Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Laczik jó éve volt 2003

A január első napjaiban megrendezett hagyományos szavazáson, amelyen idén huszonkettedik alkalommal a sportújságírók és sportvezetők választották meg az elmúlt év legjobb sportolóit megyénkben, a felnőtt férfiaknál ifj. Laczik Zsolt sportlövő került az első helyre.

Ifj. Laczik Zsolt
Gazdag esztendő volt a 2003-as a győri sportlövészet, ezen belül is a futócéllövők, s főleg Laczik Zsolt számára. A Patent-Győri LK futócéllövője edző édesapjával együtt fontos döntést hozott az év elején. Azt határozták el, hogy juniorként vállalja a megmérettetést a felnőttek között. Inkább lemond a juniorversenyeken biztosnak látszó aranyakról, s megpróbálkozik a felnőttek közt jól szerepelni.
És a merész próbálkozást szinte teljes siker koronázta. Ugyanis a plzeni 50 méteres felnőtt

Európa-bajnokságon egyéniben ezüstérmet, csapatban pedig aranyat szerzett. Az első ízben megrendezett csehországi egyetemi és főiskolai világbajnokságon a Széchenyi-egyetem képviseletében egyéniben két ezüstöt, csapatban egy arany- és egy bronzérmet érdemelt ki. Göteborgban pedig a légfegyveres (10 m) EB-n a Sike József és Tasi Tamás társaságában alkotott csapattal bronzéremig jutott.

A múlt évi mérleghez tartozik még egyebek mellett egy korosztályos országos csúcs (40 vegyesben 390 kör) és két országos bajnoki cím. Mindebben az egyedüli hiányérzetet az okozza számára, hogy a göteborgi EB-n egy piciny lépésnyire volt az olimpiai kiküldetéstől, de nem sikerült a kvótaszerzés. Az egyéni versenyen a magyarok közül legjobbként 573 kört lőtt, s ez mindössze 3 köregységgel volt kevesebb, mint a kiküldetési szint.

Az edző édesapa, Laczik Zsolt véleménye szerint a sportág sajátosságaihoz tartozik, hogy még a harmincon túliak is élen tudnak maradni, ezért nagyon nehéz fiatalon betörni az élmezőnybe. Ezt Zsolt sikerrel megtette: nem csupán stabil tagja volt, hanem húzóembere tudott lenni az országos válogatottnak.

A mindössze 21 éves sportolónak, aki 10 évesen kezdte a sportot és 14 évesen már korosztályos válogatott volt, csaknem nyolc éve szerezte első országos bajnoki címét és eddig 7 országos csúcsot tart, még lesz alkalma olimpiai szereplésre. Élete nagy álma ez, s nagyon reméli, teljesül ez az álom (is).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázan érkeznek a szertartásra portugáliából

Egész Portugália gyászolja a vasárnap elhunyt 25-szörös magyar válogatott labdarúgót, Fehér Miklóst,… Tovább olvasom