Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Lemondás és feszültség az SVSE-nél

Kimondva-kimondatlanul hatalmi csatározások dúlnak az NB III-as SVSE-GYSEV vezetésében.
Közel tizennyolc, az SVSE-GYSEV sportegyesületnél eltöltött év után Jabronka Béla lemondott elnökségi tagságáról, valamint a labdarúgó-szakosztály vezetéséről.

– Fájó szívvel hoztam meg döntésem, de a lemondásom nem tudtam elkerülni – fogalmazott Jabronka Béla. – Az elmúlt időszak személyeskedéstől sem volt mentes, és úgy ítéltem meg, az egyesületnél nem számítanak a munkámra. Minősíthetetlen stílusban egy játékos is megfenyegetett, és már nem bírtam tovább; inkább félreállok. Pedig sokat tettem le az asztalra. Egyedül intéztem a szakosztály összes ügyét az utánpótlás-versenyeztetésen keresztül az utazások megszervezéséig. Tárgyaltam az átigazolásokról és intéztem azokat, továbbá számos szponzort szereztem, aminek köszönhetően tizennégy éve a harmadosztályban játszik a csapat. Ráadásul úgy érzem, nagy részem van abban, hogy ebben a szezonban a soproni önkormányzat jelentős összeggel támogatja a szakosztályt. Köszönöm mindenkinek a futballszakosztályért végzett áldozatos munkáját és segítségét, aminek köszönhetően immár két éve Sopron első számú felnőtt labdarúgócsapata az SVSE-GYSEV.

Az előzményekhez tartozik, hogy a volt szakosztályvezető szerint megromlott Jabronka Béla és a szakosztályt irányító elnök, Horváth Ottó kapcsolata, pedig ők ketten egy munkahelyen dolgoznak és mindig jó viszonyban voltak. A klubnál tavaly decemberben tartottak egy rendkívüli elnökségi ülést, ahol Horváth Ottó felajánlotta távozását, mert álláspontja szerint nem tud együtt dolgozni Jabronkával.

Az elnökség elfogadta a lemondást, ám egy hét múlva egy újabb ülésen kibővítette a mindenkori futball-szakosztályelnök hatáskörét. Ennek oka az lehetett, hogy így a szakosztály elnöke már leválthassa a szakosztály vezetőjét. Az elnökség ezt követően feltette a kérdést Horváth Ottónak, hogy a módosítás után újból vállalja-e az elnöki munkát. Ő erre igennel válaszolt, állítja Jabronka Béla, aki ezt követően távozott – önként – a posztjáról.

Közben az NB III-ban szereplő csapat játékosai is „mozgolódni" kezdtek. Többen – hatan-nyolcan – felvetették, hogy az edzővel és a csapatkapitánnyal nem akarnak a továbbiakban együtt futballozni. Egy nevét nem vállaló, ám a csapathoz közel álló személy szerint a csapatból kezdeményezték a szakosztályvezető menesztését, és óriási feszültséget okozott az is, hogy míg az úgymond nevesebb futballisták hat számjegyű költségtérítést kaptak, a többiek szinte ingyen futballoztak.
Kérdés, a csapaton belül, illetve az egyesületnél kialakult viszonyok miként hatnak majd az eredményességre. Nem titkolt cél ugyanis, hogy a város és az együttes szurkolói szeretnék a csapatot az NB II-ben látni.
Biztosított a klub jövője

Az ügyben természetesen szerettük volna megtudni az SVSE-GYSEV elnökségének véleményét is. Skála János, elnök:

– A körülmények ismeretében is sajnálattal vette tudomásul az elnökség Jabronka Béla lemondását, hiszen tizenhét és fél éve dolgozott az SVSE labdarúgásáért és nagyon sokat tett érte. Mindezek mellett teljes mértékben biztosítva látom a szakosztály jövőbeni működését. Mint ismeretes, immár tizennyolc hónapja a szakosztályvezetés mellett egy elnök is részt vesz a szakosztály működtetésében. Az őszi szezon teljesítményével elégedettek vagyunk, de nem maradéktalanul és ezért változtattunk.

Az elnök szerint biztosított a klub jövője.

– A labdarúgó-szakosztály gazdálkodási feltételei biztosítottak, rendezettek. A felnőtt labdarúgócsapat évzáró értekezletén a játékosok az alábbi nyilatkozatot tették a tavaszi szezonnal kapcsolatosan: egy játékos más csapatban kíván játszani, három futballista még nem döntött és huszonegy játékos az SVSE játékosa kíván maradni. A csapat jelenlegi keretéből nem tervezünk elküldeni senkit, viszont szeretnénk játékost igazolni támadójátékunk erősítésére. A felkészülést heti négy edzéssel indítjuk műfüves pályán, erős csapatok elleni edzőmeccsekkel szerdai és szombati napokon.

Olvasóink írták

 • 10. pulci 2010. január 20. 10:08
  „Ma 19h-kor SVSE-SC Bad Sauerbrunn meccs Ritzingben aki raer jöjjön ki es nezze meg biztos jo kis meccs lesz.”
 • 9. pulci 2010. január 15. 23:18
  „Hát remélem sokan nézték a sopron tv-n Béla bá-t, egyszerűen szégyenteljes ahogyan bántak vele főleg azok után amit tett a klubért. Természetesen azok akik felelősek nem merik megmutatni magukat mert ők sunyiban intézik ügyeiket de büszkék lehetnek magukra mert elérték amit akartak. A beszélgetésből is kiderült azt hiszem , hogy milyen módon beszélt ő az egyesületről mint ment keresztül a 18 év alatt és ha ezek után így bánnak veled akkor nem csodálom hogy ezt nem akarja tovább folytatni. Úgy tűnik tényleg egy új időszámítás kezdődik vasútnál hogy ez hova fog vezetni az majd csak néhány év múlva derül ki. Mindenesetre én jövő héten szerdán kíváncsi leszek Svse-re amikor Ritzingben edzőmeccsen találkozok velük ott majd kiderül mennyire van együtt a csapat.”
 • 8. Koke 2010. január 14. 12:01
  „Jabronka Béla a Sopron TV-ben! Pénteken 18 órakor és 20.30-kor!”
 • 7. pulci 2010. január 10. 11:14
  „Hát ez megint jellemző Sopronna mindenki megsz*patja a másikat nincsenek itt tisztességes emberek ez hihetetlen. Pont annak az embernek kellett elmennie aki élt halt a SVSE-ért. Én sok évet játszottam utánpótlásban SVSE-nél és már akkor is Béla bá volt az aki szívét lelkét kitette az egyesületért, úgy tűnik ahová az önk. beletúrja az orrát ott csak problémák keletkeznek nem igaz, hogy nem lehet egy közös célért együtt harcolni. Én már az év elején megmondtam, hogy sportszakmai szempontból evvel a kerettel nem lesz esély a feljutásra és egyenlőre beigazolódni látszik a jóslatom. Szégyeny ami itt történik és szégyelje magát aki csak hatalomszerzés miatt akar hasznot húzni vasútból. 10 nap múlva egy edzőmeccsen majd magam is meggyőzödöm arról, hogy miként sikerül a gondokat csillapítani vasútnál.”
 • 6. alkutya111 2010. január 07. 10:14
  „Mielőtt belemennék a fejtegetésbe, szeretném leszögezni, hogy véleményem szerint Jabronka Béla az
  SVSE- GYSEV egyesületének "IKONJA" !
  Nem vagyok Jabronka Béla védője, de ha igazságtalanság, logikátlanság történik, akkor úgy érzem védelemre szorul az érintett. Ez a védelem adjon Neki erőt a történtek elviselésére. Remélem BÉLA meg fogja találni a sportban a helyét - máshol, más csapatnál. A szaktudása jól jöhet bármely környékbeli, akár magasabb osztálybeli csapatnál.
  De!
  Ami most ott Sopronban az SVSE-GYSEV-nél történik kicsit hasonlít Laczó István - isten nyugasztalja - eltávolításához. Úgy néz ki, hogy Sopron városában az a divkik, .."ha a mór megtette a kötelességét, akkor mehet! " ... Ezek a puszta tények. De véleményem szerint a folyamat vége ugyanaz lesz mint ami volt az SLC, majd az utód MATÁV Sopron esetében. A város szegényebb fog lenni megint a futball terén.
  Az elgondolkodtató, hogy játékos és edző miként kerülhetnek olyan pozícióba, hogy megfúrják a felettesüket.
  Valaki vagy valaki "menedzselte" őket. "Gratula" Neki. Ha ez az ember Horváth Ottó, akkor neki. Ő biztos tudja mit miért tett vagy indított el.
  Ismerjük Bélát, aki szenvedélyesen, néha túlzóan nemcsak mint sportvezető, hanem mint drukker is szerepelt szeretett csapatának mérkőzésein. Vérében volt az SVSE-GYSEV. Ő innen indult el játékosként, majd lett vezetője a csapatnak. Különleges ember Bála, a hibáival együtt, de amit tett azt szeretett egyesületéért tette. A nélkülözések idejében egyedül szűk segítői körben intézte szeretett csapatának ügyét-baját. Akkor nem álltak azok oda, akik közül most páran bele "rúgtak". Ez a magyar valóság.
  Irigyek vagyunk. Igen irigyek, mert most látszott valami a csapatnál pár év múlva feljebb léphetett volna a csapat. Ez pedig az un. fényben fürdést jelentené a játékosoknak vezetőknek. Ezt akarják most mások kisajátítani úgy, hogy az önös játékukba belevonták az edzőt, a játékost. Ez egy kisstílű "játék" bárki is vett benne részt.
  Ne csüggedj BÉLA! Még van, lesz Neked feladatod a soproni futballban. Azok akik most ellened fordultak, ki fognak kopni. Nekik a becsületükön esett csorba. Őket a jövőben egyetlen egyesület sem fogja tárt karokkal várni a történések után. A sport igazi közege az ilyen kisstílű embereket idővel ki fogja közösíteni. Ez csak idő kérdése.
  Ennyit röviden a soproni futball legújabb történéséről!”
 • 5. LAZA 2010. január 06. 22:01
  „Számomra érthetetlen ez a konfrontáció a két sportvezető között.Fogalmam sincs kiknek sikerült összeugrasztaniuk Őket!
  Sokan mondják a régebbi futball rajongók közül,hogy Béla az egykori legendás SVSE mindenes Bognár Lojzi bácsi méltó követője!
  Az a tipusú sportvezető akit ha kilőknek az ajtón az visszamászik az ablakon!
  Valóban rengeteget tett a csapat fennmaradásáért azokban a nehéz időkben is amikor a női kosárlabda mindent vitt!
  Jómagam ismerem az ügyben emlitett másik személyt is,ezért csak csodálkozni tudok azon,hogy ez a konfliktus kettőjük közül igy rendezödőtt.Kár!
  A csapat körül viszont valami tényleg nagyon el lett cseszve!
  Amint hallani lehet óriási különbségek vannak a játékosok javadalmazása és elismerése között!
  Ez bizony nem jó!
  Különösen akkor nem,ha ez az óriási különbség a teljesítményekben egyáltalán nem érvényesül!
  Ottót ismerem és tudom,hogy kezelni tudja a konfliktusokat,de hát itt nem csak róla van szó!
  Itt a város is jelentősen benne van a folyamatokban és tényleg nagyon sokan szeretnénk az NB-II őt.
  Csak az a kérdés,hogyan? és milyen áron?”
 • 4. Koke 2010. január 06. 22:00
  „Gratulálok Bojan!
  Fel a fejjel Béla!”
 • 3. kistesó 2010. január 06. 17:36
  „Gratulálok! Úgytűnik a szakosztálynál is elkezdődött a lefejezés,ez nagyon hasonlít a gysev arculat váltó megoldásához.Szabaduljunk meg attól aki ezt az egészet a szívén viselte,mert a Béla élt halt a CSAPATÉRT!
  De ez a Horváth Úrnak jó lmegy, hiszen ugyen ezt csinálja a Gysev"Zrt"-nél is.Majd hoz helyette egy jó "emberét"gondolom jó pénzért,mint ezt legutóbb tette,lásd "Gysev Cargó"gratulálok hozzá! Jabronka Úrnak kívánok jó egészséget, és sok sikert a továbbiakban!”
 • 2. qeu 2010. január 06. 15:36
  „moderálva, saját kérésre”
 • 1. fiatal 2010. január 06. 13:21
  „Nyugodtan leírhatták volna a Jabronka Bélát megfenyegető játékost és megfúró személyeket.Már a fél megye tudja,hogy kik azok. Hihetetlen,hogy amikor végre lett pénz a Vasútnál, egyből seggbe rúgták azt a szakosztályvezetőt, aki akármilyen volt, de az élete volt az egyesület.Csak gratulálok nekik,hogy így megalázták.17 év tapasztalatot meg kidobtak az ablakon.patkányok rágják a vasút testét, nem volt elég a Matáv tönkretétele?

  Mégvalami: Egy játékosnak futballoznia kell egy egyesületnél, az edzőnek meg edzeni a csapatot.Ha jól tudom klubbot és szakosztályt nem kell vezetnie.
  Pont egy olyan játékos fenyeget aki fél éve van a klubnál...Hihetetlen.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A példaképpel találkozhat

Ohióba utazik az Abdán élő Darázs Ádám, ahol az Arnold Classic elnevezésű fitneszkiállításon… Tovább olvasom