Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Lemondott Varga Zoltán

Varga Zoltán, a Győri ETO FC szakmai igazgatója lemondott posztjáról, döntését Tarsoly Csaba klubelnök elfogadta. Varga Zoltánnal együtt Szapor Gábor pályaedző is elhagyja az ETO-t. Az együttest ideiglenesen Ulbert Tibor és Szabó Ottó irányítja.

– Tarsoly Csabának köszönöm az eddigi bizalmat, de úgy érzem, minden további próbálkozás és munka teljesen felesleges lenne. Remélem a csapat eredményesebb lesz az új edzővel, s eléri a bajnokság elején kitűzött célokat – mondta a távozó szakember.
Tarsoly a jövő hét végéig külföldön tartózkodik, így Varga utódját csak megérkezése után jelölik ki. Telefonon sikerült felhívnunk Moszkvában a klubtulajdonost, ő azonban nem kíván nyilatkozni.

Az ETO jelenleg öt forduló után csak a 10. helyen áll az Arany Ászok Ligában, és csupán a Békéscsabát tudta legyőzni az idény során, ráadásul szerdán a Magyar Kupából is kiestek a másodosztályú Bodajkkal szemben.

A számok tükrében
Varga Zoltán mérlege a Győri ETO-nál

2001 ősz: 11 mérkőzés, 1 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség. A csapat 11 forduló után az utolsó előtti helyen állt.
2003 tavasz:  15 mérkőzés, 1 győzelem, 6 döntetlen, 8 vereség. A csapat egyetlen sikere a felsőházba jutást jelentette, ahol nem tudott senkit két vállra fektetni, 11 ponttal lemaradva az 5. helyezett Siófoktól, a 6 helyen végzett.
2003 ősz: 1 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség. A csapat a 10. helyen áll a bajnoki táblázaton,  a pályán megszerzett pontok alapján az utolsó előtti.

VANYUS ATTILA, a Győri ETO KC ügyvezető elnöke:
– Nem tagadhatom, nagyon örülök Varga lemondásának. Kétéves korom óta járok ETO-meccsre és úgy láttam, rossz vége lett volna, ha a szakmai igazgató tovább marad. Valami nem stimmelt vele, és ilyenkor természetes, hogy váltani kell.

BOTOS ANTAL labdarúgóedző:
– Varga talán még idejében lépte meg azt, amit a győri labdarúgás érdekében meg kellett tennie. A tulajdonosnak csak annyit: a szaktudást hírnévből nem lehet megszerezni.

MERONKA PÉTER, a Revita Televízió főszerkesztője:
– Mostanában erős emberek versenyre járok, s ez alapján úgy látom, minden sportágnak megvannak a „fekete" bárányai, akik el tudják hitetni, hogy ők a legjobbak. Még akkor is, ha az utóbbi években semmilyen eredményt nem tudtak felmutatni.

NÉMETH IMRE, a Győri ETO FC menedzsere:
– Ilyen sikertelen széria után törvényszerű volt, hogy változás lesz a szakmai irányításban. Az utódlás kérdésében nem vagyok illetékes, így csak remélni tudom, hogy Tarsoly Csaba megtalálja a megfelelő embert, aki a tulajdonos érkezését követően megkezdett munkát eredményesebben tudja továbbvinni.

LIGETI RICHÁRD debreceni ETO-szurkoló:
– Éppen most jöttem vissza a szabadságomról, így számomra ez a nap legjobb híre. Bízom abban, hogy a folytatásban – hála istennek immár Varga Zoltán nélkül – a klub hírnevéhez méltóan szerepel a csapat a bajnokságban. Még egyszer olyan szégyent, mint a bodajki vereség, vagy a januártól mostanáig terjedő időszak, nem szeretnék átélni.

BAKÁCS LÁSZLÓ, a Győri TV főszerkesztő-helyettese:
– Úgy érzem, semmilyen más lépése nem maradt Varga Zoltánnak, mint hogy az ETO mostani sporttörténeti mélyrepülése után vegye a kalapját és távozzon az egyesülettől.

PECZÁR LÁSZLÓ, az ETO FC volt ügyvezető igazgatója:
– Amióta eljöttem az egyesülettől, teljesen más utakon járok, de mint győri nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok. Akárki is a csapat edzője, mindig is azt kívántam, hogy eredményes legyen a csapat. Remélem, az új edzővel jönnek majd az eredmények. Hajrá, ETO!

GERGELY PÉTER, a Rába Quelle Kft. kereskedelmi igazgatója:
– Nem tagadom, személyes jó barátság fűz Varga Zoltánhoz, de a ciprusi csapat elleni Intertotó-mérkőzés óta a szakmai tudását megkérdőjelezem. A magam részéről értékelem, hogy másodszor is megtette ezt a lépést, és lemondott.

MÉHES TIBOR, az ETO HC-Rudolph menedzsere:
– Első reakcióm az volt, hogy fellélegeztem. Siralmas edzői mérlege és a csapatot sújtó negatív kisugárzása miatt egyáltalán nem meglepő ez a döntés.

ELŐZMÉNYEK:

ETO FC: a romlás virágai (2003-05-22) >>
Egy kis emlékeztető - Varga korábbi nyilatkozataiból (2003-05-22) >>
Varga Zoltán visszatért az ETO-hoz (2003-01-03) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Dózsából Texasba

Petráhn Barbara, a Győri Dózsa futónője diplomát szerzett a texasi Baylor Egyetem üzleti menedzser… Tovább olvasom