Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Lengyel döntötte el a meccset

Dunaferr–Matáv Sopron 1–0 (0–0) Dunaújváros, Borsodi Liga labdarúgó mérkőzés, 2500 néző. V.: Drucskó (Ring, Kelemen).
Dunaferr: Bita – Salamon, Éger, Kiss Gy., Bükszegi (So-wunmi, 57. p), Jäkl, Zováth, Lengyel (Balaskó, 82. p), Búzás (Csehi, 58. p) – Horváth P., Alex. Edző: Tornyi Barnabás.

Matáv: Farkas – Horváth R. 2,5, Szabados 3, Tóth A. 3 – Perger 3 (Javrujan, 83. p), Fe-hér 2,5 (Majoros, 64. p), Pintér 3,5, Somogyi 3, Tóth I. 2,5 – Tóth M. 2,5, Sira 2,5 (Tiber, 74. p). Edző: Komjáti András.Gsz.: Lengyel. Sárga lap: Tóth A. (37. p).Szögletarány: 10:9 (5:6).

8. p: Bükszegi a soproni tér-fél közepéről a labda ívét kissé elszámító Tóth A. feje fölött a jobbösszekötő helyén kilépő Horváth P. elé ívelte a labdát. Az újvárosi csatár rosszul vette át azt, kisodródott, és visszafelé cselezett, majd ballal éles szögből, 8 méterről lőtt, Farkas szögletre öklözött.

14. p: Bükszegi bal oldali szöglete után Lengyel a hosszú oldalról, az ötösről zavartalanul fejelhetett, s ez annyira meglepte, ahelyett, hogy kapura csúsztatott volna, keresztbe fejelte a labdát, így Perger – ugyancsak fejjel – menteni tudott.

20. p: Somogyi a jobbösszekötő helyéről a kapu elé ívelt szabadrúgása Alex fejéről úgy került szögletre, hogy a labda csak centikkel kerülte el Bita kapujának jobb felső sarkát.

22. p: Horváth P. vezette rá a labdát Szabadosra, a soproni védelem leghátsó embere mellett jobbra cselezett, miközben visszaért Tóth A. is, Horváth pedig 14 méterről Farkas kapuja fölé emelt.

30. p: Tóth I. játszotta magát tisztára a hazai 16-os előterében, jobbal lőtt és a labda nem sokkal ment el a jobb alsó sarok mellett.

32. p: Tóth I.-ről szerencsésen Sira elé pattant a labda, aki 18 méterről egyből lőtt. A labda kissé lecsúszott a csatár lábáról, így a bal felső sarok mellett hagyta el a játékteret.

39. p: Pontos, gyors újvárosi akció végén Búzás bal oldali beadását Éger szorongatott helyzetből erőtlenül fejelte a kapu közepére, Farkas gond nélkül védett.

41. p: Horváth P. balról cselezte be magát a soproni 16-oson belülre, ám 12 méterről kecsegtető helyzetből Farkas kapujának bal felső sarka fölé lőtt.

42. p: Bükszegi cselezte magát a jobbösszekötő helyén csaknem a soproni ötösig, és Szabados csak az utolsó pillanatban tudott menteni a visszafutó Tóth M. segítségével.

54. p: Szép, gyors ellenakció végén Sira lőtt ballal 17 méterről nem sokkal a bal alsó sarok mellé.

61. p: Jäkl a soproni 16-osnál lövőhelyzetből továbbadta a labdát a balösszekötő helyén felbukkanó Lengyelhez, aki éles szögből, közelről Farkas mellett a soproni kapuba lőtt. 1–0.

64. p: Az előretörő Szabados játszott Tóth M.-hez, aki a hazai 16-os jobb oldalánál kapura fordult és lőtt, ám a kapu közepébe tartó, nem túl erős lövést Bita biztosan védte.

69. p: Formás hazai támadás végén Csehi bal oldali beadását Alex a túloldalról ügyesen középre fejelte, ám a labda kissé magasra pattant a soproni kapu előterébe újfent őrizetlenül érkező Lengyel elé, aki estében a kapu fölé kanalazta azt.

87. p: Somogyi 20 méteres, lapos, jobb alsó sarokra tartó lövését fogta Bita.

90. p: Javrujan futott el a jobb oldalon és már a 16-oson belül járt, amikor Csehi a nadrágjánál fogva lerántotta. A
nyilvánvaló büntető helyett a játékvezetői síp néma maradt, az ellenakcióból pedig Salamon a jobbösszekötő helyéről, 12 méterről centikkel lőtt a jobb alsó sarok mellé.

91. p: Majoros és Javrujan kényszerítőztek ügyesen a hazai 16-oson belül, majd az utóbbi játékos 8 méteres lövésébe az utolsó pillanatban Éger belelépett, a labda pedig a védő lábáról a földre, onnan pedig a kapu fölé vágódott.

Újvárosi mezőnyfölénnyel kezdődött a nyolcpontos csapatok csatája. Aztán a 8. percet, az első helyzetet követően átmenetileg kiszorító jelleget öltött a játék, a védelmek rugdalták a labdát egymásnak oda-vissza. A játékszer pedig ha képes lett volna valamiféle érzelemnyilvánításra, lehet, hogy elsírta volna magát. Elsírta volna magát, részbenamiatt, hogy mek korákat rúgtak bele, részben pedig amiatt, hogy hogyan bántak vele, „törték" a labdarúgók.
Negyedóra elteltével kiegyenlített lett a játék, sőt, apránként, fokozatosan a Matáv még az irányítást is átvette a nagyon pontatlanul futballozó újvárosiakkal szemben.

A középpályán enyhe mezőnyfölénybe kerültek a soproniak, ám a Matáv támadásaiban nem volt elég lendület, átütő erő. Az újvárosi közönség hangot is adott elégedetlenségének, ez úgy látszik, serkentőleg hatott a hazai együttesre, amely nagyon „megnyomta" az első félidő hajráját. Több lehetőség is adódott ekkor a hazai csatárok előtt, ám a befejezéseknél rendre rosszul céloztak az újvárosiak.A második félidő enyhe mezőnyfölénnyel kezdődött, ám kapura nem igazán voltak veszélyesek az újvárosiak, jól zárt a soproni védelem. Tornyi Barnabás – bár nem sakkjátszmáról van szó – lecserélte két „futóját", a széleken próbált frissíteni, hogy ennek mennyiben volt szerepe abban, hogy az újvárosiak a játék képe alapján teljesen váratlanul megszerezték a vezetést, azt nem tudni, ám tény: a soproniak szabadon hagyták a kapu előterében a rutinos Lengyelt, aki nem hibázott. Azt követően, hogy a Matáv hátrányba került, Komjáti is cserélt hamarjában kettőt. A két, az eddigi jó teljesítménnyel adós új fiú, Majoros és Tiber némi lendületet, színt vitt a Matáv támadójátékába, amely addig, valljuk meg őszintén, nagyon hasonló volt ahhoz a szürke mezhez, amelyben a soproni futballisták játszottak.
Mezőnyfölénybe került a Matáv, amely a hajrában, különösen Javrujan pályára lépését követően nyomasztó lett. Több nagy helyzet is adódott a soproni futballisták előtt, az egyenlítés Majoros fejében volt, ám a korábban Sopronban nyújtottnál sokkal agilisabban, pontosabban és ügyesebben futballozó szlovákiai futballista fejese célt tévesztett. A végén már szinte egykapuztak a soproniak, és a játékvezető a rendesjátékidő utolsó percében nagyot hibázott, amikor Javrujan lerántásáért nem ítélt büntetőt. Összességében győzelmet semmiképpen nem érdemelt volna a Matáv, mivel igazán gólra törőbben csak az újvárosiak vezetése után kezdett el futballozni, ám a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.

Tornyi Barnabás: – Nagyon nehéz és küzdelmes találkozón sikerült megszereznünk a három pontot.

Komjáti András: – Az első félidőben visszafogottan játszott a csapat, a két ék nagyon magára maradt. Szünet után mezőnyjáték folyt a pályán, a Dunaferr váratlanul vezetést szerzett. A cserékkel úgy érzem, sikerült némi lendületet adni, ám a futballt gólra játsszák és azt most nem mi lőttük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia a berlini maratonon

Szívinfarktus következtében életét vesztette az egyik futó a berlini maratoni viadalon. Tovább olvasom