Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Lefelé a bajnoki tabellán

Hiába szerzett az első percben vezetést a Győri ETO csapata, végül pont nélkül tértek haza. Kaposvár - Győri ETO FC: 2-1 (0-1)

Kaposvárott szombaton minden úgy indult, mint a mesében, már az 55. másodpercben vezetést szerzett a tartalékosan felálló, egyébiránt így is jobb játékerőt képviselő ETO a kaposvári Rákóczi ellen. Joggal hihették hát a vendégszurkolók, hogy végre gólözönnel kárpótolják majd őket kedvenceik. Nagyot tévedtek a győriek, mert beigazolódott: hiába a gyors vezetés, mégis kikaphat a csapat. Ki is kapott az ETO úgy, hogy az első perc eseményei után szinte helyzetbe sem kerültek Tokody Tiborék. Jellemző a találkozóra, hogy Milinte Árpádnak, a hazaiak kapusának védenivalója sem akadt a 90 perc alatt.

De mi lehetett az oka a gyenge játéknak, a vereségnek? – kérdezhetnék joggal azok, akik csak a hírekből értesültek az eredményről. Nos, az ETO ahelyett, hogy a vezetés tudatában nekiesett volna a Rákóczinak, érthetetlen módon visszaállt, gondolván, hogy 90 percen át tartható az előny.

Dudás Ádám is részese volt a vereségnek, bár tegyük hozzá, a fiatal középpályás azok közé a játékosok közé tartozik, akik legalább megpróbáltak tenni valamit a sikerért. Dudás kérdésünkre elmondta, úgy érzi, sokat futott, ezáltal viszonylag sok labdát szerzett, ám nem érti ő sem, hogy miért húzódott vissza a csapat a saját térfelére. Dudás szerint, bár valóban hiányzott a csatársorból Bojan Brnovics és Bajzát Péter, ám hiányuk nem lehet oka a kudarcnak, hiszen Tokody Tibor megfelelően pótolta Bajzátot és Szabó Zsolt sem gyengébb futballista, mint Brnovic.

Bizonyára Klement István vezetőedző és a szakmai stáb is kutatja a vereség okát. Nyilván a szakemberek kiderítik majd, miért állt vissza a csapat, persze az is megeshet, hogy az okok a kispadon keresendők. Bár nehezen hihető, hogy egy edző 1–0-ás vezetés után hátrarendeli csapatát. Főleg Verebes József győri működése után, aki szerint ha vezetsz, minél előbb újabb gólt kell rúgni ahhoz, hogy megrogyjon az ellenfél. Kár, hogy Verebes már-már legendás megállapítását elfelejtették a győri utódok.

A vereség következtében rendkívül nehéz helyzetbe került az ETO, hiszen a kiesés réme ott lappang a stadion környékén, még akkor is, hogyha tudjuk, szombaton a már-már kiesett Vác az ETO ellenfele, s ugye a papírforma szerint...

Prukner László: – A kiesés lehetősége miatt nyomás nehezedett csapatunkra. Szünet után sikerült változtatnunk.

Klement István: – Bajzát és Brnovic hiányát mindvégig éreztük. A második félidő elején történt rövidzárlat miatt változtatni kellett taktikánkon. Ám hiába újítottunk, nem sikerült pontot szereznünk.

Vajda György

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnik a fociliga

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közgyűlése az alapszabály módosítása során úgy határozott,… Tovább olvasom