Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Látványos vb - nyitány

Győrött színpompás megnyitóünnepséggel kezdetét vette a duatlon-világbajnokság, amelyen 32 ország több mint 800 versenyzője vesz részt.
A világbajnokság résztvevői a magyar légierő zenekarának pattogó ritmusaira a városházától vonultak a nyitóünnepség helyszínéhez, a Rába Quelle fürdőhöz.

A megnyitón többek között látványos balett-, tornász-, tánc- és breakbemutató szórakoztatta a versenyzőket és az érdeklődő nagyérdeműt. Molnár Péter, a szervezőbizottság elnöke jelentést tett a Nemzetközi Triatlon Szövetség képviselőinek, miszerint Győr készen áll a világbajnokság rendezésére. A világbajnokság résztvevőit köszöntötte Szekeres Imre, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke, majd Borkai Zsolt, Győr polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. A strand területén rendezett monstre tésztaparti utánn emzetközi táncház várta a duatlonosokat a megyeháza előtti téren. Az igazi tánc azonban ma kezdődik... A győriekre is kemény megpróbáltatások várnak a belvárosi közlekedés átszervezése miatt.

Ma: junior-vb, városháza előtti tér. A női mezőny rajtja: 12 óra, a férfimezőny rajtja: 13.20. Elit- és U23-as vb, városháza előtti tér. A női mezőny rajtja: 14.30, a férfimezőny rajtja: 17. Eredményhirdetés: 19.30.

Vasárnap: Ag e Group-vb, városháza előtti tér. A férfimezőny (18–39 évesek) rajtja: 8.30, a férfimezőny (40–80 évesek) rajtja: 9.45, a női mezőny (18–70 évesek) rajtja: 11. Csapatváltó-vb, városháza előtti tér. A férfimezőny rajtja: 16.30, a női mezőny rajtja: 16.35. Eredményhirdetés: 18 óra. 
A duatlon-világbajnokság küzdelmei ugyan csak ma kezdődnek Győrött, tegnap már igazi nagyüzem volt a vb helyszínén. Rendőrségi felvezetéssel két részletben – külön az amatőrök, valamint az elit – ismerkedtek a kerékpáros pályával a versenyzők. Domsits Károly versenyigazgató volt az egyik motoros felvezető: „A világbajnokság jó alkalom egy kis nosztalgiázásra. Szívesen gondolok vissza az 1996-os ferrarai vb-re, ahol a Molplast VSE versenyzője, Piros Gabriella, akinek az edzője voltam, aranyérmet szerzett a junior nők között." A műszaki stábnak a csúcsidőszak ugyancsak maga a hétvége.

Csatári Jenő, a műszakiak vezetője: „Huszonnégyen dolgozunk szinte éjjel-nappal a verseny sikeréért, ebbe nem számítom bele azokat, akik különböző külsős cégek embereiként vannak jelen. Érdekességként mondom, hogy hatszáznyolcvan méter hosszú depót és két kilométernyi kerítést kell felépítenünk a vb központi részén." Péntek délután megtartották a szokásos technikai értekezletet, ahol a vb indulói jelezhették volna esetleges kifogásaikat a rendezvénnyel kapcsolatban. Ilyen nem volt, ebből arra lehet következtetni, jól előkészített világbajnokság versenyeit láthatják ma és holnap az érdeklődők. Néha persze apróságokon is múlik a siker.

Molnár Péter, a szervezőbizottság elnöke: „A zászlógyártó cégtől tegnap délelőtt kaptuk meg a lobogókat és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a Dél-afrikai Köztársaságéban a kék helyett lila szerepel. Nagyon rövid idő állt rendelkezésre a megnyitó ceremóniáig, ezért az ország budapesti nagykövetségétől kértünk segítséget. Két órán belül megkaptuk tőlük a két immár hibátlan zászlót."

Papp Győző
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futball a város imázsáért is

Öt országból nyolcszáz gyerek futballozik az egy hét múlva kezdődő II. Pannon-kupán. Tovább olvasom