Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Letették az MKB Aréna bővítésének alapkövét

Az alapkőletétellel megkezdődtek az önálló Soproni Darazsak Akadémiai Oktatóközpont új létesítményeinek kivitelezési munkálatai.

A beruházás 550 millió forintos összköltségéből 420 millió forint a kormányzat által kidolgozott TAO finanszírozásból érkezett, míg Sopron önkormányzata 130 millió forinttal támogatta az oktatóközpont helyszínének kialakítását. A beruházás létrejöttét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) kiemelten támogatta.

A magyar kormány támogatási rendszere és az önkormányzat jelentős anyagi szerepvállalása együttesen lehetővé teszi, hogy a csarnok alkalmassá váljon utánpótlás-, és felnőtt világversenyek nemzetközi színvonalú megrendezésére. Az MKB Aréna üzemeltetője, a Raabersport Kft. elsősorban az utánpótlás-nevelés feltételeinek további javítását tűzte ki céljául.

Előtérben: Török Zoltán, az üzemeltető Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója, és Fodor Tamás Sopron polgármestere.
Előtérben: Török Zoltán, az üzemeltető Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója, és Fodor Tamás Sopron polgármestere.


Ennek első igazán komoly lépéseként az MKB Aréna is otthonául fog szolgálni a 2015-ös Női Kosárlabda Európa-bajnokságnak, de emellett kiszolgálja majd mind a diák, mind az amatőr sport igényeit, valamint nagyszabású kulturális rendezvényeknek is teret adhat.
A kivitelezés az EB megkezdése előtt, vagyis 2015 nyaráig be fog fejeződni.

A jelentős beruházásnak köszönhetően:- új edzőpálya épül, amely összenyitható a nagyteremmel, de attól függetlenül is üzemeltethető

- létrejön egy olyan multifunkcionális terem, amely helyet tud biztosítani az itt működő utánpótlás neveléshez kapcsolódó Akadémiának, és a kulturális rendezvények háttérkiszolgálásának is

- új öltözők és raktárépületek jönnek létre a megnövekedő igények ellátása, valamint a sport és egyéb eszközök, mobil berendezések tárolására. A létesítményen belül rehabilitációs központ és konditerem is helyet kap

- új vizesblokkokat alakítanak ki

- bővül a büfé és a fogyasztótér, valamint a nagyteremben egy VIP lelátót alakítanak ki.

A létesítmény alkalmas lesz edzőtáborok, sportszakmai találkozók, edzők és játékosok elméleti-, és stratégiai oktatására is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri ETO FC-nek már nincs NAV tartozása

A klub pénteken banki átutalással teljesítette az aktuális fizetési kötelezettségét. Tovább olvasom