Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Lelkifröccs után siker?

Megtörtént az, amit Farkas Sándor, a GySEV-Orsi legutóbbi, BSE elleni mérkőzése kapcsán nyilatkozott, azaz a klubnál az edző és a vezetők elbeszélgettek néhány kosarassal, és ez a néhány a játékoskeret több mint a felét takarja.
Jó néhány kosaras teljesítménye ugyanis messze elmaradt eddig a várakozástól.

– Kikről van szó, és mi volt az egyes játékosokkal folytatott beszélgetések témája?
– fordultunk a kérdéssel Farkas Sándorhoz. – Alessandra hozzáállásával, mentalitásával komoly problémák voltak. Társaival, sőt, a vezetőkkel is összeveszett, neki be kell állnia a sorba. Erre kapott három meccset. A beszélgetést követő edzésen mindenesetre esett-kelt, vetődött, oroszlán ként harcolt a labdákért.
A másik centerünkkel, Zakaluzsnajával érdekes, edzői szempontból igen nehéz a helyzet. Ő, mint köztudott, jókora erőnléti lemaradással érkezett, és ezt nagyon szeretné mielőbb behozni. Ennek érdekében a csapat közös tréningjein felül rengeteg különmunkát vállal, és ez már a teljesítménye rovására megy. Nemcovának gondok vannak a térdével, úgy tűnik, ő már nem az a Nemcova, aki sikert sikerre halmozott a WNBA-ben. A hozzáállása példamutató, de én gyakran látom, hogy szenved az edzéseken. Ők azok a játékosok, akiknek a teljesítménye különböző okok miatt elmarad a várttól. Sokba kerülnek a klubnak, ezért cserébe teljesítményt várnánk, mert a GySEV nem világ sztárok rehabilitációs intézete.

– Csak a külföldiekkel van gond?
– Nem, három magyar kosarassal is konzultáltunk. Seres Éva, Török Szilvia és Szőke Ildikó teljesítménye is elmarad a várttól, pedig megkapják a lehetőséget.

– Fordítsuk most a figyelmünket a szerdai ellenfél, az Euroliga nyitányán a Parma ellen saját pályáján meglepő, de teljesen megérdemelt győzelmet arató Lietuvos Telekomas Vilnius csapata felé. Mit derített ki a baltiakról?
– Azt, hogy mind a mezőny posztokon, mind pedig a palánk alatt erősödtek. Több új kosaras érkezett hozzájuk. Az eddig is gyors csapat sebessége megmaradt, talán stabilabb a já téka, mint tavaly.

– Valóban nem ígérkezik könnyű ellenfélnek a Vilnius, de a GySEV-nek nyernie kell. Mi vezethet a sikerhez?
– Mivel még messze nem álltunk össze, elsősorban az egyéni felelősségvállalás, a megalkuvást nem tűrő küzdőszellem és az, hogy ne „görcsöljön" a csapat. Mindebben nagyon, de nagyon sokat segíthet a soproni közönség buzdítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totti jótékony célra ajánlotta fel mezét

Harmincezer euróért kelt el Francesco Tottinak, az AS Roma csatárának meze, melyet múlt szerdán, a… Tovább olvasom