Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Küszködve bár, de óriási szívvel

Soproni Postás–Atomerőmű KSC Szekszárd 64–60 (14–12, 13–22, 26–10, 11–16) Sopron, női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, 800 néző. V.: dr. Páli, Bognár.
Postás: Englert 5/3, CSÁKÁNY 10/6, EÖRDÖGH 18/6, AMBRUS 16, Papp 10. Cs.: Fodor 2, Imanovic 1, Russai 2. Edző: Meszlényi Róbert.
Szekszárd: Darida 7/3, Vass 2, TÓTH 14, ANITICS 11/9, RIEUWVEEN 10. Cs.: Hoffmann 6, BELLOVAI 8, Fuzaro, Csontos 2. Edző: Király Sándor.


Az előző évadban a harmadik helyért játszott a két csapat, mostanra azonban a felek eléggé eltávolodtak a dobogó legalsó fokától. A Postás eddig „felfelé" bukik, hiszen veretlenül, listavezetőként várta a találkozót, a szekszárdiak pedig csak a középmezőnyben szerénykednek.
A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, mégpedig a Szekszárd játékosa, a korábban a GySEV-ben és a Postásban is szerepelt Csontos Eszter közelmúltban tragikus autóbalesetben elhunyt édesanyja emlékére. Sok hibával kezdett a Postás, még többel a Szekszárd, így az első negyed közepén 6–0-ás hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Ezt követően a Szekszárd gyakorlatilag egyedül Tóth Zsuzsának köszönhetően megkezdte a felzárkózást, és amikor a negyed hajrájában mellette más is besegített a kosárszerzésbe, két pontra jött fel az indiszponáltan kosarazó hazaiakkal szemben.

A második negyed elején a remeklő Tóth jóvoltából előbb egyenlített, majd Rieuwveen közeli és Anitics távoli találataival fordított a Szekszárd. Szétesően, elképzelés nélkül kosárlabdázott a Postás, ha cinikusak akarnánk lenni, azt is mondhatnánk, karácsonyi hangulatban sok-sok labdát ajándékoztak ellenfelüknek a hazaiak.
Hétpontos szekszárdi vezetéssel fordultak a csapatok, ám a szünetben úgy tűnt, Meszlényi Róbert „rendet vágott" játékosai között. Az első három támadást ugyanis triplával fejezte be és nagyon hamar fordított is a Postás, sorrendben Eördögh, Csákány, majd Englert voltak a távoli találatok szerzői. Ezt követően a hazaiak kisebb védekezési megingásait Darida és Anitics használta ki egy-egy triplával, így egy ideig felváltva vezettek a csapatok.

A játékrész hajrájában aztán Eördögh erőszakos betörései, valamint Ambrus a támadópalánk alatt megszerzett lepattanók után elért kosarai révén hatalmas küzdelemben megugrott és 9 pontos előnyre tett szert a nem kifejezetten jól, de hatalmas akarással játszó soproni együttes. A negyedik negyedben óriási volt a küzdelem, hol feljöttek a vendégek Tóth és Bellovai révén 5 pontra, hol pedig Csákány vagy Ambrus révén újra 10 pont közelébe került a Postás. A küzdelmes végjátékban az utolsó percben három pontra közelítette meg ellenfelét a tolnai társulat, ám újra jött Ambrus és a támadólepattanó, m ajd a kosár, amely tulajdonképpen az őszi veretlenség megőrzését jelentette a Postás számára. Ekkor még szabálytalankodtak is a soproniak centerével, aki a bónuszbüntetőt is értékesítette és ezzel eldöntötte a meccset. A fáradtan, sok hibával játszó Postás szünet utáni óriási lelkesedésének köszönhette ezt a győzelmet az önmagukhoz képest igen-igen jól játszó szekszárdiakkal szemben, akik közül még hiányzott bokasérülése miatt az ausztrál center Emeagi.

Meszlényi Róbert: – Kevesen vagyunk, a szamarai utazás után fáradtak voltak a lányok, ám a szünet után a szívüknek köszönhetően a maguk javára fordították a mérkőzés.

Király Sándor: – Ha a játékvezetői bizottság elnöke azt kéri, hogy ne minősítsük nyilatkozatunkban a játékvezetést, akkor én arra kérném, hogy az előző bajnokság harmadik és negyedik helyezettjének találkozójára legalább egy nemzetközi minősítésű játékvezetőt küldjön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Bozsik-program első éve

Lezárult a labdarúgásunk utánpótlásbázisának fejlesztésére létrehozott Bozsik-program két első… Tovább olvasom