Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

legyőzték önmagukat

Szombat déltől vasárnap délig immáron 13. alkalommal került sor a soproni Lövér uszodában a hagyományos úszónapra. A 24 órás erőpróbán több százan vetették vízbe magukat.

24 órás úszás: 17 csapat 40 ezer hosszt úszott le.
Az idén Determin Szuperinfó 24 Órás Úszónap néven indított rendezvényen a hagyományoknak megfelelően 17 csapat állt rajthoz. Egy-egy csapatban közel 40 úszó vett részt a megmérettetésen.

Voltak idősebbek (a „korelnök" egy 71 esztendős férfi) és fiatalabbak (egy négy és fél esztendős fiatalember volt a legifjabb), sportos alkatúak és kissé nehézkesebben mozgó úszók.

Ezen az erőpróbán a bátor vállalkozók nem is egymással versengtek, hanem a saját edzettségi szintjéhez képest mindenki önmagát próbálta legyőzni. Tették mindezt teljes sikerrel. Mindenki elégedetten hagyhatta el az uszodát vasárnap kora délután.

A rendezvényre ismét érkeztek megszállott sportemberek az ország különböző tájairól. Amint arról Wallner Andrea, a verseny főszervezője, a Szuper- infó ügyvezetője beszámolt: jöttek úszók Miskolcról és a fővárosból is. Mulatságos csapatnevekből sem volt hiány, a Postás Szivacsoknak például meglepetésajándékot „kézbesítettek" a szervezők, mivel a tizenharmadik úszónapon a tizenharmadik helyen végeztek. Vízbe szálltak a Fuldokló Teknősök is és még sokan mások...

Bár tényleg mindenki önmagát próbálta legyőzni, azért verseny volt ez a javából, amelyet a V-ízirájdersz nevű alakulat nyert az Aquarázs és a Spongya Bob előtt, és neve ellenére igen jól tartotta magát a dobogóról éppen hogy leszoruló Blugy-blugy-blugy nevű brigád.

A Kisalföld a rendezvény kapcsán leúszott hosszonként 3 forinttal támogatta a halmozottan sérült gyermekek megsegítésére létrehozott alapítványt, és mivel a 17 csapat együttvéve csaknem 40 ezer hosszt úszott le a 24 óra alatt, az alapítvány a Kisalföld jóvoltából csaknem 120 ezer forinttal lett gazdagabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcvan évet ünnepelnek ménfőcsanakon

Nyolcvanegy évvel ezelőtt alapították a Ménfőcsanaki Törekvés SC-t.  A legsikeresebb időszakban… Tovább olvasom