Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Lehetőség és felelősség

Farkas Sándor távozása után egy fiatal, mindössze 32 esztendős ausztrál szakember, a junioregyüttes eddigi szakvezetője, Dirk Bevilaqua irányítja a munkát a bajnok GySEV-Orsi női kosárlabdacsapatánál. A név nem teljesen ismeretlen a szurkolók számára, hiszen a GySEV első számú irányítója az új tréner felesége.
– Gratulálunk a kinevezéséhez!
– Ez egy speciális helyzet, hogy én vettem át a felnőttegyüttes irányítását, és remélem, ha már így alakult, gratulációkra az eredmények miatt lesz majd ok – válaszolta Dirk Bevilaqua.
– Hogyan fogadták az első csapat játékosai?
– Úgy gondolom, nagyon pozitív hetet tudunk magunk mögött. Igen kemény edzéseket végeztek a lányok teljes intenzitással, igazi profi sportemberek módján készültek. Most a védekezésre fektettük a fő hangsúlyt, ugyanis páran az EB-középdöntők miatt hiányoztak a keretből, így nem lett volna értelme a támadójátékot csiszolni.
– Ha már a támadójátékot említette, mennyire van „képben" az első csapat taktikáját, figuráit illetően?
– Eddig a juniorcsapat edzőjeként dolgoztam és a fiatalok meccseit mindig az első csapat mérkőzései előtt vagy után rendezik, ennek megfelelően a felnőttek minden mérkőzését végignéztem. Amióta hozzájuk kerültem, természetesen alaposan belemélyedtem és áttanulmányoztam a taktikai variációkat.
– Milyen volt a kapcsolata elődjével, Farkas Sándorral?
– Nagyon jó. Sándor kitűnő edző, bajnokságot nyert a csapattal, figyelt a fiatalokra is. Most nekem kell továbbvinnem a megkezdett munkát. Minden igyekezetemmel azon leszek, hogy összerázzam az utóbbi időben kissé átalakult társaságot. Úgy érzem, a játékosok a hozzáállásukkal megpróbálnak nekem segíteni, én pedig majd a mérkőzéseken szeretném ezt visszaadni.
– Jövő szerdán mindjárt az első, a Gdynia elleni Euroliga-találkozó igengen nehéznek ígérkezik.
– Így van, roppant erős a lengyel csapat. Tele van világklasszisokkal, viszont a GySEV-ben is sok kiváló kosaras játszik. Nagyon remélem, hogy sikeresen szerepelünk majd a lengyel együttes ellen, rengeteget segíthet a csapatnak a soproni közönség.
– A felnőttegyüttes néhány játékosa idősebb önnél. Nem szokatlan ez a helyzet?
– Nem, hiszen korábban Ausztráliában is előfordult, hogy idősebb játékosokkal dolgoztam, persze ők nem világklasszisok voltak.
– Összességében hogyan ítéli meg a helyzetét?
– Nagyon szép és úgy érzem, sikeres időszakot töltöttem a fiatalok mellett. Most az első csapatnál óriási a felelősség, hiszen hozni kell az eredményeket. Ez egyben hatalmas lehetőség nekem, amellyel természetesen megpróbálok élni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sowunmi a Fradié

Két és féléves szerződést kötött a Ferencváros labdarúgócsapatával Thomas Sowunmi. A 24 éves… Tovább olvasom