Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kupameccs után bajnoki pontokért küzdenek

Ezúttal bajnoki pontokért küzd egymással a Pécs és az Euroleasing-Orsi. A klubot még mindig a pénzbüntetés foglalkoztatja.

Ma 18 órakor, nem egész egy héttel a Magyar Kupa-negyedöntőt követően újra Pécsett a MiZo-PVSK vendégeként lép pályára az Euroleasing-Orsi női csapata, a középszakaszban megszerezhető bajnoki pontokért. Az Orsinál a legfontosabb kérdés, milyen a sérültek állapota. Natalia Hejková, a soproniak edzője: „Kovacevic legutóbb már játszott és Vajda állapota is szépen javul. P várhatóan a jövő héten lesz harcra kész, tehát a szerdai bajnokin még nem számíthatok rá. Sajnos Zakaluzsnajával is ez a helyzet, neki nem változott az állapota, továbbra is fáj a háta."

A tapasztalt edzőnő az előző másfél hónap erőltetett menete után pár nap szabadságot adott játékosainak. „Nagyon remélem, a kis pihenés és környezetváltozás jót tett a lányoknak. Talán ennek jótékony hatása megmutatkozik a mai mérkőzésen. Úgy gondolom, ez a meccs a bajnoki pontokon túl is igen fontos lesz mindkét csapat számára. A Pécsnek azért, mert a Final Fourra jó, ha egy csapat erős ellenfelek ellen készül, nekünk pedig azért, mert ez ismét kiváló lehetőség fiatal játékosaimnak arra, hogy Európa egyik legjobb alakulata ellen mérjék le, hol tartanak, miben kell fejlődniük."

Sopronban egyébként nemcsak a Pécs elleni mérkőzés a téma, hanem a klubra a napokban kirótt tetemes pénzbüntetés is. Mint ismeretes, a Szolnok elleni meccsen néhány „szurkoló" leköpte a játékvezetőket, amiért a liga 850 ezer forintra büntette meg a klubot. Ebből 450.000 forintot péntekig be kell fizetni, a fennmaradó 400.000 pedig december 31-ig felfüggesztett büntetés. A mérkőzés biztosításáért felelős cég már azonosította a három drukkert, akik köpködtek. Török Zoltán, az Orsi ügyvezetője a következőket mondta az ügy lehetséges folytatásáról. „Az első gondolatom az volt, hogy kitiltatjuk azokat, akik miatt ezt a jelentős összeget be kell fizetni.

Egyeztetünk a klub jogászával, hogy megtudjuk, milyen eszközeink vannak az ilyen esetekre. Arra is kíváncsi vagyok, vajon az illetők vállalnak-e esetleg pénzügyi felelősséget is tettükért. Az anyagi veszteség mellett jelentős erkölcsi kár is ért bennünket. Az eset kapcsán azonban nem mehetek el szó nélkül az ominózus mérkőzésen tapasztalt játékvezetői ténykedés mellett sem. Úgy érzem, a bírák sorozatos, csapatunkat sújtó tévedései is közrejátszottak abban, hogy felforrósodott a légkör és elszabadultak az indulatok. Mindezeken túlmenően arra szeretném kérni szurkolóinkat, hogy a továbbiakban sportszerűen buzdítsák a csapatot."

A sportvezető két jó hírrel is szolgált. A már az Euroligában is bizonyított fiatal válogatott magas bedobó Vajda Anna újabb egy, a jelenleg a soproni fiókcsapatnál, a Zala Volánban kosarazó ifjú szlovák tehetség, Maria Ruzicková pedig újabb két esztendőre kötelezte el magát az együtteshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs harmadik

Öt ország indulói között a harmadik helyet szerezte meg a román nyílt bajnokságon Darázs Ádám. A… Tovább olvasom