Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Legyőztük a mumust - Győri ETO-Pápa 3-2

3-0-ról lett izgalmas a vége, de végül elégnek bizonyult a győri csapat előnye a második félidőre feljavuló pápaiakkal szemben.

A második félidő második felére gyermekded hibákat vétett a győri védelem, így lett izgalmas a meccs hajrája. Az ETO jelenleg vezeti a bajnokságot, igaz, a Debrecen még nem játszotta le mérkőzését a Haladással a 15. fordulóban.

Ide kattintva tekinthetik meg az ETO-Pápa mind az öt gólját, plusz az edzők is megmondják a tutit a péntek esti meccsről. 

Forrás: Nso.hu.
Forrás: Nso.hu.


93. perc
- Vége a meccsnek, nyert az ETO.

92. perc - Páros sárgalap: Trajkovic nem engedte elvégezni a les miatt megítélt szabadrúgást, Totadze meg fellökte ezért.

91. perc - Egyre nagyobb füttykoncert és egyre keményebb pápai nyomás.

90. perc - Tóth Gábor kap sárgát. Három perc a hosszabbítás.

87. perc - Ferenczi fejesét tornássza szögletre a győri kapus. Izgalmak a szöglet után is: Lovrencsics lövésé győri lábról megy mellé. Az újabb szöglet után Stevanovic kap sárgát. Füttykoncert az ETO-parkban. 

84. perc - Windecker József érkezik Dudás Ádám helyére. Rodenbücher helyére Germán érkezik a másik oldalon.

80. perc - Lovrencsics labdát kap a kaputól 18 méterre, átveszi és lő: Stevanovic nem tudja védeni a jobb alsóü sarokba tartó erős lövést. 3-2

79. perc - Tokody Tibor a pályán Ji-Paraná helyett.

78. perc - Kissé leült a meccs: a Pápa próbálkozna, de az ETO nem hagyja.

69. perc - Németh Milánt Sander Puri váltja a vendégeknél.

66. perc - Koltai centikkel marad le egy beadásról a hosszún: ez is helyzet volt. 

64. perc - Ganugrava helyére Szabó Zoltán érkezik a pápai csapatban.

63. perc - Maricot lökték ki a labda alól a győriek a kapu előtt: büntetőt lőhet a Pápa. Ferenczi higgadtan a kapu jobb felébe helyez. 3-1. Takács kap egy sárgát is a lökésért.

62. perc - Szabó balról érkező beadását Koltai fejeli a hálóba. 3-0

61. perc - Ahjupera bombája egy pápait is érintve száll a kapu mellé.
 
59. perc - Szűcs tolja kapufára Ji-Paraná veszélyes szögletét. Az újabb szöglet után megint gondban a pápai kapus, ezúttal is kapu fölé paskolja a labdát.

57. perc - Cserél az ETO: Dinjar helyére Koltai érkezik.

55. perc - Lovrencsics iramodott meg a jobb szélen, befelé vitte a labdát, és lőtte azt 12 méterről centikkel Stevanovic kapuja mellé.

54. perc - Ji-Paranával szemben szabálytzalankodtak 18 méterre a kaputól, előnyszabályt alkalmazott a játékvezető, Dinjar lövése azonban pontatlanra sikerült.

53. perc - Trajkovicba szállt bele csúnyán Horváth Levente, Kassai ezért is sárgát ad.

51. perc - Pilibaitis kap sárgát.

49. perc - Dinjar lövését hárítja Szűcs, aztán Dudásét is, végül ismét Dinjar lő, ezt már Szűcs nem ereszti.

46. perc - Csere nem volt a szünetben, a második félidő elkezdődött.

Közepes színvonalú meccsen az ETO biztosan uralja a pályát, s megnyugtató előnyre tette szert.

Hogy a szünetben se unatkozzanak, kis színes életkép a győri stadionból: hiszik vagy sem, de a nyugati lelátó mellett két bazi nagy dömperben is keverik és terítik a betont.

Vajon mi lehet ez a halaszthatatlan péntek esti meló?

45. perc
- Az első félidő lefújása előtt Dudás is lőtt azért egy "gólt", de les miatt Kassai nem adhatta meg. 

42. perc - Szép és okos játék után adott sakk-mattot az ETO, s növelte előnyét. Dudás indult meg nagy iramban Szűcs kapuja felé, de szokásos bombalövés helyett remekül gurított Ahjuperának, aki pedig a második ütemben érkező Trajkovicsnak passzolt. A győri játékos nem hibázott, s bevette Szűcs kapuját. 2-0. 

39. perc - Két percen belül ismét a jobb szélen futott el egy pápai játékos, Tóth Gábor. A labda most nem kerülte el Stevanovic kapuját, de a győri hálóőr biztosan hárított.

37. perc - Lovrencsics Gergő a jobb szélről, 10-11 méterről próbálta bevenni Stevanovic kapuját, de a labda szerencsére mellé ment.

32. perc - Pápai szöglet után könnyedén szedte le a labdát a győri kapus. 

30. perc - A pápai Maric 25 méterről leadott szabadrúgását kellett kiütnie Stevanovicnak bravúrral. Szép volt Sasa!

28. perc - A mérkőzés első sárgáját a pápai Ganugrava kapja jogosan. 

26. perc - Vezet az ETO! Szöglet után Ahjupera "tette bele" a lábát a labdába gyakorlatilag teljesen szabadon. A pápai védők betlijét Szűcs nem javíthatta. Hajrá ETO, csak így tovább! 1-0.

24. perc - Az egykori ETO-játékos Ferenczi István csúsztatta fölé a labdát 8 méterről.

22. perc - Ji-Paraná lövése olyan lassan "döcögött" Szűcs kapuja felé - könnyedén hárított is a pápai hálóőr -, mint amilyen lassú a mobilnetünk a győri stadion felsőszektorában.

19. perc - Takács Ákos beadása után tűzijáték Szűcs kapuja előtt: Dudás bombázott újra, de a második lövés előtt Kassai Viktor sípja les miatt már megszólalt. 

16. perc - Gyors egymásután két pápai lövés. Mindkétszer Lovrencsics próbáltaa meglepni Stevanovicot, de a labda mindkétszer az égbe szállt. 

14. perc - Ha Ahjupera egy másodperccel előbb terem a pápai kapu előtt, akkor jó eséllyel megvan a vezetés. Nem így történt, így Szűcs tudta védeni a 7-8 méterrel leadott lövést. A helyzet után győri szöglet veszélytelennek bizonyult.

10. perc - Dudás Ádám jó húszról tűzte rá a pápai kapura a labdát: bár a labda fölé ment 1 méterrel, ez jó próbálkozás volt.

8. perc - Ahjupera vérszegény lövését könnyedén fogta a pápai kapus.

5. perc - A pápai játékosok passzolgattak szépen az ETO térfelén, de végül úgy vesztették el a labdát, hogy komoly helyzetig nem jutottak el.

3. perc - ETO rohammal indul a meccs: Ahjupera küzdötte magát a 16-oson belülre, de Szabó Ottó nem tudta kapura rúgni a labdát. 

1. perc - A Pápa indította útjára a labdát.

A mérkőzés előtt egyperces gyászszünetet tartottak a héten elhunyt Albert Flórián emlékére.

17 óra 01 perc - Így kezdtek a csapatok

Győri ETO FC: 1 Stevanovic - 2 Takács, 4 Stanisic, 28 Djordjevic, 9 Szabó - 7 Pilibaitis, 16 Ji-Paraná, 12 Trajkovic - 8 Dudás, 25 Ahjupera, 5 Dinjar.

Cserejátékosok: 30 Molnár, 10 Aleksidze, 18 Windecker, 15 Völgyi, 22 Babic, 23 Tokody, 25 Koltai.

Vezetőedző: Csertői Aurél.

Lombard Pápa Termál FC: 27 Szűcs - 4 Tóth, 22 Totadze, 20 Rodenbücher, 32 Présinger - 26 Horváth, 7 Ganugrava - 10 Lovrencsics, 21 Maric, 29 Németh - 13 Ferenczi.

Cserejátékosok: 33 Kovács, 2 Nagy, 9 Germán, 15 Zulevs, 18 Varga, 28 Szabó, 88 Puri.

Vezetőedző: ifj. Bene Ferenc.

A meccset Kassai Viktor vezeti, segítői Erős Gábor és Márton Zsolt lesznek. 

Előzetes

A két csapat eddig nyolc alkalommal találkozott az első osztályban és a mérkőzések első fele jelentős ETO-fölényt mutat, hiszen valamennyi összecsapást a zöld-fehérek nyerték, a második négyen viszont győri szempontból egy döntetlen és három vereség a mérleg.

Az elmúlt bajnokságban mindkét találkozó pápai sikert hozott. Győrött persze abban bíznak, minden sorozat megszakad egyszer, már ma, pénteken.

"Biztos vagyok benne, hogy az edzőváltáson átesett Pápa agresszíven játszik majd ellenünk – kezdi Csertői Aurél vezetőedző.

– Ráadásul a Pápa is egy jól játszó csapat, jól passzolnak, két gyors szélsőjük, több jó játékosuk van.

Nálunk a legutóbbi bajnoki mérkőzésen Pécsett az előrejátékunk megfelelő volt, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket.

A Pápa ellen sok helyzetünk adódik majd és ha ebből többet értékesítünk, akkor biztosan nyerünk.

Győznünk kell, mert ebben az esetben harmincnégy ponttal zárhatnánk az őszt, ami nagyon jó teljesítmény lenne a részünkről."

Az ETO-ban Simon operáció után lábadozik, rajta kívül Fehér és Kiss M. sem állhat a vezetőedző rendelkezésére.

Nem tiltja a két klub közötti szerződés, így a Pápában játszhat a Győrből kölcsönvett két grúz játékos, Ganugrava és Totadze.

Olvasóink írták

 • 18. Hyppolit 2011. november 05. 08:51
  „A jó eredményt nem kell magyarázni, a hibákból pedig hideg fejjel tanuljon a "csapat"! Szerinten nem volt 11-es, az győri játékos fejjel akart hárítani, a pápai játékos pedig bedobta magát. Messze van ez egy abszolut gólhelyzetben lévő játékos pl. szándékos elkaszálásánál!!Szerintem ezzel Kassai úr ráhúzta a Pápát az ETO-ra, a győriek pedig sajnos elaldtak a 3:0 -ás vezetés tudatában, majd nem tudtak ritmust váltani. Figyelmeztető jel...”
 • 17. pongibongi 2011. november 05. 08:46
  „Eléggé neccesre sikeredett a vége, mejdnem x lett. Egy ilyen Pápát 4-0-ra kellene itthon megverni. De persze ne legyünk elégedetlenek. A 3 pont az 3 pont! Hajrá ETO!”
 • 16. thermál 2011. november 05. 07:09
  „Az én elemzésem a következő ( a győzelmet nem kell magyarázni) : az ETO saát maga mumusa!”
 • 15. boberto 2011. november 04. 21:48
  „Én úgy gondolom, ha a csapat akarja, bajnok lehet.De azt tényleg akarni kell, és itt elsősorban az idegenbeli meccsekre gondolok, mert itthon nincs gond. Nem értek egyet azzal, hogy ez egy egyfélidős csapat, és az alárendelt szerepet sem kell túllihegni: ez rendben gólelőnyben történik, és ez tudatos. Azt sem hiszem, hogy túl szerencsés csapat lenne az ETO: egy olyan meccset sem nyertünk, ahol az ellenfél jobb volt nálunk, ezzel szemben a Debrecen többet is így nyert meg. Például ellenünk is. Persze, a mai meccsre is lehetne mondani, hogy a végén mákunk volt annál a fejesnél, de a Pápának 80 percig kábé egy helyzete volt. Az, hogy ez a meccs csak 3-2 lett inkább a Pápa szerencséje, mert a 2. félidő elején nagy ruhát is kaphattak volna.”
 • 14. panka2 2011. november 04. 20:59
  „Bár ősz van és hullanak a levelek, szomorúnak kéne lennünk, ám de az Etonál is hullottak a gólok az ellenfél kapujába és hát ennél szebb ősz nem is lehetett volna, hacsak... na de ne legyünk elégedetlenek, hisz tavasszal majd rügyeznek a fák és minden folytatódik, és az álmok kezdenek valóra válni, ha Aurél is úgy akarja és nem ezüst, hanem aranylábú focistákat küld majd a pályára és a gólok gyémánt zöldben tündökölnek és bajnokok leszünk! Mert Győri ETO volt, van és lesz!!! Szép volt fiúk! Imádunk Benneteket! Köszönjük ezt a szép szezont! Hajrá csak így tovább! OllÉéÉÉÉéé!
  Pussz Lívia és Panka!”
 • 13. háté 2011. november 04. 20:52
  „Hajrá ETO-hajrá Győr!
  Döbbenetes meccs a tizenegyes után.
  Ott ül a fiatal Völgyi, a Babics és behozza a Tokodit, Csertői.
  Lassu körülményes csapatba egy lassú körülményes játékost?- el nézte, hogy a csapat szenved.”
 • 12. Sziget 2011. november 04. 20:23
  „A győzelem ellenére nem lehetünk nyugodtak. A középpályás játékunk katasztrófa. Hoszzú távon nem lesz mindig szerencsénk. Nem az első eset, hogy hazai pályán egy esélytelen ellenféllel szemben hosszú percekig alárendelt szerepet játszunk. Pozitív, hogy Ahjupera végre kezdő. Természetesen pozitív az őszi eredmény. gratulálok a csapatnak, hajrá ETO!”
 • 11. Patriot 2011. november 04. 20:18
  „Egy félidős csapat, több nincs bennük.”
 • 10. csikar 2011. november 04. 20:06
  „Völgyi? Az oldalán futott minden pápai támadás. Pilibaitis 5, Ji-Parana 4 rossz átadás.”
 • 9. Batistuta 2011. november 04. 20:00
  „szép volt skacok!”
 • 8. Balettpinky 2011. november 04. 18:39
  „Hajrá fiúk GYŐRNI KELLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. Dragó 2011. november 04. 18:39
  „Ez Telt ház 2000 néző ??? vagy csak írnak valamit??? :)”
 • 6. piroskaésabarkasz 2011. november 04. 18:04
  „Megvan.A T-Gyuszi online tv!!(románul?)”
 • 5. piroskaésabarkasz 2011. november 04. 17:41
  „A fenébe Sport M-be.Sport1-2 van de M nincs. Online valahol??”
 • 4. peti48 2011. november 04. 17:25
  „sima liba 3-0”
 • 3. peti999 2011. november 04. 16:37
  „guru22: 1000 a legoocsóbb”
 • 2. dogosrobi 2011. november 04. 14:37
  „Csak a gyözelem Hajrá ETO!!!!!”
 • 1. guru22 2011. november 04. 13:52
  „mennyi lessz a belépő??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg az ETO-Pápa meccs összes gólját - videó

Gólgazdag mérkőzésen szerezte meg újabb hazai győzelmét Csertői Aurél csapata. Plusz az edzők is… Tovább olvasom