Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

László Csaba az FC Sopron edzője

László Csabát nevezte ki Vízer László Máriusz, az FC Sopron többségi tulajdonosa a futballcsapata edzőjének.

László Csaba újra kispadon.
László Csaba Ferencváros korábbi trénere lett az FC Sopron szakvezetője. A szakember hamarosan bekapcsolódik az olaszországban edzőtáborozó csapat munkájába.

Szóval sem olasz, sem cseh edző – ahogy pár napja még Vizer László Máriusz tulajdonos mondta – hanem László Csaba edző és Vass László pályaedző irányitják az FC Sopron csapatát. Érdekes döntés, főleg a tavaly májusi több szempontból is felejthehetlen kupadöntő tükrében. László Csabát a csapat olaszországi edzőtáborba való utazása előtt értük utol.

– Meglepte a soproni tulajdonos felkérése?

– Inkább azt mondanám, örültem neki. Egyébként voltak ajánlataim külföldről, a Bundesliga másodosztályában szereplő Ziegen és a svájci Grasshoppers is érdeklődött. Előbbi helyen végül Werner Lorant, a svájciaknál pedig a korábbi kiváló bolgár játékos, Krasszimir Balakov lett a „befutó". Úgy gondolom, velük szemben alulmaradni nem szégyen. Érdeklődtek irántam itthonról is, egy a feljutást megcélzó második ligás csapattól. Nem akartam elmenni Magyarországról, szerettem volna továbbra is az NB I-ben dolgozni, ezért is örültem a soproni megkeresésnek, és úgy látom, a csapat jóval többre hivatott,mint a jelenlegi helyezése mutatja.

– Kinevezése, főleg a tavaly május Magyar Kupa döntő kapcsán több mint érdekes döntés...

– Valóban pikáns, ez tény. Nem is annyira a döntő, mint inkább egy utána kialakult félreértés miatt. Erről egy fórumon, vagy bármilyen más formában bármikor kész vagyok beszélni, az esetet tisztázni a soproni szimpatizánsokkal, mert az a legfontosabb, hogy edző, játékos, szurkoló egyet akarjon, egy irányba „húzzon".

– Biztos tisztában van azzal, hogy leendő csapata háza táján most messze nem ideális a helyzet. Jó ideje edző s csapatkapitány nélkül van edzőtáborban a gárda, néhányan haza is jöttek... Mit tervez első lépésnek, amikor megérkezik olaszországba?

– Természetesen előzetesen alaposan tájékozódtam, mielőtt elvállaltam a feladatot. Kint először fel kell mérni, mi is a pontos helyzet, elsősorban morálisan, aztán ha szükség van rá, azt kell tenni, amit úgy hívnak: válságmenedzselés, válságkezelés. A Ferencvárosnál is kellett ezt csinálni, de az a különbség, hogy itt Sopronban az anyagi háttér stabil, biztos.

– Több labdarúgó sorsa bizonytalan, négyen – többségükben a csapat meghatározó játékosai – hazajöttek a táborból. Mit gondol, mi leszt velük?

– Minden jó futballistára szükség van, és én egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy a történtek ellenére is a csapatnál maradnak. Nem is bánnám... Szeretném, ha az ő sorsuk is mind a csapat, mind pedig saját szempontjukból megfelelően rendeződne...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megverte az ötszörös lengyel bajnokot a Loki

Az eredeti tervekkel ellentétben Dombiék nem az Odensével játszottak, mivel a dánok lemondták a… Tovább olvasom