Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Lázok találatával nyert az ETO

Az első félidőben jobban játszó MTK Kanta góljával szerezte meg a vezetést. Szünetet követően viszont Rudolf egyenlített, majd Lázok a 89. percben szerezte meg a győztes találatot.

Az első félidőben gyengén játszó zöld-fehérek hátrányba kerültek Kanta ragyogó gólja után, de a második félidőben már nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak és sikerült fordítaniuk.

MTK Budapest - Győri ETO FC 1:2 (1:0)
Hidegkuti stadion, 1000 néző. Vezette: Andó-Szabó (Szpisják, Medovarszki)

MTK: Hegedüs - Poór (Hajdú, 87.), Vukmir, Kálnoki, Fejes (Kelemen, a szünetben) - Pölöskei, Batik - Frank (Vass P., 76.), Kanta J., Eppel - Ladányi. Vezetőedző: Garami József.

ETO: Kamenár - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Pátkai - Kronaveter (Kalmár, 91.), Rudolf, Varga R. (Kink, 79.) - Andric (Lázok, 56.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Kanta J. (18.), illetve Rudolf (65.), Lázok (89.)

Sárga lap: Lang (36.)

Garami József: - Az első félidőben jól játszottunk, voltak lehetőségeink. A második játékrészben átvette az irányítást a Győr, de komolyabb helyzetet nem dolgoztak ki. A játékosok mindent megtettek ma is, viszont a játék minősége gyengébbnek bizonyult, de ha így küzdenek a jövőben, akkor nyerni fogunk.

Pintér Attila: - Az első félidőben lassan járattuk a labdát, körülményesen játszottunk. Második félidőben elvégezték a játékosok, amit kértünk tőlük a szünetben. Nem szabad egy félidőnyi előnyt adni egyik csapa sem, de szerencsére sikerült fordítanunk.


Finoman fogalmazva sem kezdett nagy elánnal egyik együttes sem. Negyedóra elteltével csak a hazaiaknak volt kapura tartó lövése, de azt Kamenár magabiztosan hárította.

A folytatásban sokáig nem kellett várni az első találatra. Tetszetős hazai támadás végén Kanta Langot és Liptákot is kicselezte a tizenhatos vonalánál, majd bal lábbal átemelte a kissé kint álló Kamenárt. A kapus még bele tudott érni a labdába, de hárítania nem sikerült. (1:0)

Hazai vezetés után a legtöbben arra számítottak, hogy a győriek nagyobb sebességi fokozatra kapcsolnak, ám az ETO szurkolóknak csalódniuk kellett. Többet birtokolta a labdát Pintér Attila együttese, de egyszer sem veszélyeztették az MTK kapuját, így 1:0-ás hazai előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

Szünetet követően az első percekben sem nagyon változott a játék képe. A zöld-fehérek továbbra sem gyakoroltak nagyobb nyomást a hazaiakra, míg az MTK igyekezett tartani a megszerzett előnyt.

Pintér Attila, az ETO vezetőedzője igyekezett frissíteni csapatán. Pályára lépett Andric helyére Lázok, akinek jobban sikerült az összjáték a társakkal.

A mezőnyfölénynek játszottak a zöld-fehérek, amelynek a találkozó 65. percében jött meg az eredménye. Kamber bal oldali beadását Rudolf fejjel szépen csúsztatott a kapu bal oldalába. (1.1)

Egyenlítés után is az ETO percei következtek. Kronaveter közel állt az újabb gól megszerzéséhez, de lövését Hegedüs hárította. Nem adta fel a mérkőzést az MTK sem, de Vass lapos próbálkozását Kamenár lábbal hárította.

A mérkőzés utolsó szakaszában beszorult a saját térfelére a hazai együttes, a győriek igyekeztek feltörni a védelmet, végül a találkozó 89. percében Rudolf remek kiugratása után Lázok lőtt laposan a kapufa segítségével a kapu jobb oldalába.

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában megszerezte második győzelmét az ETO, tíz pontot szerezve jelenleg 8. helyen állnak a táblázaton.

További képekért kattintson ide!

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

91.p. Kronaveter Kalmár váltotta a győrieknél.

89.p. Vezet az ETO!!!!! Ezúttal az ETO vezetett gyors ellentámadást. Rudolf remekül ugratta ki a védők közé befutó Lázokot, aki futtában 14 méterről laposan lőtt a jobb oldali kapufa segítségével a hálóba. 1-2

88.p. Gyors hazai ellentámadás végén Ladányi bal oldali beadása után Eppel lőtt közelről, de Kamenár szögletre ütötte a labdát. Pontrúgás után Kelemen 16 méterről nagy erővel lőtt a kapu közepe felé, de a kapus ismét hárított.

87.p. Poór helyére Hajdú érkezett a pályára.

87.p. Kronaveter erőtlen távoli lövését könnyedén védte Hegedüs.

86.p. Svec estében lőtt 16 méterről a kapu bal oldalába, de a játékvezető az eset előtt kapustámadás miatt kifelé intett szabadrúgást.

85.p. Bal oldali győri szögletet Hegedüs öklözött a mezőnybe Völgyi felé, aki nagy erővel bal lábbal lőtt a kapu közepe felé, de a kapus bravúrral hárított.

83.p. Kink jobb oldali beadása veszélyesen tartott a hosszún érkező Lázok felé, de Kelemen fejjel szögletre mentett.

82.p. Poór fejéről Lázok felé pattant a labda, aki 16 méterről bal lábbal lőtt a kapu közepe felé, Hegedüs könnyedén hárított.

79.p. Varga helyére Kink érkezett a pályára.

78.p. Pölöskei szólója után a szerelni készülő Svec lábáról Vass elé került a labda, aki 14 méterről laposan lőtt, Kamenár lábbal hárított.

76.p. Frankot Vass Patrik váltotta a hazaiaknál.

68.p. Kronaveter és Rudolf kényszerítője után előbb lőtt 13 méterről jobb lábbal a kapu közepe felé, de Hegedüs hárított.

65.p. Egyenlített az ETO! Kamber bal oldali beadását a középen álló Rudolf fejjel csúsztatott a kapu bal oldalába. (1:1)

60.p. Egyelőre a csere sem segített az ETO támadójátékán, a hazaiak magabiztosan őrzik az előnyüket.

56.p. Andric helyére Lázok érkezett a pályára.

53.p. Sokat kellett várni az első győri helyzetre. Varga jobb oldali beadására Pátkai remekül érkezett középen, aki 10 méterről kevéssel fejelt a kapu jobb oldala mellé.

51.p. Kanta bal oldali szöglete után Batik közelről fejelt a győri kapu felé, de a próbálkozás erőtlen volt, így Kamenár fogta a labdát.

46.p. Elkezdődött a második félidő.

A szünetben csak a hazaiak cseréltek. Fejes helyére Kelemen érkezett a pályára.

Vége az első játékrésznek!

45.p. Kronaveter távoli lövése kevéssel ment el a kapu felett.

39.p. Csendben csordogál a mérkőzés, a győrieknek nem sikerült helyzetet kialakítani, míg a hazaiak főként a gyors ellentámadásokban bíznak.

36.p. Lang kapott sárga lapot Eppel felrúgásáért.

28.p. Gyors hazai ellentámadásnál Eppel lőtt balról keresztbe Kanta felé, Lang az utolsó pillanatban szögletre mentett. Pontrúgásból nem veszélyeztetett az MTK.

22.p. Rudolf 18 méterről elvégzett szabadrúgása a sorfal mellett elcsavarodott, de a labda az oldalhálóban kötött ki.

18. Vezet az MTK! Tetszetős hazai támadás végén Kanta cselezgetett a tizenhatos vonalánál, majd bal lábbal a kint álló Kamenár fölött a kapuba emelt. A kapus még bele tudott érni a labdába, de hárítani már nem tudott. 1-0

14.p. A győriek újabb szöglethez jutottak, de ismét tisztáztak a hazai védők, míg az MTK egy távoli lövéssel próbálkozott, de az jócskán kapu mellé ment.

8.p. Mindkét együttes végezhetett el szögletet, de egyik csapat sem veszélyeztette a kaput.

4.p. Pölöskei 22 méteres jobb lábas lövése a kapu bal oldala felé tartott, de Kamenár vetődve hárított.

1.p. A zöld mezben pályára lépő ETO kezdte a találkozót.

MTK Budapest - Győri ETO FC

MTK: Hegedüs - Poór, Vukmir, Kálnoki, Fejes - Pölöskei, Batik, Kanta J., Frank - Eppel, Ladányi. Vezetőedző: Garami József.
Csere: Groppioni (k), Horváth P., Bese, El Harrak, Hajdú, Kelemen, Vass P.

ETO: Kamenár - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Kamber, Pátkai, Kronaveter - Varga R., Andric, Rudolf. Vezetőedző: Pintér Attila.
Csere: Stevanovic (k), Mevoungou, Kink, Lázok, Trajkovic, Kalmár, Wolfe.

Előzetes
   
A listavezető, egyedüliként még veretlen Videoton a második helyen álló Debrecen otthonába látogat az OTP Bank Liga hetedik fordulójának vasárnapi rangadóján.

Kondás Elemér együttese eddig mind a négy hazai bajnoki mérkőzésén otthon tartotta a három pontot, s ezeken a találkozókon 16 gólt szerzett. A Debrecen ráadásul több mint 12 éve nem kapott ki saját stadionjában a székesfehérváriaktól, még 2001. július 21-én, a Kecskemét jelenlegi vezetőedzőjének, Bekő Balázsnak a góljával nyert a Videoton az Oláh Gábor utcában. Az ezt követő szezonban még elhozott egy pontot Debrecenből a Vidi, ám az azóta eltelt tíz párharcot a cívisvárosban mindannyiszor a Loki nyerte.

A vendégeknél biztosan nem léphet pályára Kovács István, a válogatott játékmester ugyanis múlt pénteken a bosnyákok elleni U21-es Európa-bajnoki selejtezőn kulcscsonttörést szenvedett.

A bajnoki címvédő Győri ETO szintén vasárnap az MTK-hoz látogat: Pintér Attila együttese a legutóbbi fordulóban a Paks ellen megszerezte első győzelmét, ami jó előjel számukra a folytatásra, s az is a győriek esélyeit növeli, hogy a fővárosiak legutóbbi négy találkozójukat elvesztették.

A harmadik helyen álló Ferencváros szombaton Pápán vendégeskedik. A hazaiak jól, egy döntetlennel és három győzelemmel kezdték a szezont, ám a legutóbbi két mérkőzésükön vereséget szenvedtek.
A sereghajtó, egyedüliként nyeretlen Kaposvár a forduló pénteki nyitómérkőzésén Paksra látogat.

A 7. forduló programja

péntek: MVM Paks-Kaposvári Rákóczi 19.00, v.: Farkas

szombat: Újpest FC-Szombathelyi Haladás 14.00, v.: Erdős
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - PMFC-Matias 16.00, v.: Becséri
Puskás Akadémia-Diósgyőri VTK 16.00, v.: Solymosi
Budapest Honvéd-Mezőkövesd-Zsóry FC 18.00, v.: Bognár
Lombard Pápa Termál FC-Ferencváros 20.00, v.: Kassai

vasárnap: DVSC-TEVA - Videoton FC 16.30, v.: Vad II.
MTK Budapest-Győri ETO FC 18.30, v.: Andó-Szabó

Olvasóink írták

 • 13. Lacika62 2013. szeptember 17. 16:15
  „11. ButaiKr 2013.09.16. 18:30 Mi a bajod kis lány??? Ne csaholj mert nem kapsz csontocskát.....”
 • 12. tber 2013. szeptember 16. 20:35
  „11. BudaiKr 2013.09.16. 18:30

  Biztosan így volt. Egyébként nézted a mérkőzést? Én csak 10 percre ugrottam át a reklám idejére. Én inkább csak az igazi teljesítményt mutató sportokat nézem illetve járok ki rá (pl futsal, kézi, evezés stb)”
 • 11. BudaiKr 2013. szeptember 16. 18:30
  „9. tber 2013.09.16. 08:15

  a mocskoskodók lacika 62 kópenhággó és társaik már készen áltak a gyalázkodásra amikor lázesz eldöntötte a mérközést igy biztos rossz éjszakájuk volt a vészmadaraknak! :D:D:D”
 • 10. pumukli59 2013. szeptember 16. 15:39
  „Ez már a tavalyi ETO-t idézte. Ugyanúgy nagy mákkal nyertek, mind korábban.”
 • 9. tber 2013. szeptember 16. 08:15
  „Biztosan "brilliáns" játék és "kimagasló" teljesítmény volt.

  Csak egy kis megjegyzés a hír olyan komoly értékű, hogy csak nyolcan szóltak hozzá míg a Vámosszabadiban történt spontán kis pofozkodáshoz több mint 180 komment érkezett.

  De biztosan ez így a jó (mondaná a tréner)”
 • 8. Hyppolit 2013. szeptember 15. 23:45
  „Mindenképpen örülök a győzelemnek, és talán az önbizalom is a helyére kerül. Csak araszolgassanak egy-egy győzelemmel, messze még a finis. Drukkolok!”
 • 7. csikar 2013. szeptember 15. 21:21
  „Varga és Andrics lecserélése után csupa lassú játékos maradt a pályán. A győzelemnek örülhetünk, a játéknak még nem. (Ja, és rúgtunk még egy szabályos gólt, ami előtt nem a kapust támadták, hanem ő lökte el Rudolfot.)”
 • 6. piroskaésabarkasz 2013. szeptember 15. 20:43
  „5.Pont ezen nevettem!!!Érdekes nem???Ady-Város irányában láttam, innen a Belvárosból.”
 • 5. háté 2013. szeptember 15. 20:22
  „Tűzijáték volt az ETO vezető gólja után Győrben! -nagyszerű!
  - gyenge játék, de ki jegyzi ezt, a három pont a lényeg idegenben!”
 • 4. xverax 2013. szeptember 15. 19:57
  „A győriek többet birtokolják a labdát, de egyszer sem veszélyeztették az MTK kapuját....
  azért ez 45 percen keresztül szégyen nem?”
 • 3. ATX 2013. szeptember 15. 19:36
  „A múltkor a Paks elleni győzelemnél azt írtam, hogy "remélem nem ez lesz az utolsó (győzelem) is..."”
 • 2. xverax 2013. szeptember 15. 19:25
  „alakul ez....”
 • 1. hypoluxa 2013. szeptember 15. 19:17
  „cel a legalabb dontetlen”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda NBI/B - Sikerek nélkül a megyei csapatok

Tovább olvasom