Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Le kell győzni a fáradtságot is

Csütörtökön elcsigázottan, fáradtan tért haza az MKB-Euroleasing csapata Lengyelorszából. 

Ma játsszák az Euroliga nyolcaddöntőjének második mérkőzéseit. Az MKB-Euroleasing 18 órakor a Gdyniát fogadja. A soproniak dolgát nehezíti, hogy csak tegnap érkeztek haza Lengyelországból.

Csütörtökön déltájban egy jól láthatóan elcsigázott, fáradt, kialvatlan társaság szállt le az autóbuszról a soproni sportcentrumnál. Ekkorra ért vissza az MKB- Euroleasing Lengyelországban rekedt együttese.
A játékosok és Natalia Hejková szakvezető is elgyötörten, karikás szemekkel szállt ki a járműből. Nem is annyira a kinti nagyarányú vereség, hanem inkább a fáradtság, álmosság miatt voltak szótlanok a lányok. A szakvezetőn pedig mindemellett érződött az a tehetetlen düh, hogy nem tudott semmit tenni a csapata ellen összejátszó balszerencsés körülményekkel szemben.

„ Sajnos a két összecsapás közötti három éjszaka közül éppen a középsőt, azaz amelyiken a leginkább szükségük lett volna a lányoknak a nyugalomra, töltötték gyakorlatilag pihenés nélkül. Egy napot Gdanskban vesztegeltünk és csütörtökön pedig hajnalban keltünk, hogy el tudjunk indulni vissza. Ezek után úgy érzem, a mai visszavágó nemcsak a szakmáról, a kosárlabdáról fog szólni részünkről" – mondta az edzőnő.
Ezek után azért néhány, a kinti mérkőzésen tapasztalt sportszakmai észrevételt is elmondott Natalia Hejková.

„ Sajnos a keddi mérkőzésen ellenfelünknél Bibrzycka most nyújtotta messze a legjobb játékát az évad során. Nálunk viszont az addigi, többnyire egyenletesen és jól teljesítő Blahuskovának semmi nem sikerült, nem jött össze. Ezen túlmenően sajnos ellenfelünk könyörtelenül kihasználta védekezési hibáinkat, ráadásul támadásban volt néhány olyan rövid, két-három perces időszak a játékunkban, amikor fejetlenül, szervezetlenül játszott a csapat, ez pedig egy ilyen erős együttes, mint a Gdynia ellen végzetes és megengedhetetlen. Remélem, a szurkolók átérzik a nehéz helyzetünket és nagy számban látogatnak ki a sportcsarnokba."

Natalia Hejková tegnap este azért tartott még egy edzést lányainak, és mint mondta, maga is nagyon kíváncsian várja, hogy a nem éppen kedvező előjelek után vajon milyen teljesítményre lesz képes csapata.
A sportcentrumban 18 órától kezdődő mérkőzésre érvényesek a bérletek, és lesz tombola is a találkozó előtt, amelynek bevételét a klub egyik bázisiskolájának, a Hunyadinak a tornatermében felszerelendő eredményjelző táblára fordítják.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC Sopron–Hévíz 2–2

A felkészülés során először játszhatott edzőmérkőzést Sopronban a Matáv csapata. Tovább olvasom