleg nem lesz annyira friss a Honvéd. Ezzel csak magunkat tévesztenénk meg. Azt láttam, hogy nagyon szervezett, jól összerakott együttes a Honvéd. Mi próbáljuk saját játékunkat csiszolni, javítgatni, a pályán pedig ráerőltetni az ellenfélre. Bízom benne, a zalaegerszegi győzelem után sok szurkoló buzdítja majd a társaságot, a fiúk pedig örömöt tudnak nekik szerezni."

Horváth A., Ibric és Magasföldi letöltötte eltiltását. Ezen okból Ankamahra, combsérülése miatt pedig Demjénre nem számíthat a szakvezető.

Az előmérkőzésen 14.30-tól a soproniak U19-es együttese a Haladás fiataljait fogadja.

* * *

Ugyancsak szombaton Kaposvárott vendégszerepel a Győri ETO FC, amely nincs könnyű helyzetben. Egyrészt a hazai gárda igencsak jó formában van, másrészt ismét sok a sérült a Klement István vezetőedző által irányított alakulatban. A csapat nem várt vereséget szenvedett a Borsodi Liga legutóbbi fordulójában hazai környezetben a Vasastól. A rosszul sikerült pályaavató után kellett felráznia a társaságot a vezetőedzőnek.

„Úgy gondolom, nem kell  tragikusan felfognunk az elmúlt heti  vereséget – kezdte Klement István. – Visszanézve a találkozót, inkább bosszúsak lehetünk, hogy a sok kidolgozott helyzet közül egyet sem sikerült kihasználnunk. Természetesen kielemeztük a hibákat, remélem, tanultunk ezekből."

A győriek mai ellenfele, Prukner László vezetőedző tanítványai győzelmeik közül négyet a tavaszi mérkőzéseken értek el. A csapat legyőzte többek közt az MTK-t is.

„Minden jó sorozat megszakad egyszer, reméljük, a Kaposváré épp most. Elsődleges célunk, hogy a két csapat között ne változzon a különbség a tabellán. Igaz, az előjelek ezúttal sem túl kedvezőek."
A szakvezető ezúttal sem számíthat a gólerős, ám sérült Bajzát Péter játékára.

„Az is eldőlt, hogy Brnovicnak minimum ezt a találkozót ki kell hagyni, úgyhogy a két veszélyes támadónk nélkül kell helytállnunk Kaposvárott."
Veszélyes támadó mégis lesz a pályán, remélhetőleg zöld-fehérben is, de a hazaiaknál Oláh  és Alves személyében mindenképp.

„Tudjuk, hogy két jó képességű labdarúgóról van szó, de felkészülünk belőlük. Nemrég kaptunk egy kazettát, amelyen kielemezhetjük nemcsak a csapat, hanem az ő játékukat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egész nap Zsoltért főztek

Nemcsak a sporttársadalom, hanem a barátok, ismerősök is összefogtak a súlyosan megsérült és lebénult győri tornász, Virág Zsolt megsegítésére. Egy győri étterem a fiú kedvenc ételeivel várta tegnap a vendégeket. Tovább olvasom