Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Lemondatták a Real Madrid új elnökét

Szerda késő este tetőpontjára hágott a válság a Real Madridnál, olyannyira, hogy az ellene kitört lázadás miatt lemondásra kényszerült Fernando Martin, a spanyol fővárosi klub február végén megválasztott új elnöke.
A madridi klub elnökségében értesülések szerint valóságos palotaforradalom tört ki az 58 éves ingatlanvállalkozóval szemben, noha Martin az elnöki szék elfoglalása után még nagy és hosszú távú álmokat szövögetett. Az álmok azonban egy pillantásra szertefoszlottak, miután az éjszakába nyúló elnökségi ülésen a testület tizenhat tagja közül tizenöt megvonta a bizalmat tőle. Ezek után Fernando Martinnak nem maradt más hátra, mint hogy benyújtsa lemondását.

Az elnökség új választások mellett szállt síkra - jelentette ki a Real Madrid szóvivője, Enrique Sanchez. A szóvivő elmondta azt is, hogy a választásig az elnökség legidősebb tagja, Luis Gomez-Montejano tölti be ideiglenesen az elnöki tisztséget.

Külön érdekesség, hogy Martin megválasztása óta ez volt az első - s a történtek után az utolsó - elnökségi ülés. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már hetek óta hallatszottak olyan hangok, amelyek kétségbe vonták a hat évig "uralkodó" Florentino Perezt felváltó Martin alkalmasságát. S noha a klub alapszabályzata értelmében jelenlegi mandátumát akár 2008-ig is megőrizhette volna, egyre többen követelték egy mielőbbi új elnökválasztás megtartását.

A Real Madrid jelenleg a harmadik helyen áll a spanyol bajnokságban, s a bajnoki címre immár a harmadik egymást követő évben semmilyen esélye nincs. Több mint ötven éve ily módon ez a világhírű klub eddigi legrosszabb mérlege.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zinedine Zidane visszavonul a világbajnokság után

A világbajnokság után befejezi pályafutását Zinedine Zidane, az elmúlt évtized egyik legjobb… Tovább olvasom