Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Legyőzték a világbajnokot

Magyarország 32–23-ra legyőzte Franciaországot a női kézilabda EB csoportkörének utolsó fordulójában.

Görbicz Anita remekelt a játékban.
Ezzel a maximális négy ponttal jutott a középdöntőbe. Az utóbbi időszakban nem hozott túl sok sikerélményt a magyaroknak a franciákkal való találkozás. Tavaly Zágrábban a világbajnokság döntőjében, augusztusban pedig az olimpia negyeddöntőjében szenvedett vereséget a magyar csapat. Most Győrben, az EB csoport mérkőzésén nemes bosszút állt az előző kudarcokért a magyar válogatott, s szinte végig vezetve kilenc góllal felülmúlta a gallokat. A siker azt jelenti, hogy a D csoport győztese, a magyar válogatott négy ponttal jutott tovább a középdöntőbe.

A magyarok egyébként ezzel elbúcsúztak Győrtől, mert a következő kört már Debrecenben játssza Kiss Szilárd együttese. Nem maradnak azonban mérkőzés nél kül a győri szurkolók sem, mert a másik ág az egyetemi csarnokban folytatja a küzdelmet. Tudósítás a 19. oldalon. Fotó: H. Baranyai Edina Nagy Ivették az első félidőben még egy kicsit kínlódtak, a foly tatásban azonban már örömkézilabdát mutattak be a győri kö zönségnek. Női Eb: 

Nagyon készült a franciák ellen a magyar csapat, hiszen a közelmúltban két nagy világ versenyen is döntő helyzetben törtek borsot a mieink orra alá a gallok. Egy éve a zágrábi vb-döntőben, négy hónapja pedig az athéni olimpia ne gyeddöntőjében győzte le a magyar válogatottat Olivier Krumbholz együttese. Talán a túlzott akarás miatt nem volt folyamatos a magya rok játéka az első tíz percben.

A franciák ekkor 4–2-re vezettek, s csak ezután vették magukhoz a kezdeményezést a közönség által űzött-hajtott Radulovi csék. A 19. percben Nagy Ivett találatával három gól volt az előny (9–6), ami aztán kis hí ján elfogyott a szünetig. Első sorban az előző két mérkőzésen önmagához képest kissé halvá nyabb Pálinger bravúrjainak köszönhetően magyar vezetés sel fordultak a csapatok. A második félidő elején két perc kellett az előny megduplá zásához (16–12), három pedig a megtriplázásához (18–12).

A kapuban Pálinger fantasztikus dolgokat produkált, mezőnyben pedig Görbicz kapta el a fonalat: biztosan értékesítette a hetese ket, akciógólokat lőtt, s társait is rendre kihagyhatatlan helyzetbe hozta. A franciák csak egy ízben tudták kissé szorosabbá tenni az eredményt a második játékrész ben, de ez csak felvillanás volt a világbajnok részéről.

A hajrában már csak egyet len kérdés maradt: sikerült-e legalább tíz góllal megverni a franciákat. Nos, ez végül nem jött össze, de emiatt aligha bánkódott bárki is a győri egyetemi csarnokban. Ferling Bernadett a franciák ellen két góllal segítette a magyar válogatottat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC: nagyobb alázattal jobb szereplést

Az előző évadbeli 5. hely után – bár a játékoskeretben elég nagy mozgás volt a nyáron – csalódást jelentett a szurkolók körében a Matáv FC Sopron őszi szereplése és 9. helyezése. A szezon közben edzőváltásra is sor került a soproni klubnál, Dajkát Pintér Attila váltotta a kispadon.
Az őszt olyasvalakivel értékeltük, aki végig „képben volt”. Gőbl Gábor, a klub ügyvezetője felelt kérdéseinkre. Tovább olvasom