Kisalföld logö

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 19°C | 32°C Még több cikk.

Kupameccsel kezdődik az új év

Ma este a soproni sportcentrumban a a Ventwest- Foton és az MKB- Euroleasing lép pályára.

Mindezt nemcsak amiatt állíthatjuk, hogy itt ez esetben a hazai pályának semmi jelentősége nincs, hiszen mindkét csapatnak a sportcentrum az otthona. Talán még csak nem is azért, mert az MKB játékoskerete jóval erősebb, mint a Fotoné. Való igaz, míg Natalia Hejková együttesében jó nevű, európai szinten is klasszisnak minősíthető kosarasok szerepelnek, addig Szilaski Tamás színmagyar alakulattal, egy-két rutinos kosarassal kiegészített ifjú csapattal próbál helytállni.

Tegyük azért rögtön hozzá, a zöld-sárgáknál is bontogatja a tehetségét jó néhány valóban sokra hivatott, a húszas éveinek elején járó, vagy éppenséggel még tinédzserkorú kosárlabdázóhölgy, de tény: sokkal erősebb az MKB kerete.

Mindezeken túlmenően abban is óriási különbség van a két soproni együttes között, ahogy a mai összecsapásra készült, hangolódott. Hejková együttesében felépült a két sérült, azaz Matovic és Bieliková edzésbe állt. A papíron vendég MKB két nap múlva, tehát szerdán hazai pályán sorsdöntő Euroliga-csoportmeccset játszik a csoport élén álló litván Lietuvos Telekomas Vilnius ellen.

A Foton együttesét viszont – amint arról már részletesen beszámoltunk – a liga intézőbizottsága első fokon kizárta a bajnokságból. Fellebbezni persze lehet, sőt, ezt meg is teszi Fűzy András klubelnök, de ettől függetlenül Szilaski Tamás tanítványai nem valószínű, hogy túl vidáman szilvesztereztek a hír hallatán, s túl jó hangulatban gyülekeztek volna vasárnap este edzésre. Addig – ezek után szintén kérdéses, milyen hozzáállással – elvben az edző által előírt egyéni edzésterv alapján készültek a zöld-fehér játékosok.

A szakvezető mindenesetre nagyon tömören latolgatta az esélyeket: „A kupameccset lejátsszuk, de arról fogalmam sincs, hogy a közelmúltban a csapat körül történtek milyen hatást váltanak ki a lányokból..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékelés – kizárásos alapon

Nem igazán a szilveszteri számba illő egy, a liga által első fokon a napokban kizárt női csapat, a Wentvest Foton Sopron őszi teljesítményének értékelése. Túlzás lenne azt állítani, hogy ennek kapcsán sikerült egy jó hangulatú év végi beszélgetést folytatnunk Szilasky Tamással, a csapat edzőjével, de hát ez valahol érthető is. Tovább olvasom