Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Leginkább a rutin hiányzott

A 9. helyen végzett a Tento-ETO a bajnokságban. A tervektől elmaradt a csapat, de nem szerepeltek rosszul.

A kilencedik helyen végzett a Tento-ETO a bajnokságban. Noha a tervektől elmaradt a csapat, mindent egybevetve nem szerepelt rosszul Tóth László fiatal gárdája.

– Tatai és Herbert személyében két kulcsember távozott, miközben Konkolyról kiderült, sérülése miatt az egész idényt ki kell hagynia. Ennek tükrében milyen reményekkel vágott neki a szezonnak a csapat?

– Noha a távozók helyére tehetséges fiatalok kerültek, azért egy kicsit túlzottnak tartottam a vezetés elvárását, azaz az első hatba kerülést. Reálisan a 7–8. hely környékét lehetett megcélozni, s ehhez nagyon közel is voltunk. Sajnos több oka is volt annak, hogy végül ez mégsem jött össze.

– Mik voltak ezek az okok?

– Az idény elején nehezen állt csak össze a csapat. Hogy ez mi miatt volt, azon nagyon sokat gondolkodtam. Valószínűleg a fiatalságnak ebben döntő szerepe volt. Az ősszel több meccsen is kiütközött a tapasztalatlanságunk. Elég csak a hazai Komló elleni találkozóra gondolni, ahol egy pontot veszítettünk az utolsó másodpercben rutintalanságunk miatt.

Sokak véleménye, hogy fordított sorsolással talán meglehetett volna a nyolcadik hely. Tavasszal ugyanis jó teljesítményt nyújtott a csapata.

– Ezek csupán feltételezések, de az tény, a második félévben a tatabányai meccset leszámítva sokkal érettebb játékot mutattunk, mint korábban. Sajnos a felső házba kerüléshez ez is kevés volt, így maradt a kiesés elkerüléséért vívott harc.

– Az utolsó hat meccsen két vereség is becsúszott, amivel saját dolgát nehezítette a csapat. Ebben már közrejátszott a csapat jövője körüli bizonytalanság is?

– Nyilván az is, valamint a már említett fiatalság is. Emellett azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Békés nem rossz csapat. A Hargita nagyon kilógott ebből a négyesből, nem is tudott pontot szerezni. A Csömör elleni vereség viszont nekem is meglepetés volt, mert kimondottan jó passzban volt a társaság. A lényeg, hogy azért nemcsak a bentmaradást sikerült kiharcolni, de végül a kilencedik helyet szereztük meg.

– Néhány hete kiderült, a férfiszakág kiválik a jelenlegi klubból, s önálló egyesületként működik tovább. Mindez milyen változást hozhat?

– Úgy gondolom, van remény arra, hogy egy erős, stabil csapat legyen Győrött. Persze ehhez sok mindennek össze kell jönnie, de jó úton halad az ügy. Tudni kell azonban azt is, hogy a szezon végére mindössze egy szerződtetett játékos maradt, Szalafai Gábor.

A többiekkel is megkezdődtek a tárgyalások, s remélhetőleg a gerinc együtt is marad, noha Nyikest két NB I/B-s együttes csábítja, Józsának pedig külföldről van ajánlata. Az már biztos, hogy Tomori és Remete távozik, míg Gerháth visszavonulásával szükségünk lesz egy kapusra. Ami az erősítéseket illeti, közel a megállapodás két szerb játékossal is. Annyit elárulhatok, hogy egy átlövőről és egy beállósról van szó. Mindenképpen bizakodó vagyok, hiszen ez az egyetlen lehetőség a férfiszakág előtt. Ha ugyanis ez nem jön össze, akkor elsorvad a nagy múltú klub, s ezt úgy vélem, senki sem szeretné...

Az edző egyéni értékelése

Gerháth Zoltán: Munkahelyi elfoglaltsága miatt kevesebb edzésen tudott részt venni, de a döntő meccseken mindig hozta magát.
Kovács János: Bravúrkapus, akinek fejlődnie kell a szélről és az átlövésből történő védésekben.

Szalafai Gábor és Fodor Krisztián: A jobbszél volt a legeredményesebb pozíciónk. Átlagban hat gólt lőttünk erről az oldalról. A 28 meccsből egyszer fordult elő, hogy mindketten rosszul játszottak.
Struhár Péter: Munkahelye miatt szezon közben az NB I/B-t választotta, ami reális osztály a számára.

Józsa Dávid: A leggólveszélyesebb játékosunk, akinek nemzetközi szintű a lövőereje. Támadó- és összjátékban azonban javulnia kell.

Lukas Gamrát: Kevés meccsen játszott, akkor hasznára volt a csapatnak. Amit a legnehezebb megtanítani, az úgynevezett „játékban" kell még sokat tanulnia.

Kovács Ádám: A bajnokság egyik legkellemesebb meglepetése. Cselezései nemzetközi szintűek, gólveszélyes, de a mai kézilabdában egy játékosnak védekezni is meg kell tanulnia.

Tomori Győző: A bajnokság vége felé igazolta, miért csábítottam Győrbe. Az előtte lévő időszakot azonban jobb elfelejteni.

Schuch Timuzsin: Döntenie kell, mi a legfontosabb számára. Sajnos kevés edzésen vett részt, teljesítménye ezért felemásra sikeredett.
Kányai Róbert: Védekezésben megoldotta feladatát. Súlypontproblémáit rendbe kell tenni.

Remete Róbert: Kettős védőpozícióban sokat segített, beállósjátékban szépen fejlődött. Indulásnál szinte lehetetlen, hogy kettőt kelljen cserélni, ezért is engedtük el.

Nyikes Csaba: Teljesítménye nem megbízható. A nagyszerű kézilabdázót és a gyermeteg hibákat vétő játékost láttuk néha a pályán. Örülök, hogy megtanulta a cselezésből bevetődéses lövést.

Pálos Gábor: Első féléve kevésbé volt sikeres, a második viszont már biztató volt, de sokkal több van benne, mint amit első NB I-es szezonjában nyújtott.

Németh Tamás: Gyors, dinamikus, becsületesen dolgozó játékos, aki csereként jutott a legtöbbször szóhoz, és szinte mindig segítette a csapatot.

Németh Gábor: Mindent elmond tudásáról, hogy 15 évesen öt gólt dobott az NB I-ben. Szellem nélkül azonban a kézilabdában csak egy bizonyos szintig lehet eljutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai meccsek idegenben

Az ország legkorszerűbb stadionja épül Győrött az ETO-parknak nevezett területen. Az első ütem az idén befejeződik: az impozáns klubépületet és a száz fiatal befogadására alkalmas sportkollégiumot nyár, a fedett lelátót pedig év végén adják át. A teljesen átépített, fűthető játéktér őszre készül el, ezért az ETO ősszel idegenben játssza hazai NB I-es mérkőzéseit. Tovább olvasom