Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Legyen olyan csapat, mint régen

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek településük sportjáért. (36.)
– Visszagondolva a régi időkre, a hatvanas évek első felében Pinke Ferenc játékos-edző, Sörös Ferenc és Nagy Sándor vezetők munkájának köszönhetően alakítottuk meg Győrladaméron a labdarúgó-szakosztályt – emlékezik a kezdetekre Varga Lajos (65).

– Sok gyakorló mérkőzés után, mintegy két év elteltével neveztünk csak be az akkori legalacsonyabb osztályba és három éven belül jutottunk fel a járási egybe. Sajnos abban az időben az egyik legnagyobb ellenfelünk a labdarúgópálya és annak elhelyezkedése volt. Előfordult, hogy a tsz felszántotta, majd el kellett fordítani más irányba, később a magasfeszültségű vezeték okozott gondot, más alkalommal feljött a magas talajvíz. A hetvenes évek elejére tudtunk rengeteg munkával egy új pályát létrehozni.

Varga Lajos kilenc évet töltött el a pályán és egy lábtörésen kívül – ahogy mondja – minden szép és jó volt.

– Hetvenkettőben hagytam abba az aktív játékot, majd néhány év pihenő után már a vezetőségben találtam magam. Bár egy ilyen hosszú idő alatt az embernek sokkal több örömben, mint kudarcban van része, de kijutott az utóbbiból is. Volt egy időszak, amikor nem tudtuk megtartani az önállóságunkat, mert felsőbb utasításra egyesülni kellett a Dunaszeg csapatával. De a fociban is eljött a rendszerváltás és újra indulhattunk önállóan, igaz, a legalacsonyabb osztályban. Innét két éven belül feljutottunk a megyei másodosztályba. Az önkormányzat és a falu lakóinak önzetlen segítségével új öltözőt építettünk, majd pár év múlva elkészült az új pálya is, amelynek kivitelezéséből Győri Árpád rengeteg gépi, Rádi József pedig ugyanennyi kézi munkával vette ki részét.
Négy évvel ezelőtt Varga Lajos lemondott tisztségéről és átadta helyét a fiataloknak. A mérkőzésekre azért kijárt, de nincsenek kellemes emlékei.
– Ami az elmúlt években történt, arról nem akarok beszélni, abban én nem vettem részt. Most, hogy újra meg kellett szervezni a csapatot, mert szezon közben visszaléptették a bajnokságtól, felkértek, hogy ismét vállaljak szerepet a győrladaméri fociban. Megígértem, hogy amiben tudok, abban szívesen segítek. Azt szeretném megérni, hogy egyszer összejöjjön egy olyan csapat Ladaméron, mint egykoron Ledó Vili idejében volt. Minden mérkőzés után együtt maradtunk, megbeszéltük az eseményeket, összetartó, baráti társaság volt.

Kettinger János, Győrladamér polgármestere:
– Bátran tekinthetem Varga Lajos munkáját mások előtt is példaértékűnek, hiszen választott tisztsége nélkül is minden időben önzetlenül segíti a sporttevékenységet akár fizikai munkával, akár szakmai hozzáértésével. A mostani, mások által okozott nehéz időkben is kitartott az egyesület mellett, s vállalta az újraindulással járó többletfeladatokat. Több évtizedes áldozatos munkája jelentősen hozzájárult csapatunk eredményeihez és a sportlétesítmény fejlesztéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sál a szurkolóknak

Az Uniqa-Euroleasing Sopron az új szezonban a szurkolók javaslatainak figyelembevételével egy… Tovább olvasom