Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Legendákat ünnepeltek Győrött

Labdarúgás - A Győri ETO első sikercsapatát ünnepelték a klub VIP-termében. A hatvanas évek legendái az ETO örökös tagja címet vehettek át Tarsoly Csabától, a klub elnökétől.
Emlékezés egy sikerkorszakra címmel a Győri ETO hatvanas évekbeli labdarúgócsapatát köszöntötték tegnap az ETO-stadion VIP-termében. A csapat 1963-ban második vidéki együttesként bajnokságot nyert, 1965-ben BEK-elődöntőig jutott, 1965 és 1967 között pedig zsinórban három Magyar Népköztársasági Kupa-győzelmet is szerzett. A BEK-ben azóta egyetlen magyar csapatnak sem sikerült felülmúlnia a győriek teljesítményét.

Az ünnepség megemlékezéssel kezdődött, a résztvevők azon csapattagok előtt hajtottak fejet, akik már nem lehetnek köztünk. Ezután a korszakról fennmaradt kevés felvétel egyikét, a DWS Amszterdam elleni hazai BEK-győzelem összefoglalóját vetítették le az egykori főszereplőknek.

A folytatásban Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC első embere tisztelgett a sikercsapat előtt, kiemelve azt a példaértékű összetartást, ami a mai napig jellemzi a társaságot. Ezt követően Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere köszöntötte az ünnepelteket.

Az 1963-as bajnokcsapatból már csak nyolcan vannak életben, ők – Gláser József, Keglovich László, Kiss Zoltán, Orosz László, Palotai Károly, Povázsai László, Szániel János és Tóth László –, valamint a kupagyőztesek közül Buza Mihály, Scheidl-Soproni Ferenc, Somogyi József, Stolcz János, Varsányi Tibor, illetve Pálkövi Gyula, a klub akkori elnöke az ETO örökös tagja címet vehette át Tarsoly Csabától. Bolla Péter, a győri önkormányzat kabinetfőnöke emlékplakettel ajándékozta meg az egykori bajnokokat.

A csapat részéről a hajdani kapitány, Palotai Károly emlékezett vissza a sikerekre, és az előtte szólókhoz hasonlóan hangot adott reményének, hogy öt év múlva ugyanennyien ünnepelhetik majd közösen az ötvenéves jubileumot.

A szerdai eseményen mutatták be Papp Győző kollégánk Emlékkönyv egy sikerkorszakról című több mint 200 oldalas könyvét, melyet a Győri ETO FC adott ki. A könyv emléket állít a hatvanas évek valamennyi fontos mozzanatának.

A köszöntések után a szervezők fogadásra várták a résztvevőket, aminek érdekességét az jelentette, hogy a negyvenöt évvel ezelőtti bajnoki menüvel azonos ételsort szolgálták fel az ünnepelteknek.
A megható pillanatokat felváltotta a baráti beszélgetés, egykori gólokat, cseleket, az öröm pillanatait és jó néhány vidám anekdotát elevenítettek fel a sikerkovácsok, akik pályán mutatott teljesítményükkel és emberségükkel példaképei lehetnek a következő generációknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy félidőt bírt az ETO

Kézilabda - A papírformának megfelelően a Debrecen legyőzte hazai pályán a Győrhő ETO csapatát.
Tovább olvasom