Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Lemondott a kerékpárszövetség elnöke

Február 25-i hatállyal lemondott a Magyar Kerékpársportok Szövetségének vezetősége (MKSZ) azért, hogy a jelenleg még működő szakági szövetségi rendszer megszűnjön, és egy, a nemzetközi szövetség (UCI) által is elvárt, ernyőszervezet nélküli "egyszövetségi" struktúra jöjjön létre.
Az MKSZ keddi közleménye szerint a Sipiczki Róbert által vezetett elnökség február 25-ére tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlést hív össze. Javaslatuk legfontosabb elemei, hogy az MKSZ alá tartozó alszövetségek és azok önálló jogi személyiségei megszűnjenek, kialakuljon az úgynevezett egyszövetségi rendszer. Ezen kívül az elnökség létszámát - a háromtagú felügyelő bizottság megtartása mellett - bővítenék, valamint az eddig széttagolt sportszakmai irányítást egycsatornás rendszer váltaná fel az egyes szakági vezetők későbbi megbízását követően.

Sipiczki Róbert - aki a döntés után ügyvezető elnökként folytatja a munkát február 25-ig - jelezte: "Biztos vagyok abban, hogy a kerékpársport aktív és fontos szereplőinek hasznára válik az új szervezeti felépítés, az új elnökség pedig számíthat támogató munkájukra."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita a sörről és a jegyekről a 2014-es vb szervezői és a FIFA között

A világbajnokság előkészítésének, szervezésének és lebonyolításának szabályozását rögzítő törvény… Tovább olvasom